اصرار بر سبک زندگی که اکثریت جامعه با آن مخالف است ما را به جایی نمیرساند
علیرضا شریفی یزدی گفت: ما باید سبکهای مختلف زندگی را به رسمیت بشناسیم صرفا یک خوانش از شیوه زندگی و اصرار ورزیدن بر آن علی رغم اینکه بخش بزرگی از جامعه با آن مخالف است ما را به جایی نمیرساند.
به گزارش زنهار؛ علیرضا شریفی یزدی، جامعه شناس با بیان اینکه نحوه برخورد حاکمیت با جوانان معترض بر خشم آنها افزوده گفت: طبیعتا در جنبه کوتاه مدت حاکمیت باید خشم جوانان را التیام بخشد بنابراین رفتارهایی از قبیل قطعی اینترنت، فشار آوردن بر پوشش آنها، صحبتهای برخی اصحاب قدرت مبنی براینکه جوانان معترض مزدور خارجی هستند یا تیتر روزنامههایی که خواهان برخورد تند و قهری با جوانان هستند باعث میشود خشم جوانان مخصوصا جوانان دهه 80 بیشتر شود.
او ادامه داد: در گام اول باید اعتمادسازی اولیه صورت بگیرد یعنی فرد یا افرادی زمینهای را فراهم کنند تا جوانان به جای خشونت، در یک مکان مشخص مجوزدار جمع شوند و اعتراض خود را برسانند چرا که هر فردی حق اعتراض دارد و همینکه ارادی در جامعه به موضوعی معترض باشند یعنی جامعه سالم است بنابراین باید مکانهایی را برای اعتراض درنظر بگیریم تا امنیت جوانان حفظ شود.
شریفی یزدی تصریح کرد: مسئولان و سیاست گذاران باید عوامل اصلی این اعتراضات شناسایی کنند. به نظرم یکی از مهمترین عواملی که باعث شده امروز خشم جوانان اینگونه سرریز شود این است که ما زبان آنها را نفهمیدیم، اعتراضات خرد و ریز آنها را در جای و زمان خودش درک نکردیم، دائما براساس ایدئولوژی و نظر خودمان به آنها فشار آوردیم. متاسفانه از بهار امسال اکثر تریبونهای رسمی و غیررسمی به ظاهر و پوشش جوانان گیر دادند بدون اینکه در نظر بگیرند آیا جامعه کشش این حرفها را دارد یا خیر.
این جامعه شناس با تاکید بر لزوم از بین بردن شکاف بین نسلی گفت: یکی از مشکلات بزرگ ما شکاف بین نسلی است که بین جوانان و نسل قبل وجود دارد. سیاست گذاران، سیاست مداران و عمده تصمیم گیران جامعه متولد دهه 10 و 20 شمسی هستند یعنی کسانی که 60_70 سال از جوانان بزرگترند برای آنها تصمیم گیری میکنند بنابراین در اولین گام باید شکاف میان نسلی را برطرف کنیم همچنین باید سبک زندگی جوانان را به رسمیت بشناسیم ما نمیتوانیم برای غذا، لباس، تفریح، درس، ارتباط با فضای مجازی جوانان حد و حدد مشخص کنیم بلکه باید برای سبک زندگی آنها ارزش قائل شویم تا ما را کنار خودشان بدانند.
شریفی با بیان اینکه یکی از دلایل اعتراضات اخیر مسائل اقتصادی است ادامه داد: جوانان دهه 80 وضعیت اقتصادی امروز مملکت را درک میکنند آنها میفهمند شرایط از 10 سال قبل به مراتب بدتر شده آنها میدانند ایران جز 4 کشور اول در میزان رشد تورم است درنتیجه برای خودشان آیندهای متصور نیستند بنابراین اگر میخواهیم به لحاظ اجتماعی کاری کنیم باید به مسائل اقتصادی نه در مقام حرف بلکه در عمل رسیدگی کنیم تا جوان رشد اقتصادی، کاهش تورم، رکورد، بیکاری را ببیند.
این جامعه شناس در پایان تاکید کرد: ما باید سبکهای مختلف زندگی را به رسمیت بشناسیم صرفا یک خوانش از شیوه زندگی و اصرار ورزیدن بر آن علی رغم اینکه بخش بزرگی از جامعه با آن مخالف است ما را به جایی نمیرساند. لازم به ذکر است که جامعه کشش این شلوغیها را ندارد بنابراین باید زودتر جمع شود تا دچار مشکلات بزرگتر نشویم./ منیبان