سواریها در فرش، سنگینهای تجاری در عرش!
طبق آمار اعلام شده توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) در چهار ماهه ابتدایی امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، در مجموع تولید انواع سواری ۱.۷ درصد رشد داشته که کمترین میزان رشد خودروهاست و تجاریهای باری (کامیون، کامیونت و کشنده) با رشد ۱۴۸ درصدی بیشترین رشد را به خود اختصاص داده است؛ این در حالیست که تولید سواری در تیر ماه ۱۹ درصد کمتر از خرداد بوده است.
به گزارش زنهار؛ براساس آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت، از جزئیات عملکرد چهار ماهه در حوزه تولید انواع خودروها، تولید سواری کمترین میزان رشد و تولید کامیون، کامیونت و کشنده بیشترین رشد تولید را نسبت به چهار ماهه ابتدایی سال گذشته داشتهاند.
در حالیکه تولید انواع خودروها در مقایسه چهار ماه نخست ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ صعودی ثبت شده است اما تولید در تیر ماه برای سواری ۱۹ درصد و برای وانت و سنگینهای مسافربری (اتوبوس، مینیبوس و ون) حدود ۱۲ درصد نسبت به خرداد ماه کمتر شده است؛ اما تولید تراکتور و کامیون، کامیونت و کشنده افزایشی ثبت شده است.
طبق آمارهای وزارت صمت، در چهار ماه نخست سال جاری، خودروسازان داخلی ۲۹۷ هزار و ۴۰۰ دستگاه خودرو از انواع سواریها تولید کردهاند که در مقایسه با ۲۹۵ هزار و ۵۰۰ دستگاه تولیدی در چهار ماه ابتدایی سال گذشته، تنها ۱.۷ درصد افزایش یافته که کمترین میزان افزایش تولید انواع خودروها در این مقایسه آماری است.
تولید در تیر ماه نسبت به خرداد ماه ۱۹ درصد کمتر شده و از ۱۰۱ هزار و ۴۰۰ دستگاه به ۸۲ هزار و ۲۰۰ دستگاه رسیده است.
در مقابل طی مدت مذکور سال جاری (چهار ماهه ۱۴۰۱) بیشترین درصد افزایش تولید متعلق به سنگینهای تجاری (کامیون، کامیونت و کشنده) است که از۲۸۷ هزار دستگاه در چهار ماهه ۱۴۰۰ به ۷۱۲ دستگاه در مدت مشابه سال جاری رسیده و رشد ۱۴۸.۱ درصدی را ثبت کرده است. تولید این خودروها در تیر ماه نیز نسبت به خرداد ماه ۱۲ درصد افزایش داشته و از ۲۰۰۰ دستگاه به ۲۲۴۰ دستگاه رسیده است.
پس از آن، تولید اتوبوس، مینیبوس و ون با رشد ۱۲۷ درصدی نسبت به چهار ماهه ۱۴۰۰ به ۱۳۳۷ دستگاه رسیده است. در مجموع چهار ماه نخست سال گذشته ۵۸۹ دستگاه خودروی سنگین مسافربری در داخل تولید شده بود. تولید این خودروها درحالیکه در خرداد ماه ۵۴۸ دستگاه بوده در تیر ماه به ۴۸۱ دستگاه رسیده و افت ۱۲.۲ درصدی را تجربه کرده است.
تولید وانتها نیز در چهار ماهه ابتدایی سال جاری به ۳۳ هزار و ۱۱۲ دستگاه رسیده که نسبت به ۲۲ هزار و ۴۱۵ دستگاه تولیدی در چهار ماهه سال گذشته، ۴۷.۷ درصدی بیشتر است. اما تولید آن از ۱۰ هزار و ۳۸۴ دستگاه در خردا ماه به ۹۱۳۹ دستگاه در تیر ماه رسیده که نشان از افت ۱۲ درصدی تولید دارد.
تعداد تراکتور تولیدی در چهار ماهه امسال با رشد ۵۸.۷ درصدی نسبت به آمار تولید آن در مدت مشابه سال گذشته به ۱۰ هزار و ۶۴۰ دستگاه رسیده است. این در حالیست که در چهار ماهه ۱۴۰۰ ۶۷۰ هزار و ۳۰۰ دستگاه تراکتور به تولید رسیده بود. تولید این خودروها در تیر ماه نیز نسبت به خرداد ماه ۶.۵ درصد بیشتر شده و به ۲۹۷ هزار و ۸۰۰ دستگاه رسیده است. در خرداد ماه امسال ۲۷۹ هزار و ۵۰۰ دستگاه تراکتور در کشور تولید شده بود.
گفتنی است که بر اساس آمار وزارت صمت، در چهار ماهه امسال ۸۵ هزار و ۸۰۰ تن لاستیک خودرو در کشور تولید شده که نسبت به ۸۷ هزار و ۱۰۰ تن تولیدی در چهار ماهه سال گذشته، ۱.۵ درصد کمتر است. البته تولید آن در تیر ماه ۰.۷ درصد معادل ۵۰۰ تن بیشتر از خرداد ماه (۲۳ هزار و ۷۰۰ تن تولید در خرداد ماه و ۲۳ هزار و ۵۰۰ تن) ثبت شده است.