پیشبینی رشد ۲.۲ میلیون بشکه ای تقاضای نفت!
طبق برآوردهای اخیر آژانس بینالمللی انرژی از بازار نفت، در سال ۲۰۲۳ میزان تقاضا برای نفت، رشد قابل توجه ۲.۲ میلیون بشکه در روز نسبت به سال گذشته دارد.
به گزارش زنهار؛ شرکت سلوشن که در زمینه تحلیل صنعت انرژی فعال است، گزارشی از بررسی وضعیت چشم انداز آینده بازار نفت در سال ۲۰۲۳ منتشر کرده که حاوی نکات بسیار مهمی است.
طبق این گزارش، برآورد اخیر آژانس بینالمللی انرژی از بازار نفت، حکایت از رشد قابل توجه تقاضا در سال ۲۰۲۳ به میزان ۲.۲ میلیون بشکه در روز نسبت به سال گذشته دارد. با وقوع رشدهای بالاتر از انتظار چین پس از بازگشایی مجدد اقتصاد (ازجمله رکورد بیشترین واردات نفت در ماه مارس نسبت به ۳ سال گذشته)، پیشبینیها به سمت مازاد تقاضا در سال ۲۰۲۳ متمایل شده است.
برنامه کاهش تولید اوپک پلاس مهم ترین محرک کاهش عرضه در بازار است؛ هرچند افزایش صادرات روسیه در ماه آوریل به بالاترین میزان از ابتدای تنش نظامی با اوکراین، انتظارات از عرضه در ادامه سال را در سطحی نسبتا ثابت حفظ کرده است.
بعد از تجربه تاریخی غولهای نفتی در سال ۲۰۲۲ و سود خالص حدود ۳۰۰ میلیارد دلاری که نتیجه مستقیم قیمتهای بالای نفت در این سال بود، در فصل اول۲۰۲۳، همچنان این شرکتها درآمدهایی بالاتر از سقفهای تاریخی ۱۰ ساله خود کسب کردند.
آرامکو با حدود ۳۲ میلیارد دلار، ۴۲ درصد از مجموع سود ۶ شرکت بزرگ نفتی دنیا را به خود اختصاص داد.
آرامکوی عربستان با کاهش نسبت اهرمی خود (سهم بدهیها در ساختار سرمایه شرکت)، طی سالهای اخیر، جریان نقد آزاد (Free Cash Flow) را تقویت کرد و به تازگی مکانیزمی برای افزایش سود تقسیمی به سهام داران معرفی کرده است.
بر این اساس، علاوه بر سود تقسیمی پایه سالانه، حدود نیمی از جریان نقد آزاد شرکت پس از کسر هزینههای لازم برای سرمایهگذاری، به سهامداران تعلق میگیرد.
برآوردها نشان میدهد که براساس جریان نقدی و سود توزیعی سال گذشته آرامکو (۷۵ میلیارد دلار)، افزایش در سود توزیعی در مکانیسم جدید بین ۱۲ تا ۱۸ میلیارد دلار خواهد بود.
برنامه کاهش تولید اوپک پلاس در ۲۰۲۳ برای مقابله با اثرات منفی رکود اقتصادی، اثر کم دوامی داشت، به گونه ای که قیمت پس از صعود تا دلار در ماه آوریل، در ماه می بار دیگر به محدوده ۷۵ دلار بازگشته است.
نزدیک شدن تورم آمریکا به هسته سخت و ادامه تحرکات فدرال رزرو برای مقابله با تورم و انتظار رشد بهره به مانعی پیش روی افزایش قیمت نفت تبدیل شده است؛ هرچند با وجود انتظار کسری عرضه در ادامه سال، کمترین پیشبینی موسسات بینالمللی از قیمت برنت حدود ۷۵ دلار (محدوده فعلی نوسان قیمت برنت در هفته چهارم ماه می) است.