استانی در ایران که انگار روی نقشه وجود ندارد!

این روزهای سیستان و بلوچستان را باید تاریخ‌نگاران ثبت کنند تا هیچوقت بعدها فراموش نشود که مردمی نجیب چگونه در حصار بی‌آبی و طوفان و خشکسالی دوام آوردند و چگونه باز هم این همه نجیب ماندند؟

استانی در ایران که انگار روی نقشه وجود ندارد!

به گزارش زنهار به نقل از برترین‌ها: این روزهای سیستان و بلوچستان را باید تاریخ‌نگاران ثبت کنند تا هیچوقت بعدها فراموش نشود که مردمی نجیب چگونه در حصار بی‌آبی و طوفان و خشکسالی دوام آوردند و چگونه باز هم این همه نجیب ماندند؟

مردمانی که برخی رسانه‌ها آن‌ها را فقط به جمعه‌های اعتراضی می‌شناسند و ناسپاس این همه حجب و حیای آن‌ها هستند، تصاویری که از حجم گرما و هجوم شن از آن سرزمین می‌اید، یاس‌آور و غیر قابل باور است. چون مرکز نیستند و در گوشه‌های نقشه سکونت دارند، کسی انگار آن‌ها را نمی‌بیند.

این ندیدن‌ها فردا مصیبت‌هایی ایجاد خواهد کرد که همان رسانه‌های ناسپاس دادشان به آسمان خواهد رفت. یک مردم دلشان باید به چه خوش باشد؟ اصلا دولت‌ها برای چه تشکیل می‌شوند؟ برای کاهش رنج زندگی، والا هر کاری که کرده‌اید و نکرده‌اید بر رنج آن‌ها اضافه کرده، آن‌ها هم ایرانی هستند، مگر این که شما نخواهید، در مطلب زیر نگاهی کردیم بر فاجعه‌ای که این روزها بر سر مردمان جنوب شرق ایران نازل شده:

منطقه‌ای پهناور است، از شمال تا شرقی‌ترین نقطه‌اش آمیخته‌ای از زیبایی و سادگی را می‌شود دید، سیستان‌و‌بلوچستان همان‌طور که بارها نوشته و گفته‌اند، رنگین‌کمانی باشکوه از اقوام و مذاهب ایران است، استانی که در بسیاری از شاخص‌های توسعه نظیر سرمایه انسانی یا همان نیروی انسانی، در رأس است؛ اما به همان میزان جایگاهش در برخی از شاخص‌های توسعه در قعر جدول است.

علاوه بر اینها قرار گرفتن این استان در محدوده گرم و خشک، به خصوص در فصل تابستان مردم این استان را به شدت آزار می‌دهد.

مکاریِ همسایه شرقی هم که از پرداخت حق آبه رود هیرمند به بهانه های مختلف سرباز می‌زند باعث خشکی دریاچه هامون شده و باعث کوچ روستاییان به حاشیه شهرهای استان شده است. 

بادهای موسمی ۱۲۰ روزه سیستان که معمولا از اواخر اردیبهشت تا پایان شهریور مناطق شمالی و بعضا مرکزی سیستان و بلوچستان را تحت تاثیر قرار می‌دهد از گذشته‌های دور بین ۱۲۰ تا ۱۳۰ روز بطول می‌انجامید اما اکنون با بروز خشکسالی‌های ۲ دهه گذشته حتی تا ۱۶۰ روز هم به درازا می‌کشد. این بادها علاوه بر فرسایش خاک در منطقه سیستان، مشکلات و معضلات متعددی را برای مردم بوجود می آورند.

طوفان در سیستان ۱۰۵۹ نفر را راهی بیمارستان کرد

مدیرکل ستاد بحران سیستان و بلوچستان اعلام کرد: طوفان و ریزگرد در سیستان در روزهای اخیر ۱۰۵۹ نفر از مردم منطقه ‌را راهی بیمارستان‌ و مراکز درمانی کرد.  از این تعداد ۹۱۳ نفر به سرپایی درمان و ۱۴۵ نفر به دلیل شدت عوارض در بیمارستان بستری شدند. مشکل تنفسی، قلبی و چشمی از مهم‌ترین مشکلات مردم منطقه سیستان در این مدت بوده است.

18-8-29-1050245

این روزها تصاویری آخرالزمانی از طوفان های شدید ناشی از خشکی هامون در فضای مجازی منتشر شده است:

برخی نظرات کاربران توئیتری در این باره را مرور می‌کنیم:

یاسین نمکچیان ( روزنامه نگار): این روزها زابل با گرمای بیش‌ از ۵۰ درجه؛ گرم ترین شهر زمین لقب گرفته است. با این حال مردم نجیب و محروم زابل در این روزهای جهنمی آب و برق هم ندارند اما نه رسانه ها  درباره رنج و عذابشان چیزی می‌نویسند و نه سلبریتی ها.این رنج ها حق مردم نجیب سیستان و بلوچستان نیست.

photo_2023-06-27_09-48-37

آزاده مختاری (خبرنگار): برباد رفتن حق آب ایران! نتیجه دیپلماسی آب تاکنون؛ شهادت سربازان وطن و بی‌نفس شدن مردم سیستان! عدم دادن حقه آب به ایران از سد هیرمند تا حدود زیادی به افزایش گرد و غبار در سیستان و بلوچستان منجر شده است.

استانی در ایران که انگار روی نقشه وجود ندارد!

مجتبی عزیزی (امام جمعه زابل): در روزهای طوفانی سیستان هوا برای تنفس که فراوان ترین،و در دسترس ترین نعمت خداوندی است نایاب ترین کالای زندگی میشه. 

لحظه به لحظه نفس کشیدن سخت و سخت تر میشه،امان از ریز گرد ، امان از ترک فعل،از بی تدبیری،از نداشتن اراده ای برای نجات سیستان،امان از غریبی.

در پایان امید است که سیستان‌و‌بلوچستان آن گنج پنهان و سرزمین پهناور به‌عنوان یک استان در همه مناسبات دیده شود و محرومیت‌های تاریخی مربوط به آن در همان تاریخ بماند.

    دیدگاه شما
    پربازدیدترین اخبار