کمرنگ شدن فعالیت سمنهای جوانان در یکسال گذشته
دبیرملی رویش جوانان انقلاب با انتقاد از کمرنگ شدن فعالیت سمنهای جوانان در سال گذشته گفت: مواردی در خصوص کمرنگ شدن فعالیت سمنهای جوانان در یک سال و نیم اخیر دیده شده که متأسفانه معاونت جوانان نتوانسته از ظرفیت نیروهای جهادی و جوان و خود سمنها به خوبی استفاده کند و در وقایع اخیر از جمله اغتشاشات، قضایا و بلاهای طبیعی هیچ کنش و واکنشی را شاهد نبودیم.
به گزارش زنهار؛ راشد پرستار، دبیرملی رویش جوانان انقلاب با اشاره به نقش سازمانهای مردم نهاد در رساندن مطالبات جوانان به مسئولان گفت: صاحبنظران و دولتمردان همواره تاکید فراوانی بر حضور و مشارکت مردم به عنوان نماد توسعه، بالندگی و پویایی یک جامعه دارند و سازمانهای مردم نهاد به عنوان نمود عینی این امر نقش فراوانی در پیشبرد و ارتقاء شاخصهای فرهنگی و اجتماعی جامعه دارد.
او ادامه داد: نظارت و مطالبه گری سازمانهای مردم نهاد به عنوان چشمان تیزبین مردم قدری متفاوت است. سمنها با رصد کردن معضلات و آسیب های اجتماعی در قالب نشست های علمی و پژوهشی به راههای برون رفت از معضلات و آسیبها دست پیدا می کنند و مفاد آن را همراه با روش اجرا به بخش اجرایی کشور(دولت) هدیه می کنند. درباره اهمیت و لزوم آن به موارد فراوانی می توان اشاره کرد. قطعا وجود شهروندان مسئول و مطالبه گر به خصوص در قالب سمن ها روی دوم سکه مسئولینی پاسخگو و توانمند خواهد بود و سازمانهای مردم نهاد که متشکل از شهروندان و فرهیختگان دلسوز و صاحب نظر است خواهند توانست با ارائه راهکارهایی علمی و عملی و با مشارکت غیرانتفاعی، داوطلبانه و غیرسیاسی در کارکردهای آسیب شناسی اجتماعی و فرهنگی، خانواده، آموزش، زیست محیطی و…کمک یار سازمانها و ادارات باشند و همچنین می توانند با ارائه نقد سازنده و برگزاری همایش و سمینار در حوزه های فرهنگی و اجتماعی نقش آفرینی مثبتی داشته باشند.
دبیرملی رویش جوانان انقلاب عنوان کرد: اهمیت مشارکت مردم در سازمانهای مردم نهاد و کارکردهای مهم آن، این است که مشارکت، موجب افزایش و ارتقای سطح آگاهی اجتماعی می شود. از سوی دیگر این مشارکت، اجتماعی شدن و فرهنگ پذیری افراد را به دنبال دارد و تمرینی برای کار گروهی و زندگی جمعی است. افزایش سطح آگاهی عمومی است که منجر به توسعه می شود. یکی از ارکان مهم توسعه یافتگی جوامع، همگانی بودن فرهنگ مطالبه گری است. در کشورهای متمدن و پیشرفته در کنار درونی بودن فرهنگ خواستن و طلب کردن حقوق در تمام سطوح، دولتها نیز زیر ساختهای حضور و مطالبه گری مردم را فراهم نموده اند و بواقع توسعه و پیشرفت بدون عملی کردن فعل خواستن ممکن نیست.
پرستار با تاکید بر اینکه منابع انسانی به ویژه قشر جوان سرمایه حقیقی و مهمترین عامل توسعهیافتگی یک جامعه هستند، گفت: نیاز است دولت، صاحبنظران، نخبگان و سازمانهای مردم نهاد با همکاری و همدلی سعی در برنامه ریزی جهت فعالیتهای آموزشی، فرهنگی و بسترسازی حمایتی برای گروههای مختلف خانواده، مدارس و اجتماع پیش رو جهت فعالیتهای جمعی و سازمانهای مردم نهاد و برون رفت از چالش های موجود داشته باشند و این امر نیاز به هدف گذاری و تصمیمات کوتاه مدت و بلند مدت دارد تا از این مسیر، توسعه پایدار در شاخصهای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی ایجاد شود.
او افزود: مقام معظم رهبری نیز در بیانیه گام دوم انقلاب، بر اهمیت جوانان در مسیر آینده ایران تاکید کرده و جوانان را محور تحقق نظام پیشرفت اسلامی معرفی کردند. در بخشی از این بیانیه همچنین مهمترین ظرفیت امید بخش کشور نیروی انسانی مستعد و کارآمد با زیربنای عمیق و اصیل ایمانی و دینی برشمرده شده که حاکی از اهمیت نسل جوان برای رهبر معظم انقلاب اسلامی است اما مواردی در خصوص کمرنگ شدن فعالیت سمنهای جوانان در یک سال و نیم اخیر نیز نگاه بسته معاونت جوانان و تیم همراه وی در بعد تشکیلاتی را میرساند که متأسفانه نتوانسته از ظرفیت نیروهای جهادی و جوان و خود سمن ها به خوبی استفاده کند و نه در وقایع اخیر اغتشاشات و نه در قضایا و بلاهای طبیعی هیچ کنش و واکنشی را شاهد نبودیم.
دبیرملی رویش جوانان انقلاب در پایان تاکید کرد: امید است دولت انقلابی یک غربالگری خوبی در حوزه جوانان را با یک اقدام جهادی به نمایش گذارد.