ازبکستان میتواند دروازهای برای بازار ازبکستان باشد
دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و ازبکستان گفت: استفاده ازظرفیت بنادر ایران برای بازار ازبکستان؛ اتفاقی بسیار مثبت برای اقتصاد کشور خواهد بود.
به گزارش زنهار از وزارت راه و شهرسازی، محمد مسعودی دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و ازبکستان در رابطه با ضرورت توسعه همکاریهای مشترک تجاری، اقتصادی و ترانزیتی با کشورهایی از جمله ازبکستان در شمال کشور و نیز استفاده از ظرفیت دریایی و بندری ایران، اظهار داشت: ازبکستان کشوری محصور در خشکی است و ظرفیت استراتژیک و نیز پتانسیلهای دریایی و بندری ایران به منظور دسترسی و اتصال این کشور به آبهای آزاد میتواند زمینهساز توسعه همکاریهای اقتصادی بیشتر بین ایران و ازبکستان باشد.
وی ادامه داد: ازبکستان قصد دارد توازن اقتصادی بین بلوک شرق و غرب برقرار کند و با توجه به اینکه ایران بازیگر قدرتمندی در منطقه و از موقعیت استراتژیک فوقالعادهای برخوردار است، ازبکستانیها تمایل دارند به لحاظ اقتصادی و سیاسی برای هند و روسیه رقیب تجاری ایجاد کنند.
دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و ازبکستان با اشاره به تغییر و تحولات صورت گرفته در دولت ازبکستان، عنوان کرد: با روی کار آمدن دولت جدید در این کشور، ازبکستانیها به دنبال توسعه روابط تجاری و اقتصادی خود و نیز سرمایهگذاری و سرمایهپذیری هستند و در صورتی که ایران بتواند به عنوان یک دروازه برای بازار ازبکستان فعالیت کند، شاهد اتفاقات بسیار مثبتی در راستای تعاملات تجاری دو کشور خواهیم بود.
مسعودی با بیان اینکه ازبکستان بازار رو به رشدی دارد و اگر اقتصاد خود را به مسیر ایران گره بزند، دستاورد بسیار خوبی برای اقتصاد ایران در آسیای میانه به شمار میرود، گفت: ازبکستان در قیاس با سایر کشورهای آسیای میانه آینده روشنتری دارد و باید به این نکته مهم در راستای تعاملات تجاری خود با کشورهای آسیای میانه توجه ویژه داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه پاکستان عملا روی افغانستان تسلط پیدا کرده است، خاطرنشان کرد: پاکستان در تلاش است تا مسیر ترانزیتی را از نمنگان در شمال شرق ازبکستان به بنادر پاکستان منتقل کند و اینگونه عملا بندر چابهار دور میخورد.
دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و ازبکستان با تاکید بر اینکه پاکستان در تلاش است تا کریدور شمال جنوب را در اختیار گیرد، عنوان کرد: علاوه بر این ترکیه نیز در تلاش است تا از مسیر عراق و امارات مسیر انتقال کالا را دنبال کند.
به گزارش سازمان بنادر و دریانوردی، مسعودی با اشاره به اینکه بازدید هیات ازبکستانی از بندر چابهار اتفاق بسیار خوبی است، گفت: امیدواریم شاهد سرمایهگذاری ازبکستانیها در بندر چابهار باشیم و حضور فعالان اقتصادی این کشور را در بنادر ایران از جمله بندر چابهار ترغیب کنیم چرا که بر اساس اعلام مسئولان ظرفیتهای زیادی از جمله در بخش انبارداری، بستهبندی و...برای فعالیت اقتصادی ازبکستانیها در بندری نظیر چابهار وجود دارد.
وی با بیان اینکه رویکرد سازمان بنادر در توسعه همکاریهای تجاری و اقتصادی کشورهای همسایه از جمله ازبکستان از مسیر دریایی و بندری کشور بسیار سازنده است، اظهارداشت: اتاق مشترک بازرگانی ایران و ازبکستان از هرگونه تصمیم سازمان بنادر و دریانوردی به منظور توسعه روابط تجاری و اقتصادی با ازبکستان حمایت میکند و این رویه که نگاه اقتصادی در اولویت قرار گیرد بسیار ارزشمند است و باید از نگاههای سیاسی در راستای روابط تجاری پرهیز کرد.