کارهای ممنوعه پس از ۵۵سالگی را بدانید

وقتی نوبت به زندگی سالم در سن بالا می‌رسد عادات ثابت و نگرش مثبت نکاتی کلیدی هستند.

کارهای ممنوعه پس از ۵۵سالگی را بدانید

به گزارش زنهار، در ادامه به شش اشتباه و توصیه می‌پردازیم که بعد از ۵۵ سالگی باید به آن توجه داشته باشید:

۱-اجازه ندهید چربی شکم از کنترل خارج شود

چربی شکم یا چربی احشایی نوع خاصی از چربی خطرناک است که می‌تواند منجر به بیماری‌های جدی مانند دیابت نوع ۲ و بیماری قلبی شود. تلاش برای جلوگیری از افزایش چربی شکم بعد از ۵۵ سالگی بسیار مهم است و در این مورد نیز مانند بسیاری موارد دیگر پیشگیری بهتر از درمان است چربی شکم اعتماد به نفس ما را در هر سنی از بین می‌برد، اما بیش‌تر از آن دور کمر ما به خصوص با افزایش سن راه نجات ما است. شما می‌توانید چربی باسن، چربی باسن و چربی بازو داشته باشید و هم چنان نسبتا سالم باشید، اما اگر چربی شکم دارید سلامتی شما را از بین می‌برد.

رویکرد ایده آل شامل پرداختن به سبک زندگی کلی شما از جمله خوردن یک رژیم غذایی متعادل متشکل از غذا‌های کامل و غنی از فیبر، فعالیت منظم ورزشی، اولویت دادن به خواب، عدم نوشیدن بیش از حد مشروبات الکلی و مدیریت استرس است.

۲-سلامت استخوان را نادیده نگیرید

در حالی که تراکم استخوان از ۲۵ تا ۵۰ سالگی نسبتا ثابت می‌ماند از دست دادن استخوان بعد از ۵۰ سالگی تسریع می‌شود و می‌تواند منجر به پوکی استخوان شود. بیش‌تر افراد مردم پوکی استخوان را به‌عنوان یک بیماری که باعث شکستگی می‌شود می‌شناسند. اگرچه پیش از آن برای مدتی طولانی ممکن است پوکی استخوان داشته باشید و حتی آن را نشناسید این اساسا چیزی است که تخریب ریز معماری استخوان‌ها خوانده می‌شود.

بنابراین، به یک آسمان خراش فکر کنید که با تمام تیر‌ها بالا می‌رود و با گذشت زمان تعدادی از آن تیر‌ها را از دست می‌دهید که باعث ایجاد ضعف می‌شود. این ضعف به تدریج جمع می‌شود تا زمانی که شما دچار شکستگی شوید. بنابراین، بسیار مهم است که هم برای مردان و هم برای زنان پیش از شکستگی آزمایش پوکی استخوان انجام شود، زیرا در بیش‌تر موارد اگر بدانیم که بیمار به استئوپنی (عارضه استئوپنی نوعی اختلال است که می‌تواند پیش زمینه بیماری پوکی استخوان باشد. این عارضه با کاهش حجم مواد معدنی استخوان‌ها همراه می‌شود) مبتلا است می‌توانیم از شکستگی جلوگیری کنیم.

۳- اجازه ندهید که یک زندگی بی‌تحرک به حالت عادی تبدیل شود

کارشناسان می‌گویند هرگز برای اولویت قرار دادن ورزش دیر نیست. پژوهشی در کلینیک کلیولند نشان داد که ورزش در سطح بالا عملکرد قلب را برای سالمندان بالای ۵۰ سال بهبود می‌بخشد.

۴- از خانواده و دوستان غافل نشوید

پژوهشگران دریافتند که یک مطالعه طولی روی ۲۶۸ دانشجوی سال دوم دانشگاه هاروارد طی ۸۰ سال نشان داد که روابط نزدیک کلید موفقیت در شادی دوران پیری شاد و حتی بیش‌تر از پول یا شهرت اهمیت دارد.

«رابرت والدینگر» روانپزشک در بیمارستان عمومی ماساچوست و استاد دانشگاه ماساچوست می‌گوید: «وقتی همه چیز‌هایی را که در مورد آن می‌دانستیم در سن ۵۰ سالگی جمع آوری کردیم این سطح کلسترول میانسالی افراد نبود که پیش بینی می‌کرد در پیری چگونه خواهند بود. بلکه نکته کلیدی در میزان رضایت آنان از ارتباط‌شان با سایر افراد بود. افرادی که در ۵۰ سالگی بیشترین رضایت را از روابط خود داشتند در ۸۰ سالگی سالم‌ترین افراد بودند».

۵- از واکسن‌ها و دوز تقویتی کووید-۱۹ عقب نمانید

اگر بالای ۵۵ سال سن دارید و واجد شرایط برای دریافت دوز تقویتی واکسن کووید-۱۹ هستید آن را تزریق کنید. کارشناسان به افراد ۵۰ساله و بالاتر به ویژه با بیماری‌های زمینه‌ای توصیه می‌کنند که کاملا به روز باشند این امر به ویژه برای افراد ۶۵ سال و بالاتر و ۵۰ سال و بالاتر که خطر ابتلا به بیماری شدید ناشی از کووید-۱۹ در آنان افزایش می‌یابد مهم است، زیرا در آن زمان بیش‌ترین سود را از دریافت دوز تقویتی می‌برند.

۶-چگونه در بیرون از خانه ایمن بمانیم

اصول بهداشت عمومی را رعایت کنید و به پایان دادن به شیوع کرونا کمک نمایید. مهم نیست در کجا زندگی می‌کنید در اسرع وقت واکسن تزریق کنید و یا دوز تقویتی را دریافت نمایید. اگر در منطقه‌ای زندگی می‌کنید که نرخ واکسیناسیون پایینی دارد از ماسک N ۹۵ استفاده کنید، به سفر نروید، فاصله اجتماعی را رعایت کنید، از ازدحام زیاد دوری نمایید، با افرادی که با آنان آشنایی نزدیک ندارید به داخل خانه‌تان نروید، خوب تمرینات ورزشی را انجام دهید و بهداشت دست‌ها را رعایت کنید.

    دیدگاه شما
    پربازدیدترین اخبار