چند درصد پزشکان زیرمیزی میگیرند؟
دبیر کمیسیون آموزش دیدهبان شفافیت و عدالت گفت: حلقه فاسد و نفوذی که قصد دارد پزشکی ایران را نابود کند، دوباره در حال جوسازی برای جلوگیری از ترمیم شدن نگاه مردم به کادر درمان است.
به گزارش زنهار، هامون سبطی دبیر کمیسیون آموزش دیدهبان شفافیت اظهار داشت: طبق بررسیها، تنها ۱۶ درصد پزشکان کشور با توجه به رشته و تخصص خود امکان گرفتن زیرمیزی را دارند که قطعا عمده این عزیزان چنین کاری را انجام نمیدهند. اما در صدا و سیما و در فضای مجازی این فرهنگ رواج یافته که اغلب پزشکان زیرمیزیبگیر هستند در حالی که اصلا ۸۴ درصد پزشکان این موقعیت را ندارند. روانپزشکان، متخصصان کودک، متخصصان غدد درونریز و... نمیتوانند از بیمار چیزی به نام زیرمیزی دریافت کنند.
وی گفت: فقط در رشتههای خاص، از جمله جراحیها، چنینی امکانی وجود دارد. اما وقتی در جامعه جا میافتد که پزشکان زیرمیزیبگیر هستند، فشار اجتماعی به آنها وارد میشود و تشویق به مهاجرت میشوند. بنابراین، بیش از ۹۰ درصد پزشکانی که بعضا درآمد کافی هم ندارند، در آتش تعداد معدود پزشک متخلفٍ زیرمیزیبگیر میسوزند. واقعیت این است که تخلفات در مشاغل حساس دیگر نیز وجود دارد اما چرا آنها بزرگنمایی نمیشود، بلکه فقط عدهای به دنبال تخریب جایگاه پزشکان و کادر پزشکی هستند.
دبیر کمیسیون آموزش دیدهبان شفافیت و عدالت ادامه داد: اگرچه حتی یک مورد تخلف در جامعه پزشکی هم ناروا و نپذیرفتنی است، نباید فراموش کنیم که کادر بهداشت و درمان در دوران کرونا چگونه از جسم و جان خود مایه گذاشتند. در واقع حالا، پس از فروکش کردن همهگیری کووید، حلقه فاسد و نفوذی که قصد دارد پزشکی ایران را که از نهادهای مولد کشور است نابود کند، دوباره در حال جوسازی برای جلوگیری از ترمیم شدن نگاه مردم به کادر درمان است. شک نیست که این موضوع برای آینده کشور خطرناک است.