هشدار به مردم درباره رمز ارز تتلو!

امیرحسین مقصودلو (امیر تتلو) بازهم خبرساز شد، این خواننده و رپر ایرانی به تازگی از طراحی و ساخت ارز دیجیتال خود خبر داده است.

هشدار به مردم درباره رمز ارز تتلو!

به گزارش زنهار؛ نام «امیر تتلو» به عنوان یکی از پرحاشیه‌ترین خواننده‌های ایرانی که حالا دیگر چند سالی است ساکن ایران نیست بار دیگر بر سر زبان‌ها افتاده است. این بار، اما نه به خاطر حاشیه‌های یک ازدواج جنجالی و یا کنسرت‌های پرماجرای تتلو نیست که او و حواشی زندگی اش به محل بحث و نظر تبدیل شده، بلکه پس از همکاری تتلو با سایت‌های شرط بندی این بار نوبت به طراحی، ساخت ارز دیجیتال و عرضه آن به بازار شده که در کمتر از ۲۴ ساعت، بازتاب گسترده‌ای در فضای مجازی داشته است.

چندی پیش تتلو در کلاب‌هاوس از ایجاد یک ارز دیجیتال اختصاصی و ورود به بازار کریپتو خبر داده بود. طبق گزارش‌ها همکاران تتلو مدعی شده بودند که اولین ارز دیجیتال غیرمتمرکز ایرانی به نام تتل کوین (TATALCOIN)، با نماد اختصاری TATAL، با فناوری جدید وب ۳ به زودی، به بازار عرضه خواهد شد. آن موقع گفته می‌شد طرفداران تتلو با استفاده از این ارز دیجیتال خواهند توانست آهنگ‌های این خواننده را خریداری کنند. همچنین در آینده، امکان خرید بلیط‌های کنسرت و توکن‌های غیرقابل تعویض (NFT) این خواننده هم با استفاده از این رمزارز فراهم خواهد شد.

حال این ماجرا بار دیگر به میان آمده و برخی شبکه‌های اجتماعی فعال در حوزه ارز‌های دیجیتال رمزارز، امیر تتلو را «تی‌ان‌تی» نامیدند. آن طور که گفته می‌شود مسئول راه‌اندازی و پشتیبان فنی این پروژه، شخصی به نام هومن کرمی است.

کاربران فضای مجازی چه می‌گویند؟

اعلام خبر پیش فروش ارز دیجیتال امیر تتلو (TNT)، اما واکنش کاربران فضای مجازی را به دنبال داشت. یکی از کاربران در صفحه توییتر خود نوشت: «در ۱۲ ساعت گذشته توکن تتلو توسط کلاهبردار هومن کرمی معرفی و در مرحله اول به صورت خصوصی عرضه شد. این توکن بی‌پشتوانه است و مشخص نیست این شبکه چقدر جیب مردم را خواهند زد.»

کاربر دیگر با لحن طنز در توییتر می‌نویسد: «تتلو قرار رمزارز خودش معرفی کنه. انصافا قول بدید واسه اونایی که با رمزارز تتلو پولشون دود میشه دیگه دلسوزی نکنید.»

یکی دیگر از کاربران می‌گوید: «پروژه رمزارز و کریپتوکارنسی امیر تتلو تی_ان_تی کلاهبرداری خالص است، مراقب فرزندان خود و جیب‌تان باشید.»

برخی دیگر از کاربران با انتقاد از عدم قانون‌گذاری درخصوص رمزارز‌ها به مردم هشدار داده‌اند تا مراقب اموال خود در برابر کلاهبرداری این خواننده پرطرفدار باشند.

هیجانی که به زیان ختم می‌شود

«پیمان مولوی»، کارشناس بازار‌های مالی نیز در واکنش به خبر پیش فروش ارز دیجیتال امیر تتلو به اقتصاد ۲۴ گفت: «این که یک چهره معروف رمزارز خود را منتشر کند مساله عجیب‌وغریبی نیست و می‌تواند در حوزه‌های تجارت، بهداشت و... کمک‌کننده باشد. اما تجربه نشان داده گروه‌هایی که در ایران نیستند و در کشور‌های همسایه فعالیت می‌کنند اول خروج پول را در نظر دارند و فعالیت‌شان پایه دقیقی هم ندارند. این افراد از فضای هیجانی استفاده کرده همچنین از علاقه و حس طرفداری که افراد دارند سوءاستفاده می‌کنند تا سودی را به دست بیاورند، پس باید مراقب چنین فضایی بود.»

این کارشناس بازارهاری مالی ادامه داد: «در حوزه توکن‌ها اتفاقات اینچنینی رخ می‌دهد، توکن‌ها چند گروه از افراد را هدف قرار می‌دهند. گروه اول افرادی هستند که سرمایه بسیاری دارند و در ارتباط با افرادی هستند که توکن را منتشر می‌کنند. این افرادموج‌سازی کرده و سوار بر این موج می‌شوند و میدانند که می‌خواهند از این حوزه خارج می‌شوند. دسته دوم گروهی هستند که وارد حوزه رمزارز‌ها شده‌اند و سود و زیان این بازار را دیده‌اند، فعالان این حوزه با دادن وعده‌ها دروغ سعی در جذب مخاطب دارند که در این اتفاق اخیر هم شاهد آن هستیم. گروه سوم افرادی هستند که به دلیل طرفداری و اعتماد ممکن است که فعالیتی را در بازار رمزارز‌ها انجام دهند.»

