هر عدد تخممرغ به ۱۶۰۰ تومان رسید
مرغداران از وزارت جهاد کشاورزی درخواست کردند قیمت جدید مصوب تخممرغ تعیین شود؛ قیمتی که بهدلیل مطابقنبودن هزینه تمامشده با نرخ مصوب، از دیماه سال گذشته بهروزرسانی نشده است.
به گزارش زنهار؛ با گذشت ۵ روز از افزایش قیمت تخممرغ، بازهم تولیدکنندگان قیمت این کالای پرمصرف در سفره مردم را افزایش دادند.
بر همین اساس قیمت هر کارتن تخممرغ از ۲۵۰هزار تومان به ۲۸۵هزار تومان رسیده است و هر عدد تخممرغ حدود ۱۶۰۰تومان شده است.
بهگفته مرغداران اگر نرخ جدید مصوب تخممرغ که از دیماه سال گذشته تغییر نکرده است، همچنان همین باشد، افزایش قیمت بیشتری در روزهای آینده شاهد خواهیم بود.
کاهش تولید و افزایش مصرف دلیل افزایش قیمت تخم مرغ
رئیس اتحادیه مرغداران مرغ تخمگذار خراسانرضوی هم معتقد است کاهش تولید و افزایش مصرف دلیل افزایش قیمت تخممرغ در این روزهاست؛ بهدلیل اینکه جمعیتی از مرغها سنشان زیاد شده است و مرغدار هم با وجود مطمئننبودن از تأمین خوراک طیورش کشتار کرده است.
حسین موسویزاده در گفتوگو با شهرآرانیوز تأکید کرد: هزینههای تولید با هزینههای مرغدار همخوانی ندارد. ما هم نسبت به سالهای گذشته کاهش تولید داریم و هم بهدلیل اینکه هوا مقداری خنکتر شده است، با افزایش مصرف مواجهیم.
بهگفته وی، از یکماهونیم قبل سن نگهداری مرغها را از ۹۰هفته به ۱۱۰هفته افزایش دادیم و وزارت جهاد دام تخصیص داد، ولی بهدلیل اینکه سن مرغها افزایش یافته است، ما کاهش تولید داریم و اگر همین وضعیت ادامهدار باشد و دولت در قیمت مصوب اصلاحی انجام ندهد، این افزایش قیمت بیشتر از این هم خواهد شد.
برور رسانی قیمت تخم مرغ مصوب هرچه زودتر انجام شود
وی تصریح کرد: پیشنهاد مشخص ما این است که دولت و وزارت جهاد کشاورزی هرچه سریعتر برای بهروزرسانی قیمت تخممرغ اقدام کنند، قیمتی که عادلانه باشد و نه تولیدکننده زیان کند و نه برای مصرفکننده گران باشد.
هزینه های تمام شده با تولید همخوانی ندارد
موسوینژاد یادآور شد: قیمتی که دیماه سال گذشته برای تخممرغ تعیین شده است با هزینههای امروز ما همخوانی ندارد و وقتی قیمت منطقی نباشد، تولیدکننده هم انگیزهای برای تولید و پرورش ندارد. مرغدار ما جوجه یکروزه را ۱۷هزار تومان میخرد. هزینههای حملونقل ما ۵۶درصد افزایش یافته، دستمزد کارگر حدود ۴۲درصد بیشتر شده است و ذرتی که سال گذشته ۱۷۰۰تومان خریده میشد، اکنون ۱۹۰۰تومان در بنادر بارگیری میشود که ۱۲درصد رشد قیمت را نشان میدهد. در سبوس گندم نیز حدود ۲۰۰درصد افزایش قیمت داشتیم. وقتی دولت در تعیین قیمت این موارد را لحاظ نمیکند، مرغدار هم انگیزه تولید ندارد و نتیجه آن کاهش تولید و افزایش قیمت است.
بهگفته وی قیمتهایی که در سالهای گذشته برای محصول ما مشخص شده، کاملا غیرکارشناسانه بوده است و عواقب آن را امروز در کاهش تولید و افزایش قیمت میبینیم، افزایش قیمتی که موجب ناراضتی مصرفکننده است.
رئیس اتحادیه مرغداران مرغ تخمگذار گفت: مرغدار ما هیچوقت موافق افزایش قیمت و گرانفروشی نیست، اما باید جوابگوی هزینههایش باشد. دولت باید برای محصول باارزش پروتئینی که خوراک عمده جمعیت کشور است، تصمیم جامع و کارشناسانهتری بگیرد.
بهگفته موسوینژاد بهای تمامشده تخممرغ برای مرغدار دستکم ۱۸هزار تومان است که نرخ مصوب آن ۱۴۷۰۰تومان است.