تتر (Tether) چیست؟ آیا تتر همان دلار است؟

بسیاری از معامله‌گران و علاقه‌مندان به بازار ارزهای دیجیتال با رمزارز تتر (Thether) آشنا هستند و از این ارز دیجیتال برای انجام معامله یا نقل و انتقالات خود استفاده می‌کنند.

تتر (Tether) چیست؟ آیا تتر همان دلار است؟

به گزارش زنهار؛ بسیاری از معامله‌گران و علاقه‌مندان به بازار ارزهای دیجیتال با رمزارز تتر (Thether) آشنا هستند و از این ارز دیجیتال برای انجام معامله یا نقل و انتقالات خود استفاده می‌کنند

تتر به عنوان معروف‌ترین استیبل کوین جهان شناخته می‌شود و دارای نماد USDT است. تتر میتواند مانند واسطی میان پول‌های بی‌پشتوانه یا همان ارزهای فیات و ارزهای دیجیتال عمل کند، به همین دلیل است که خرید تتر از محبوب ترین معاملات در میان رمزارزهای بازار کریپتو می‌باشد.

قیمت تتر همواره ثابت بوده و دارای پشتوانه دلاری است. به عبارت دیگر، قیمت هر یک واحد از این ارز دیجیتال همیشه برابر با 1 دلار آمریکا در نظر گرفته می‌شود. در این مطلب، با تاریخچه به وجود آمدن این استیبل کوین و کاربرد آن در دنیای ارزهای دیجیتال آشنا می‌شویم.

ارز دیجیتال تتر چیست؟

تتر یکی از استیبل کوین‌های مبتنی بر تکنولوژی بلاک چین است که ارزش آن همیشه ثابت و برابر با ارزش دلار در نظر گرفته می‌شود. در واقع، به ازای هر واحد تتری که به شبکه بلاک چین اضافه می‌شود، باید ارزش دلاری معادل با آن را در صندوق مربوطه ذخیره کرد.

موسسه‌ای که وظیفه پشتوانه‌سازی برای رمزارز تتر را برعهده دارد، به تازگی روش‌های جدید مانند ذخیره اوراق بهادار را به منظور ایجاد پشتوانه برای رمزارز تتر معرفی کرده است. همواره درباره پشتوانه ارز دیجیتال تتر نگرانی‌هایی در میان معامله‌گران و کارشناسان بازار ارزهای دیجیتال وجود داشته و نمی‌توان به طور قطعی در این باره اظهار نظر کرد.

نگاهی به تاریخچه تتر

استیبل کوین تتر برای اولین بار در سال 2014 و با نام RealCoin توسعه داده شد. کمی بعد، شرکت توسعه دهنده این ارز دیجیتال نام آن را به Tether تغییر داد. زمانی که به تاریخچه این رمزارز نگاه می‌کنیم، متوجه وجود وقایع و رویدادهایی می‌شویم که همواره باعث نگرانی و حساسیت معامله‌گران و قانون‌گذاران نسبت به این ارز دیجیتال شده‌اند.

یکی از کلیدی‌ترین وقایعی که در تاریخچه ظهور تتر رخ داد، هک شدن شبکه این رمزارز و دزدیده شدن نزدیک به 31 میلیون دلار از دارایی‌های آن بود. البته این اتفاق در ادامه منجر به ایجاد هاردفورک در شبکه این ارز دیجیتال شد.

ادعای دیگری که در خصوص ارز دیجیتال تتر مطرح می‌شود، مخفی کردن ضرر 850 میلیون دلاری از چشم سرمایه‌گذاران این رمزارز توسط شرکت‌های مادر و توسعه دهنده تتر، یعنی شرکت‌های iFinex و bitfinex است. البته این ادعا هرگز ثابت نشد.

علت ایجاد استیبل کوین تتر چیست؟

همان‌طور که اشاره کردیم، ارز دیجیتال تتر در گروه استیبل کوین‌ها قرار می‌گیرد. ارزش تمامی استیبل کوین‌ها که به آن‌ها رمزارزهای باثبات نیز گفته می‌شوند، به طور کامل به دارایی‌های فیزیکی و پول‌های بی‌پشتوانه مانند دلار، یورو و ... وابسته است.

سوالی که برای بسیاری از علاقه‌مندان به بازار ارزهای دیجیتال ایجاد می‌شود، این است که چرا برخی از شرکت‌ها دست به توسعه استیبل کوین‌هایی مانند تتر زده‌اند؟

کارشناسان و متخصصان حوزه کریپتو کارنسی وجود نوسانات شدید در بازار ارزهای دیجیتال را یکی از دلایل اصلی به وجود آمدن و توسعه استیبل‌ کوین‌هایی مانند رمزارز تتر می‌دانند. در واقع تتر وسایر استیبل کوین‌ها ابزاری برای حفظ ارزش و مبادله ارزهای دیجیتال هستند. معامله‌گران می‌توانند با خرید تتر و ایجاد تغییرات در میزان ارز در حال گردش، از نوسان قیمت سایر رمزارزها جلوگیری کنند.

