التهاب در بازار خودرو؛ کدام خودروها بیشتر گران میشوند؟
قیمت سرسام آور خودروهای خارجی مونتاژی در بازار خودرو در پی ادامه گرانی خودروهای تولید داخل، وضعیت قیمت خودرو در بازار را بحرانیتر کرده است.
به گزارش زنهار، قیمت سرسام آور خودروهای خارجی مونتاژی در بازار خودرو در پی ادامه گرانی خودروهای تولید داخل، وضعیت قیمت خودرو در بازار را بحرانیتر کرده است.
در سالهای اخیر به دلیل ممنوعیت واردات، خودروهای خارجی و مونتاژی داخل توانستهاند بازار را به دست بگیرند و برخی شرکتهای خصوصی نیز از این موقعیت سوءاستفاده کرده و محصولات را به صورت انحصاری و با قیمت بالا عرضه میکنند.
در بازه ممنوعیت واردات، بازار خودروهای مونتاژی انحصاری شد و کم کم زمینه برای حضور بیشتر و پررنگتر خودروهای مونتاژ شده توسط شرکتهای خصوصی در بازار نیز فراهم شد تا جایی که امروز برای خرید یک خودروی مونتاژی آن هم با کیفیت پایین باید در صف انتظار آن هم با پرداخت میلیاردی قرار بگیرند؛ خودروهایی که عمدتاً چینی هستند و در مقایسه با قیمتهای اعلامی در بازار کشور سازنده، با اختلاف چند برابری به دست مصرف کننده ایرانی میرسند.
حالا قیمت خودروهای داخلی و خارجی از همان اولین روزهای سال جاری ترمز برید و نگرانی متقاضیان این محصولات را نسبت به سال گذشته بیشتر کرد.
قیمت خودرو از ابتدای فروردین با نوساناتی همراه شد به طوری که قیمتها در نیمه نخست فروردین متاثر از نرخ ارز روند صعودی به خود گرفت؛ اما در نیمه دوم این ماه با توجه به افزایش قیمت خودروهای کارخانهای شوک جدیدی به بازار وارد شد و به نظر میرسد موج جدید گرانی در ادامه سال در انتظار بازار است.
بیشتر بخوانید: با این وضعیت دولت به افزایش تولید خودرو دل نبندد/ چرا فرمان خودرویی رئیسی روی زمین ماند؟
در حالی که قیمت خودرو از سال گذشته تا امروز همچنان درحال صعود است؛ خودروهای داخلی تحت تاثیر افزایش قیمت خودروهای کارخانهای درحال افزایش هستند، اما در این میان خودروهای خارجی و مونتاژی نیز با افزایش قیمت همراه شدند.
در این هیاهو شورای رقابت به درخواست خودروسازان جواب مثبت داد و نرخ محصولات دو خودروساز بزرگ کشور علیرغم مخالفتهای صوری از سوی وزارت صمت، افزایش پیدا کرد.
حالا قیمت جدید خودرو در سال ۱۴۰۲ توسط وزارت صمت و شورای رقابت چند روزی است که اعلام شده است، ولی هنوز خبری از اعلام قیمت خودروهای مونتاژی نیست.
از این رو به دنبال تعلل در اعلام قیمت جدید خودروهای مونتاژی، نمایندگیهای فروش در حال حاضر هیچ فروشی ندارند و تا اعلام قیمتها از فروش خودروهای مونتاژی جلوگیری میکنند.
این سیاست عدم فروش خودرو توسط نمایندگیهای فروش خودروهای مونتاژی همواره اهرم فشاری برای گرانی محصولات بوده است.
این روزها در بازار مبادلات خودرویی خبری از فروش خودروهای مونتاژی نیست و همین موضوع باعث افزایش تقاضا در این بازار شده است.
انحصار در بازار مونتاژیها
در همین رابطه اسد کرمی، نایب رئیس اتحادیه نمایشگاهداران خودروی تهران در گفتگو با اقتصاد ۲۴ گفت: امروز مشتریان در بازار خودرو به دنبال خرید خودروهای مونتاژی هستند، اما عدم فروش این محصولات فشار به بازار محصولات داخلی را بیشتر و محصولات را به بهانه کاهش عرضه گرانتر کرده است.
نایب رئیس اتحادیه نمایشگاهداران خودروی تهران گفت: از همان نیمه اول سال قیمت خودروها در بازار بیش از ۱۵ درصد افزایش داشت و این نوسان قیمت به بازار خودروهای مونتاژی هم رسیده است.
وی ادامه داد: مقاومت شرکتها در فروش خودرو دلیلی بر نوسان قیمت محصولات مونتاژی شده است و این روند بازار مونتاژیها را علاوه بر انحصار گرانتر از اواخر سال گذشته کرده است.
این فعال صنفی در بازار خودرو گفت: مشتریان این نوع خودروها با پرداخت زیر میزی در صف طولانی خرید قرار میگیرند.
به گفته کرمی، متأسفانه نرخ حدود ۴ تا ۵ برابری قیمت خودروهای مونتاژ شده چینی نسبت به قیمتهای بازار سایر کشورها آن هم در حالی که شرکتهای ایرانی قطعات را به صورت اعتباری و در تیراژ بالا خریداری میکنند، باعث انحصار در بازار مونتاژیها شده و باز در این بین مشتریان از گرانی بدون کیفیت این نوع سیاست قیمت گذاری آسیب میبینند.
پس از آنکه قیمت کارخانهای خودروهای داخلی توسط شورای رقابت تعیین تکلیف شد، این شورا در بیانیهای اعلام کرد که قیمت خودروهای مونتاژی را هم اعلام خواهد کرد. البته شنیدهها حاکی از آن است که قیمت خودروهای مونتاژی ممکن است تا سهشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۲ اعلام شود.
در این میان در مورد اعلام قیمت جدید کارخانهای خودروها چالشی بین وزارت صمت و شورای رقابت پیش آمد و درحالی که وزارت صمت اعلام میکرد شورای رقابت باید قیمتهای جدید را اعلام کند، شورای رقابت بر این موضوع تاکید داشت که اعلام قیمتها وظیفه این شورا نیست. در این راستا وزارت صمت هفته قبل دوباره بر این نکته تاکید کرد که قیمت جدید خودروهای مونتاژی باید از سوی شورای رقابت اعلام شود.
بازار خودرو
از قیمتها در بازار مونتاژیها چه خبر؟
بررسیهای میدانی خبرنگار اقتصاد ۲۴ نیز نشان میدهد قیمت برخی خودروهای مونتاژی پرتقاضا در روزهای اخیر با افزایش روبه رو شده است:
ام وی ام ایکس ۲۲ دندهای مدل ۱۴۰۲؛ ۶۱۵ میلیون تومان
ام وی ام ایکس ۲۲ اتوماتیک مدل ۱۴۰۱؛ یک میلیارد و ۵۰ میلیون تومان
ام وی ام ایکس ۳۳ پنج سرعته اتومات مدل ۱۴۰۱؛ یک میلیارد و ۳۳۰ میلیون تومان
ام وی ام ایکس ۵۵ پرو مدل ۱۴۰۲؛ یک میلیارد و ۲۲۰ میلیون تومان (قیمت نمایندگی)، یک میلیارد و ۷۴۰ میلیون تومان (قیمت بازار)
آریزو ۵ مدل ۱۴۰۱؛ یک میلیارد و ۳۷۰ میلیون تومان (قیمت بازار)
تیگو ۷ مدل ۱۴۰۲؛ یک میلیارد و ۳۸۰ میلیون تومان(قیمت نمایندگی)، ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان (قیمت بازار)/ اقتصاد 24