صدای پای تورم با نفت گران در جهان

هفته ای که گذشت بوی تورم و بیکاری در جهان می داد. مهمترین وقایع هفته گذشته را در قالب یازده خبر مختصر شده؛ مرور کنید.

صدای پای تورم با نفت گران در جهان

به گزارش زنهار از بازار، بازارهای سهام جهانی در این هفته شاهد نوسانات شدیدی بودند، زیرا بازدهی اوراق قرضه خزانه داری ایالات متحده افزایش یافت، در حالی که قیمت نفت به بالاترین سطح در بیش از ۷ سال گذشته و در راستای تنش های ژئوپلیتیکی افزایش یافت.

از این پس ما در روز شنبه مهمترین وقایع تاثیر گذار رامنعکس می کنیم.

۱۷ دوشنبه ژانویه

- اعلام شد که اقتصاد چین در سال ۲۰۲۱ فراتر از همه پیش بینی ها به رشد ۸.۱ درصدی رسید.

اقتصاد چین در کل سال ۲۰۲۱ به میزان ۸.۱ درصد رشد کرد که از هدف دولت برای ۶ درصد بود. این نرخ رشد با افزایش صادرات محقق شد. در افزایش تولید ناخالص داخلی به سرعت با افزایش صادرات بهبود یافت. این نرخ رشد در قیاس با نرخ ۲.۲ درصدی در سال ۲۰۲۰ بسیار حائز اهمیت است.

- همچنین در این روز سازمان بین المللی کار نسبت به کندی بهبود بازار کار در سال ۲۰۲۲ هشدار داد.

سازمان بین‌المللی کار هشدار داده است که بهبود بازار کار پس از پیامدهای همه‌گیری «کرونا» ممکن است در سال ۲۰۲۲ کند شود.

- دوشنبه همچنین با افزایش بازده اوراق قرضه، داوجونز ۵۴۰ واحد و نزدک ۲.۶ درصد سقوط کردند.

با پیگیری انتشار نتایج تجاری سه ماهه شرکت های آمریکایی و پیش بینی نشست هفته آینده فدرال رزرو، شاخص های سهام آمریکا در پایان جلسه معاملاتی روز سه شنبه کاهش یافت.

سه شنبه ۱۸ ژانویه

- اوپک با وجود شیوع «اُمیکرون» که مانعی برای تقاضای سوخت و بهبود اقتصاد جهانی می شود، پیش بینی خود از رشد تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۲ را همچنان ۱۰۰.۸ میلیون بشکه اعلام کرد.

- قیمت نفت در این روز به بالاترین سطح خود از سال ۲۰۱۴ رسید. در بحبوحه نگرانی ها در مورد عرضه ضعیف با بازگشایی اقتصاد، قیمت نفت به بالاترین سطح از سال ۲۰۱۴ رسید که در معاملات روز سه شنبه به بالای ۸۸ دلار رسید.

چهارشنبه ۱۹ ژانویه

- بازده اوراق قرضه آلمان برای اولین بار در ۳ سال گذشته در محدوده مثبت شد.

هزینه های استقراض دولت آلمان در معاملات چهارشنبه ادامه یافت و بازده اوراق قرضه ۱۰ ساله برای اولین بار از می ۲۰۱۹ در محدوده مثبت معامله شد.

- تورم در انگلیس به بالاترین سطح خود در ۳۰ سال گذشته رسید.

با افزایش هزینه های انرژی و ادامه بحران زنجیره تامین، تورم در بریتانیا در ماه دسامبر به بالاترین حد در ۳۰ سال گذشته رسید.

- طلا هم زمان با نگرانی های ژئوپلیتیکی ۳۰ دلار در هر انس جهش پیدا کرد و نقره نیز ۳.۲ درصد افزایش قیمت داشت.

قیمت طلا در معاملات روز چهارشنبه با کاهش ارزش دلار آمریکا و تشدید تنش‌های ژئوپلیتیکی مرتبط با بحران اوکراین، بیش از یک درصد افزایش یافت.

پنج شنبه ۲۰ ژانویه

- ادعای بیکاری در ایالات متحده به بالاترین سطح از اکتبر رسید.

- قیمت طلا در پایان معاملات روز پنجشنبه کاهش یافت تا بیشترین کاهش روزانه در ۶ هفته گذشته را به ثبت برساند که تحت تاثیر خبر افزایش بازده اوراق قرضه خزانه داری ایالات متحده بود. فدرال رزرو در این روز اعلام کرد که نرخ بهره به زودی افزایش خواهد یافت.

- انگلیس از ۲۷ ژانویه اکثر محدودیت های مربوط به "کرونا" را لغو می کند.

انگلیس تصمیم گرفت با توجه به ادامه واکسیناسیون با دوزهای تقویتی، از بیست و هفتم ماه جاری میلادی محدودیت‌های کمتری را برای مردم اعمال ‌کند.

- دارایی های صندوق های تامینی جهانی برای اولین بار از ۴ تریلیون دلار گذشت

دارایی های تحت مدیریت « AUM » در صندوق های تامینی جهانی برای اولین بار در پایان سال ۲۰۲۱ به بالای ۴ تریلیون دلار رسید که به دلیل انتظارات از افزایش نرخ بهره ایالات متحده و پیامدهای همه گیر افزایش یافت. (دارایی های تحت مدیریت که به آن AUM نیز گفته می شود، کل ارزش بازار سرمایه گذاری هایی است که یک شخص یا نهاد به نمایندگی از مشتری ها مدیریت می کند.)

جمعه ۲۱ ژانویه

- «داو جونز» در پایان کاری هفته ۴۵۰ واحد کاهش یافت و «نزدک» بدترین عملکرد هفتگی را از اکتبر ۲۰۲۰ به ثبت رساند.

شاخص های سهام آمریکا با معطوف شدن به نشست فدرال رزرو و انتشار نتایج تجاری بیشتر برای شرکت های بزرگ فناوری در هفته آینده، جلسه معاملاتی روز جمعه را با کاهش به پایان رساندند.

- صندوق بین المللی پول: افزایش نرخ بهره در آمریکا ممکن است بر بهبود برخی از اقتصادها تأثیر منفی بگذارد

کریستالینا جورجیوا، مدیر صندوق بین المللی پول، هشدار داد که تمایل فدرال رزرو به افزایش نرخ بهره ممکن است بر بهبود اقتصاد در برخی کشورها تأثیر منفی بگذارد.

    دیدگاه شما
    پربازدیدترین اخبار