سوپرایز دولت برای وراث سهام عدالت
انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث از طریق شعب کارگزاری و بانکهای منتخب رایگان است.
به گزارش زنهار، مدیر پشتیبانی و راهبری عملیات سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه اعلام کرد: انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث از طریق شعب کارگزاری و بانکهای منتخب همچنان رایگان است.
مژگان صفریمقدم اظهار کرد: یکی از وراث سهام عدالت پس از سجامی شدن میتواند با مراجعه به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه «ddn.csdiran.ir» و مراجعه به بخش امور سهام عدالت متوفی و وارد کردن کد ملی و تاریخ تولد فرد فوت شده، نسبت به استعلام وضعیت سهام عدالت و پرتفوی سهام متوفی اقدام کند.
وی با بیان اینکه همه فرآیند فوق و تقسیم دارایی متوفی همچنان به صورت رایگان انجام میشود، افزود: در ادامه یکی از وراث پس از استعلام وضعیت سهام عدالت میتواند به یکی از شعب کارگزاری های منتخب و یا بانکهای «ملی، تجارت، ملت و پارسیان» مراجعه و مدارک لازم را که در آدرس «www.csdiran.ir/pages?page=miras» درج شده، ارائه کند.
صفریمقدم تصریح کرد: همه ورثه متوفی سهام عدالت پس از تقسیم دارایی متوفی میبایست نسبت به سجامی شدن اقدام کنند تا واریز سود سهام عدالت، به حساب آنها از طریق شماره شبایی که در سامانه سجام اعلام کردهاند، صورت گیرد. در عین حال ورثه پس از سجامی شدن میتوانند با مراجعه به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه علاوه بر مشاهده پرتفوی سهام عدالت خود، از ارزش روز آن نیز مطلع شوند.
انتقال سهام عدالت متوفی به وراث غیرحضوری
استعلام سهام عدالت متوفیان با کدملی
سامانه استعلام سهام عدالت به نشانیبرای اطلاع از تخصیص سهام عدالت و میزان دارایی هر شخص پایه ریزی شده است.
نحوه ورود به سایت استعلام سهام با کدملی
جهت دریافت استعلام سهام با کد ملی تنها داشتن کد سجام کافی است. برای دسترسی به اطلاعات، کاربران بازار سرمایه باید وارد سایت سمات به آدرسشوند. سپس به درگاه یکپارچه ذینفعان وارد شده و ثبت نام کنند.
پس از تکمیل اطلاعات، کاربران با کدملی و رمزعبور میتوانند وارد پنل کاربری خود شوند. برای امنیت بیشتر رمز یک بار مصرف نیز به شماره همراه سهامدار ارسال میشود.
سهامداران پس از ورود به پنل برای اطلاع از تعداد سهام های موجود در سبد سرمایهگذاری خود در قسمت درگاه الکترونیک سهامدار، بخش اوراق بهادار، سبددارایی خود را مشاهده میکنند.
در بخش سبد دارایی میتواند تعداد سهامها و مبلغ سرمایهگذاری، گردش معاملات، گزارش سودهای پرداخت شده، مجامع، اطلاعیههای نماد، گردش دارایی، تاریخچه سود سهام عدالت و گزارش حق تقدم استفاده نشده قابل مشاهده است.
استعلام سود سهام عدالت
بسیاری سوالاتی همچون، سود سهام عدالت چقدر است؟ ارزش سهام عدالت چقدر است؟ چه میزان سود دریافت کردیم؟ دارند. یکی از راههای رسیدن به اطلاعات سهام عدالت مراجعه به سامانه یکپارچه ذینفعان است. برای اطلاع از ارزش سهام عدالت به قسمت درگاه الکترونیک سهامدار، سپس بخش اوراق بهادار مراجعه کنید.
برای دریافت اطلاعات در خصوص سهام عدالت نیز به تاریخچه سود سهام عدالت مراجعه کندی. در این قسمت وضعیت پرداخت، تاریخ، مبلغ و نوع سود آمده است.
با مراجعه به این سایت و ورود کد ملی هر شخص، با دسترسی به شماره همراه وی، میتوان از اختصاص سهام عدالت وی و میزان آن، آگاهی لازم را کسب نمایید. در صورتی که شخص متوفی مشمول دریافت سهام عدالت باشد، یکی از وراث به نمایندگی از سایرین، میتواند برای تقسیم و انتقال سهام عدالت متوفی به کدهای وارثین، اقدامات لازم را انجام دهد.
انتقال سهام عدالت متوفیان
در صورتی که متوفی مشمول طرح سهام عدالت بوده و تاریخ فوت ایشان قبل از ۱۳۹۹/۰۵/۰۱ و سهام عدالت ایشان از نوع غیر مستقیم باشد، پس از فراخوانی که به صورت مرحله بندی که جلوتر به آن اشاره شده است، وراث میتوانند مراحل انتقال سهام را از طریق کارگزاری طی کنند. درمرحله نخست وراث باید مراحل قانونی انحصار وراثت را به طور کامل طی کرده باشند. ثبت پروندهی انتقال قهری سهام عدالت متوفی به دو روش حضوری (مراجعه به شعب و دفاتر منتخب پیشخوان دولت طرف قرارداد کارگزاری) و غیر حضوری (ثبت در فرم آنلاین) امکان پذیر میباشد.
متقاضی انتقال سهام متوفیان سهام عدالت به وراث میبایست پس از ورود به درگاه ذینفعان بازار سرمایه به نشانیدر ابتدا با وارد کردن کد ملی، تاریخ تولد و تاریخ فوت متوفی در بخش «استعلام نوبت پرونده قهری» در درگاه یکپارچه ذینفعان، نسبت به این موضوع که آیا زمان تشکیل پرونده متوفی فرارسیده است یا خیر اطلاع حاصل کنند.
یکی از وراث که سجامی بوده به نمایندگی از سایر ورثه با در دست داشتن مدارک زیر، به کارگزاری پویان شعبه مرکزی مراجعه نماید.
اصل و یا کپی برابر اصل گواهی انحصار وراثت یا دادنامه
اصل و یا کپی برابر اصل کارت ملی و شناسنامه متوفی
تصویر کارت ملی یا شناسنامه هر یک از وراث.