برای ازدواج دوم هم باید از پدر اجازه گرفت
یکی از شروط مهم که در قانون مورد پیشبینی قرار گرفته است لزوم کسب اجازه از پدر یا جد پدری برای ازدواج دختر است. اما سوالی که مطرح میشود آن است که آیا دختر برای ازدواج دوم خود نیز احتیاج به اجازه پدر دارد؟
به گزارش زنهار؛ ازدواج یک امر بسیار مهم و مقدس است که در اسلام و شرع به آن توصیه شده است. ازدواج قوانین بسیاری دارد که رعایت کردن آن امری ضروری است. یکی از این قوانین برای ازدواج، اذن پدر یا جد پدری است. در این مطلب از مجله دلتا به موضوع اجازه پدر برای ازدواج دوم میپردازیم.
اذن پدر در ازدواج دختر
بر اساس ماده ۱۰۴۳ قانون مدنی اگر دختری که باکره (دوشیزه) است بخواهد به عقد مردی دربیاید، باید از پدر یا جد پدری خود کسب اجازه کند. لازم به ذکر است اگر دختری اذن پدر خود را نداشته باشد نمیتواند ازدواج کند.
اجازه پدر در ازدواج دوم دختر
گاهی اوقات اذن پدر حتی در ازدواج دوم دختر نیز الزامی است و دختر با اینکه یک بار ازدواج کرده است برای بار دوم نیز از پدر باید در این زمینه اذن بگیرد.
اگر دختری ازدواج کند و در طی این ازدواج با همسر خود رابطه زناشویی نداشته باشد و جدا شود، برای ازدواج بعدی خود باید از پدر یا جد پدری خود کسب اجازه کند.
این مورد به این دلیل است که دختر هنوز باکره (دوشیزه) است. بنابراین اگر دختر در طی ازدواج اول خود با همسرش رابطه جنسی داشته باشد پس از طلاق احتیاجی به اذن پدرش ندارد.
درصورتیکه پدر بدون هیچ دلیل منطقی به دختر برای ازدواج دوم اجازه ندهد تکلیف چیست؟
حال یکی از سوالات پر تکراری که پرسیده میشود آن است که اگر پدری بدون دلیل منطقی اذن ازدواج دوم به دخترش ندهد تکلیف دختر چه میشود؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که دختر در این مورد باید با مراجعه به دادگاه، مرد مورد نظرش را معرفی کند. دادگاه شروع به بررسی میکند. سپس نظر خود را اعلام میدارد و اگر مشکلی وجود نداشته باشد و دلایل پدر بیاساس باشد، به دختر اجازه ازدواج مجدد میدهد. دراینصورت دیگر دختر احتیاجی به کسب اجازه از پدرش ندارد.