وی گفت: «توصیه ما به افرادی که قصد فعالیت در حوزه رمزارز‌ها را دارند این است که اگر نمی‌توانند جلو وسوسه خود را بگیرند و سرمایه‌گذاری در حوزه رمزارز‌ها را یک فرصت می‌بینند نهایتا با ۵ درصد نقدینگی خود وارد شوند. چراکه اگر قرار به از بین رفتن سرمایه باشد که در بیشتر اوقات این اتفاق رخ می‌دهد، سرمایه‌گذاران یک آسیب حداقلی را تجربه کنند.»

مولوی اظهار کرد: «متاسفانه بیشتر افراد توصیه‌ها را جدی نمی‌گیرند و در این بازار هیجانی عمل می‌کنند. سرمایه‌گذاران در حوزه رمزارز به جای اینکه به سمت رمزارز‌هایی بروند که بازار بیشتری دارند و بر اساس یک پشتوانه فکری کار می‌کنند به سمت رمزارز‌های بی‌پشتوانه حرکت می‌کنند و تمام دارایی خود را از دست می‌دهند.»

وی تاکید کرد: «در یک شرایط باز افراد ریسک کار‌ها را می‌پذیرند و نمی‌توان مانع هیجان آن‌ها شد. اما در مجموع توصیه می‌شود برای ورود به حوزه رمزارز‌ها ۵ تا ۱۰ درصد سرمایه‌هایشان را به بازار ببرند آنهم در حوزه رمزارز‌هایی که بازار بالایی دارند و جزو ده رمزارز اول هستند.»

رمزارز و توکن تتلو

«عباس آشتیانی»، مدیرعامل انجمن بلاکچین نیز در خصوص انتشار توکن توسط افراد مشهور نیز  گفت: «افرادی که تریبون و مخاطبانی را در اختیار دارند چه مطلع باشند و چه مطلع نباشند باید بدانند که تبلیغ و تشویق توسط فرد مشهور برای هر نوع سرمایه‌گذاری آن‌ها را از تبعات آن چیزی که تبلیغ و توصیه می‌کنند مصون نمی‌کند. اخیرا فروش توکن توسط یک خواننده مطرح شده است و در این ماجرا باید به چند نکته اشاره کرد.

اول اینکه ایجاد توکن بر بستر یک بلاکچین موجود، کاری است که بیشتر از نیم ساعت زمان نمی‌برد. دوم این که ارزش و مکانیزم در چیزی به نام سپیدنامه ارائه می‌شود. در حال حاضر توکنی که توسط یک خوانند معروف ارائه شده است بر بستر bsc خلق شده است که تعداد، محدودیت و نگهدارنده آن مشخص نیست و هیچ سپیدنامه‌ای تا به امروز از این توکن ارائه نشده این در حالی است که فروش خصوصی آن انجام می‌شود؛ بنابراین می‌توان گفت این پروژه یکی از پروژه‌های پرریسک و خطرناک بوده و مردم هم باید توجه داشته باشند که از همچین پروژه‌ای نمی‌توان انتظار صحت، سلامت، سوددهی و امنیت داشت.»

در حوزه رمزارز نمی‌توان سوددهی را تضمین کرد

وی افزود: «همانطور که انجمن بلاکچین بار‌ها هشدار داده است از مهم‌ترین ویژگی‌های کلاهبرداری و اسکم بودن یک پروژه وعده سود ثبات و یا وعده قطعی رشد یک کوین و دارایی دیجیتال است. ما در تبلیغ این توکن مشاهده می‌کنیم که می‌گویند بین ۵ تا ۱۵ درصد ماهانه سوددهی خواهد داشت، هیچکس نمی‌تواند سوددهی یک دارایی دیجیتال را تضمین کند.»

مدیرعامل انجمن بلاکچین در پایان تاکید کرد: «پیاده کردن این پروژه از لحاظ فنی زمان کمی نیاز دارد و هر پروژه‌ای که می‌خواهد ارزش داشته باشد باید مکانیزم آن در چارچوب یک سفیدنامه ارائه شود. اگر چنین چیزی نباشد نشان می‌دهد که پروژه بسیار خطرناک است و مردم نباید انتظار کسب درآمد و سوددهی از این پروژه را داشته باشند. توصیه انجمن بلاکچین دوری مردم از این پروژه است.»

حال با توجه به آغاز فروش این توکن‌های تازه توسط امیرتتلو و هم چنین نظرات کارشناسان به نظر می‌رسد نباید چندان وضعیت پر امیدی به این شرایط داشت. وضعیتی که می‌تواند در نهایت منجر به گروهی تازه از مالباختگان منجر شود که این بار باید به دنبال کسی بگردند که حتی در کشور نیست.

    دیدگاه شما
    پربازدیدترین اخبار