فوری/واریز یک پایه حقوق اضافه برای بیمه شدگان تامین اجتماعی در این ماه

مدیرکل تامین اجتماعی خراسان شمالی از استقبال حدود ۳۰۰۰ نفر از طرح بیمه شدگان زنان خانه‌دار خبر داد.

فوری/واریز یک پایه حقوق اضافه برای بیمه شدگان تامین اجتماعی در این ماه

به گزارش زنهار، جواد یزدانی اظهار کرد: در دو سال گذشته ۲۹۶۰ نفر از بانوان استان در طرح بیمه شدگان زنان خانه‌دار مشارکت کرده‌اند تا سوابق بازنشستگی داشته باشند.

وی با بیان اینکه ۵۰۸ نفر دانشجو نیز در حال حاضر در طرح بیمه دانشجویان حضور دارند، افزود: این افراد شامل زنان خانه‌دار و دانشجویان، شخصاً حق بیمه خود را به تامین اجتماعی پرداخت می‌کنند و در آینده می‌توانند بازنشسته شوند.

وی تاکید کرد: این بیمه‌ها شامل بازنشستگی، درمان، فوت و… می‌شود که متقاضی براساس نظر خودش می‌تواند نسبت به اخذ آن‌ها اقدام کند؛ اما پایه آن‌ها بازنشستگی است.

مدیرکل تامین اجتماعی خراسان شمالی بیان کرد: خدمات غیرحضوری تامین اجتماعی به عنوان متولی بازنشستگی ۵۳ درصد از کل بیمه شدگان کشور، افزایش چشمگیری پیدا کرده و در حال حاضر ۵۹ خدمت از طریق وب سایت یا نرم‌افزار کاربردی «تامین من» قابلیت انجام دارد و متقاضیان بیمه زنان خانه‌دار و دانشجویی می‌توانند بدون مراجعه حضوری اقدامات لازم را انجام دهند.

وی تاکید کرد: شاخص‌ترین مولفه رفاه در جامعه، تامین اجتماعی به معنای عام است و اگر حمایت‌ها از بیمه شدگان به شکل مناسب وجود داشته باشد، سبب افزایش رفاه و امید می‌شود.

یزدانی تاکید کرد: سازمان تامین اجتماعی به عنوان بزرگترین صندوق بیمه‌ای خاورمیانه، در غم و شادی بیمه شدگانش شریک است که مصداق آن پرداخت هدیه ازدواج و هزینه کفن و دفن است.

به گفته وی، طی سال گذشته ۴۹۱ مورد هدیه ازدواج به بیمه شدگان پرداخت شده که نسبت به سال قبل‌تر از آن افزایش یافته است.

وی اظهار کرد: هدیه ازدواج شامل افرادی می‌شود که در هنگام درخواست بیمه بوده و دو سال سابقه بیمه داشته باشند. از لحاظ تعداد نیز محدودیتی در سازمان وجود ندارد و اگر هر تعداد متقاضی واجد شرایطی وجود داشته باشد، هدیه ازدواج به آن‌ها پرداخت می‌شود و مبلغ آن از حداقل حقوق کمتر نخواهد بود.

مدیرکل تامین اجتماعی خراسان شمالی همچنین به طلاق‌های صوری نیز اشاره کرد و گفت: متاسفانه طلاق‌های صوری برای بهره‌مندی غیر حق از برخی مزایا، بلای جان تامین اجتماعی شده است.

وی تصریح کرد: از آنجایی که سازمان تامین اجتماعی حمایت از خانواده‌ها را اولویت خود می‌داند، در صورت فوت والدین حقوق آن‌ها به فرزندان اُناث مجرد می رسد، به همین دلیل برخی زوج‌ها طلاق صوری می‌گیرند و صیغه موقت می‌شوند تا بتوانند از حقوق والدین خود به صورت ناحق استفاده کنند.

وی ادامه داد: این موضوع سبب شده است تا کارشناسانی را قرار دهیم که موارد این‌چنینی را بررسی کنند، چراکه هزینه‌های آن را جامعه و بالاخص در سازمان تأمین اجتماعی کارگران و حق بیمه‌های بین النسلی آن‌ها متقبل می‌شوند.

سازمان تامین اجتماعی به بیمه‌شدگان زن یا مرد که برای اولین بار ازدواج می‌کنند و دارای شرایط قانونی لازم می‌باشند، مبلغی به عنوان کمک هزینه ازدواج پرداخت می‌کند. در صورتیکه طرفین عقد ازدواج ( زن و مرد ) واجد شرایط باشند کمک هزینه ازدواج به هر دو نفر داده خواهد شد.

شرایط لازم برای دریافت کمک هزینه ازدواج :

بیمه‌شده بایدظرف 5 سال قبل از تاریخ ازدواج حداقل 720 روز سابقه کار و پرداخت حق‌بیمه داشته باشد.

در تاریخ ازدواج رابطه استخدامی بیمه‌شده با کارفرما قطع نشده باشد.

ازدواج اول باشد.

عقد ازدواج دائم بوده و در دفتر اسناد رسمی ازدواج ثبت شده باشد.

مدارک لازم برای دریافت کمک هزینه ازدواج:

– اصل و تصویر صفحات مورد نیاز عقد نامه.

– اصل و تصویر صفحات اول و دوم شناسنامه بیمه‌شده و همسروی.

– تعهد کتبی بیمه شده مبنی بر اینکه برای اولین بار ازدواج کرده است.

– دفترچه درمانی بیمه‌شده.

کمک هزینه ازدواج:

میزان کمک هزینه ازدواج، برابر با یکماه متوسط حقوق یا مزد بیمه‌شده است . یعنی جمع دریافتی مشمول کسر حق‌بیمه در آخرین دوسال قبل از ازدواج تقسیم بر 24 . درصورتیکه عدد حاصل کمتر از حداقل دستمزد کارگر عادی در تاریخ عقد باشد مبلغ مذکور تا حداقل دستمزد زمان عقد تعدیل می‌گردد.

نکته : اگر زن و شوهر هر دو دارای شرایط فوق باشند کمک هزینه یاد شده به هر دو نفر پرداخت میشود.

    دیدگاه شما
    پربازدیدترین اخبار