شدت تب و سرفه تفاوت میان کرونا و آنفلوانزاست/ دغدغه نبود آنتی بیوتیک نداریم

حسین کرمانپور گفت: متاسفانه مصرف آنتی بیوتیک در کشور ما بالاست درحالی که اگر از آن به درستی استفاده شود خواهیم دید کمبودی وجود ندارد این درحالی است که درمان سرماخوردگی، آنفلوانزا و کرونا اصلا آنتی بیوتیک نیست و خوشبختانه در این خصوص دغدغه نداریم.

شدت تب و سرفه تفاوت میان کرونا و آنفلوانزاست/ دغدغه نبود آنتی بیوتیک نداریم

به گزارش زنهار؛ حسین کرمانپور، مدیر بخش اورژانس بیمارستان سینا با اشاره به تفاوت علائم آنفلوانزا و کرونا گفت: این دو بیماری تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند. باتوجه به اینکه هم اکنون کرونا نوعی امیکرون ضعیف است تفاوتی بین آن و آنفولانزا قائل نیستیم اساسا این موضوع اهمیتی هم ندارد چون درمان سرماخوردگی، آنفلوانزا و کرونا در هرصورت یکسان است و اینگونه نیست که بگوییم هرکدام درمان ویژه‌ای دارند.

 

او در توصیه‌ای به بیماران بیان کرد: کنترل تب، کنترل سرفه، مصرف مایعات زیاد، استراحت چند روزه در منزل 4 عمل مهمی است که باید مبتلایان به آنفلوانزا، کرونا و حتی سرماخوردگی انجام دهند تا ویروس را به دیگران منتقل نکنند چرا که هر سه ویروس مسری است.

کرمانپور ادامه داد: اگر فردی علائم بیماری دارد لزومی به تست کرونا نیست مگر اینکه فرد تصمیم داشته باشد سفر یا مهمانی برود که در این حالت برای اطمینان می‌تواند تست دهد وگرنه تفاوت آنفلوانزا و کرونا در شدت تب، ضعف و بیحالی و سرفه‌های زیاد است به این صورت که اگر این علائم در فرد شدید باشد احتمال به سمت کرونا می‌رود و اگر ضعیف باشد مشکوک به سرماخوردگی می‌شویم اگر هم علائم بین این دو باشد آنفلوانزا محسوب می‌شود.

مدیر بخش اورژانس بیمارستان سینا با اشاره به مدت زمان ناقل بودن مبتلایان به آنفلوانزا گفت: دوران انتقال آنفلوانزا از 3 روز قبل بروز علائم تا یک هفته است.

او با تاکید بر اهمیت استفاده از ماسک عنوان کرد: بهترین راه جلوگیری از ابتلا به آنفلوانزا واکسن است. زمان طلایی تزریق واکسن از اول مهر تا 15 آبان است اما مردم می‌توانند تا پایان فصل سرد و تا زمانی که آنفلوانزا نگرفتند واکسن تزریق کنند چرا که همیشه پیشگیرانه و به دردبخور بوده است. دومین راه پیشگیری استفاده از ماسک است چون باعث می‌شود اگر فردی هم مریض شد علائم بیماری‌اش ضعیف باشد و تمام ویروس وارد بدنش نشود. از مردم خواهش میکنم 3 _4 ماه باقی مانده سال همیشه در جیب خود دستمال یکبار مصرف داشته باشند و هنگام عطسه و سرفه از آن استفاده کرده سپس داخل پلاستیک و سلطل در دار بیندازند چون بخارات ویروس هم امکان انتقال دارد. شست و شوی دست‌ها، عدم حضور در اجتماعات و تهویه مناسب در خانه و محیط کار نیز از راهکارهای پیشیگری است.

کرمانپور درخصوص کمبود سرم و آنتی بیوتیک گفت: علی رغم صحبت برخی از دوستان، مدت‌هاست با کمبود سرم روبه رو هستیم اما عادت کردیم مصارف را تغییر دهیم تا با مشکل رو به رو نشویم. امیدوارم هرچه زودتر مسئولان ذی ربط این مشکل را حل کنند. درخصوص آنتی بیوتیک نیز باید گفت متاسفانه ما مصرف زیاد داریم درحالی که اگر از آنتی بیوتیک به درستی استفاده شود خواهیم دید کمبودی وجود ندارد این درحالی است که درمان سرماخوردگی، آنفلوانزا و کرونا اصلا آنتی بیوتیک نیست و خوشبختانه در این خصوص دغدغه نداریم.

مدیر بخش اورژانس بیمارستان سینا در پایان تاکید کرد: درحال حاضر نسخه الکترونیک تبدیل به عیب بزرگی شده است. پزشک دارو را الکترونیک ثبت می‌کند اما وقتی بیمار به داروخانه مراجعه می‌کند نسخه‌اش ثبت نشده بنابراین فرد مجبور می‌شود برای دریافت داروهای خود هزینه کلان بپردازد و با نسخه آزاد داروی خود را تهیه کند./منیبان

    دیدگاه شما
    پربازدیدترین اخبار