ادعای جنجالی درباره منشا ویروس کرونا

​دانشمندان و دولت‌ها در سرتاسر جهان در بیش از ۳ سال گذشته از آغاز همه گیرس ویروس کرونا، دنبال کشف سرمنشا ویروس کرونا بوده اند و فرضیه های مختفی درباره منشا این ویروس مطرح شده است

ادعای جنجالی درباره منشا ویروس کرونا

به گزارش زنهار، یک دانشمند چینی نظریه جدیدی در مورد منشا ویروس کووید-19 ارایه کرده و مدعی شده که کووید-19 ممکن است از انسان منشا گرفته باشد.

به گزارش سی ان ان، "تانگ یی گانگ" دانشمند چینی فعال در دانشگاه فناوری شیمیایی پکن در یک نشست خبری با انتشار نتایج تحقیقات جدید تیم تحت سرپرستی خود مدعی شده که توالی ژنتیکی نمونه‌های ویروسی گرفته شده از بازار خیس " هوانان" در شهر ووهان چین تقریبا مشابه با بیماران مبتلا به ویروس کرونا است. او با توجه به نتایج تحقیقات مدعی شده که این احتمالا نشان می دهد که کووید-19 ممکن است از انسان منشا گرفته باشد.

این ادعا ضربه بزرگی به این نظریه وارد می کند که ویروس از حیوانات به انسان ها در بازار ووهان منتقل شده است. 

در نشست خبری که از سوی شورای دولتی چین برگزار شد، "ژو لی"  یکی از محققان مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های چین نیز گفت که مکانی که کووید-19 برای اولین بار در آن کشف شد، لزوما محل پیدایش ویروس نبوده است. او همچنین خواستار همکاری علمی جهانی برای ردیابی منشا ویروس شد.

یی گانگ گفت که دانشمندان بیش از 1300 نمونه حیوانی محیطی و منجمد را از بازار حیوانات دریایی ووهان بین ژانویه 2020 تا مارس 2020 برداشتند. سپس آنها سه گونه از ویروس را از نمونه های محیطی جدا کردند.

او سپس اضافه کرد که شواهد ارایه شده برای حمایت از مطالعات اخیر مبنی بر اینکه سگ‌های راکون منشا ویروس کووید-19 بوده‌اند، کافی نیست.

ده ها نفر که در روزهای اولیه به ویروس آلوده شده بودند، از بازار ووهان بازدید کرده بودند یا با غرفه های آنجا ارتباط داشتند. این بازار بدنام چین محل فروش خفاش ها، سگ های راکون و پانگولین ها و سایر حیوانات عجیب و غریب حامل ویروس های مشابه شناخته شده اند.

اکنون گروهی از محققان چینی ادعا کرده‌اند که انسان‌ها ویروس را به بازار آورده‌اند و از آنجا شیوع پیدا کرده و بازار مانند یک ابر انتشار دهنده کووید-19 عمل کرده است.

در صورت صحت این ادعا، همه فرضیه های سابق درباره منشا ویروس کرونا به چالش کشیده می شود و حتی می تواند این ویروس با عوامل انسانی از خارج از چین به این کشور وارد شده باشد.

در سال ابتدایی گسترش ویروس کرونا در جهان نیز نتایج تحقیقاتی در برخی از شهرهای اروپایی حکایت از وجود ویروس در فاضلاب شهرهایی در ایتالیا و اسپانیا در تابستان سال 2019 یعنی پیش از شیوع ویروس در زمستان همان سال در شهر ووهان چین داشت.

با این حال رسانه ها و مقامات غربی از همان زمان آغاز همه گیری ویروس کرونا، با متهم کردن دولت چین به اختفای اطلاعات و شواهد مستدل درباره منشا ویروس کرونا، دولت پکن را به مخفی کاری متهم کرده اند.

در مقابل دولت پکن نیز کشورهای غربی را متهم می کند که با اتهام زنی درباره منشا چینی ویروس کرونا، تلاش دارند پکن را عامل انتشار ویروس کرونا جلوه دهند.

ادعای جدید دانشمندان چینی درباره منشا ویروس کرونا 

دانشمندان و دولت‌ها در سرتاسر جهان در بیش از 3 سال گذشته از آغاز همه گیرس ویروس کرونا، دنبال کشف سرمنشا ویروس کرونا بوده اند و فرضیه های مختفی درباره منشا این ویروس مطرح شده است: از یک ویروس دست ساز در ازمایشگاه تا مطرح کردن حیوانات مختلف به عنوان سرمنشا انتشار ویروس کرونا.

چند روز پیش نیز سازمان بهداشت جهانی بار دیگر دولت چین را به دلیل به اشتراک نگذاشتن اطلاعات کافی در مورد این موضوع مورد انتقاد قرار داد.

این سازمان جهانی گفته که مطمئن است چین داده های بسیار بیشتری دارد که می تواند منشا کووید-19 را روشن کند.

تدروس آدهانوم رئیس سازمان بهداشت جهانی در این گفت: "بدون دسترسی کامل به اطلاعاتی که چین در اختیار دارد... همه فرضیه ها روی میز است."

    دیدگاه شما
    پربازدیدترین اخبار