کاربرد و نقش تتر در معامله ارزهای دیجیتال

تتر و سایر استیبل کوین‌ها مانند پل و واسطه‌ای میان بازار ارزهای دیجیتال و پول‌های بی‌پشتوانه عمل می‌کنند. استفاده از تتر می‌تواند باعث افزایش ثبات، شفافیت و کاهش هزینه تراکنش‌ها برای مبادله ارزهای دیجیتال شود. هر چند برای ارزش‌گذاری مرزارز تتر و پشتوانه‌سازی آن از دلار آمریکا استفاده می‌شود، اما امکان مبادله این ارز دیجیتال با سایر پول‌های بدون پشتوانه وجود ندارد.

رمزارز تتر؛ معروف‌ترین استیبل کوین جهان

به عنوان مثال، شما نمی‌توانید تتر را به صورت مستقیم با دلار آمریکا معاوضه کنید. البته همان‌طور که می‌دانید، روش‌های مشخصی برای تبدیل دلار به تتر و شروع فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال وجود دارد.

بسیاری از معامله‌گران فعال در بازار کریپتو برای خرید و فروش بیت کوین از تتر به عنوان جفت‌ارز معاملاتی استفاده می‌کنند. در واقع، می‌توان گفت که ارز دیجیتال تتر به عنوان منبع اصلی تامین نقدینگی در بازار ارزهای دیجیتال شناخته می‌شود.

استفاده از استیبل کوین تتر چه مزایایی دارد؟

وجود استیبل‌ کوین‌هایی مانند تتر باعث ایجاد رونق در بازار ارزهای دیجیتال شده‌ است. با توجه به این نکته ارزش استیبل کوین تتر در تمامی بازارهای صعودی و نزولی همواره ثابت است، شما نمی‌توانید از خرید و فروش این ارز دیجیتال به صورت مستقیم کسب درآمد کنید.

اما این امر به هیچ وجه نتوانسته از محبوبیت این استیبل کوین در میان معامله‌گران کم کند. زیرا استفاده از تتر برای مبادله ارزهای دیجیتال و انجام تراکنش‌ها برای معامله‌گران مزایای فراوانی دارد.

مهم‌ترین مزایای استفاده از تتر در بازار ارزهای دیجیتال عبارتند از:

سرعت بالا در انتقال پول

کارمزد تراکنش بسیار پایین

کمک به حفظ ارزش دارایی‌های دیجیتال

حفظ سود به‌دست‌آمده از مبادله ارزهای دیجیتال

عدم وابستگی به سیستم‌های بانکی و نهادهای دولتی

رمزارز تتر چه نقاط ضعفی دارد؟

رمز ارز تتر نیز درست مانند تمامی ارزهای دیجیتال موجود در بازار کریپتو، در کنار تمامی نقاط قوت خود، ضعف‌هایی نیز دارد. به عنوان مثال، هدف اصلی از توسعه ارزهای دیجیتال تمرکز زدایی و از بین بردن نظارت نهادهای دولتی است. اما تتر توسط یک شرکت متمرکز توسعه داده شده است و شما برای استفاده از این ارز دیجیتال در معاملات خود باید به قوانین این شرکت پایبند باشید.

ارز دیجیتال تتر به یک پول نسبتا بی‌پشتوانه به نام دلار آمریکا وابسته است. در نتیجه اگر قیمت دلار آمریکا در برابر سایر ارزهای فیات دچار سقوط شود، قیمت تتر و سرمایه شما نیز کاهش پیدا می‌کند. از طرف دیگر، قوانین مربوط به پول‌های بدون پشتوانه توسط نهادها و سازمان‌های دولیت تعیین می‌شود. این امر می‌تواند زمینه‌ساز دخالت و اثرگذاری این نهادها در بازار ارزهای دیجیتال شود.

رمز ارز تتر؛ کمک به تامین نقدینگی بازار کریپتو

ارز دیجیتال تتر به عنوان معروف‌ترین استیبل کوین بازار ارزهای دیجیتال شناخته می‌شود که از آن به عنوان یک جفت‌ارز معاملاتی برای مبادله ارزهای دیجیتال استفاده می‌شود. تتر در واقع وظیفه تامین نقدینگی بازار ارزهای دیجیتال را برعهده دارد. البته با وجود تمامی مزایای استفاده از این استیبل کوین برای مبادله ارزهای دیجیتال و حفظ ارزش دارایی‌ها، وابستگی تتر به دلار آمریکا همواره نگرانی‌هایی را بریا معامله‌گران و کارشناسان به وجود آورده است.

 

    دیدگاه شما
    پربازدیدترین اخبار