تاثیر گشایش ارزی از سوی عراق بر دلار تهران + نمودار
بحث داغ آزادسازی منابع بلوکه شده ارزی در مواردی به وقوع پیوسته است. رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق با اشاره به مجوز پرداخت بخشی از طلبهای ایران توسط عراق، تاکید کرد: این اتفاق بهطور قطع تاثیر مثبتی بر بازارها خواهد داشت، چرا که هم نیازهای بانک مرکزی مرتفع و هم کالاهای اساسی خریداری شده است.
به گزارش زنهار: شنیدهها حاکی از آن است که بحث داغ آزادسازی منابع بلوکه شده ارزی در مواردی به وقوع پیوسته است. رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق با اشاره به مجوز پرداخت بخشی از طلبهای ایران توسط عراق، تاکید کرد: این اتفاق بهطور قطع تاثیر مثبتی بر بازارها خواهد داشت، چرا که هم نیازهای بانک مرکزی مرتفع و هم کالاهای اساسی خریداری شده است. به عقیده این فعال بازرگان گشایش ارزی صورت گرفته میتواند به ثبات بازار ارز و همچنین کالاهای اساسی کمک قابل توجهی کند.
کارشناسان نیز بر این باورند که تاثیر مستقیم و غیر مستقیم خبر مذکور به زودی در بازار ارز منعکس خواهد شد. اما گفتنی است که نوسانات کاهشی هفته دوم خرداد ماه به هفته جدید سرایت نکرد. برخلاف افت چشمگیر نرخ دلار آزاد در معاملات روز پنجشنبه هفته گذشته، دیروز قیمت ارز مذکور در جهت مخالف به نوسان پرداخت و افزایشی شد. به عقیده عدهای از کارشناسان ارزی اتفاق مذکور در راستای اصلاح روند کاهشی اخیر صورت گرفته است. برخی دیگر از فعالان بازار نیز سیگنالهای ضد و نقیض موجود در اخبار را عامل سنگرگیری دلار در کانال 49 هزار تومانی میدانند. اما در میان سیگنالهای ذکر شده روند نرخ شاخص ارزی حاکی از آن است که حداقل در بازه زمانی کوتاه مدت نیروی افزایشی در بازار وجود نداشته و انتظارات اکثر فعالان بازار به سمت کاهش قیمت ارز میل میکند. در نهایت قیمت هر برگ دلار آزاد در واپسین معاملات روز شنبه با حدود 240 تومان افزایش نسبت به نرخ روز پیشین به رقم 49 هزار و 640 تومان رسید. با تغییر فاز نمودار قیمت دلار، تابلوهای بازار سکه نیز در روز گذشته سبز شده و قیمت هر قطعه سکه طلا طرح جدید در سطوح قیمتی کانال 28 میلیون تومانی معامله شد.
تبعات یک خبر ارزی
روز گذشته یحیی آلاسحاق، رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق از آزادسازی حدود 3میلیارد دلار از داراییهای بلوکه شده ایران در بانکهای همسایه غربی خبر داد. این آزادسازی نه بهصورت مستقیم بلکه بهصورت مجوز استفاده جهت معامله کالاهای اساسی و پرداخت دیگر وجوه ارزی در کشورهای خارجی است. آلاسحاق گفت: مقداری از منابع بلوکه شده ایران در عراق برای نیازهای حجاج تخصیص یافته است و بخشی از پولها نیز برای تامین کالاهای اساسی پرداخت شد. گفتنی است که بر اساس اخبار پیشین بدهی عراق به ایران حدود 7 میلیارد دلار برآورد شده که این یعنی همچنان 4 میلیارد دلار از داراییهای ایران در بانکهای این کشور است. به عقیده کارشناسان خبر مذکور میتواند اثرات مستقیم و غیرمستقیمی در بازار ارز کشور ایفا کند. از یکسو بانک مرکزی با عدم تخصیص ارز جدید به واردکنندگان میتواند ذخایر ارزی خود را تقویت کند و از سوی دیگر با تزریق بخشی از این ذخایر به بازار میتواند زمینهساز افت نرخ در معاملات آزاد ارزی شود. حال باید دید در ادامه روند آزادسازیهای ارزی اخباری در زمینه منابع بلوکه شده در کرهجنوبی منتشر خواهد شد یا خیر؟
منبع: دنیای اقتصاد