سود سهام عدالت متوفیان کی واریز میشود؟
دستیار ویژه رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت شرط دریافت سود سهام عدالت متوفیان را اعلام کرد.
به گزارش زنهار، پس از چشم انتظاریهای بسیار سرانجام آبان ماه سال گذشته از سامانه انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث یعنی میراث رونمایی شد و حالا وراث با چند گام میتوانند علاوه بر انتقال این سهام سود سهام متوفیان خود را هم دریافت کنند.
مهدی حاجیوند، دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت گفت: شرط سجامی شدن برای تمام وراث جاری است و اگر وراث متوفیان دارای سهام عدالت میخواهند اصل سهام عدالت و سود سهام عدالت را دریافت کنند باید به سامانه سجام مراجعه کرده و سجامی شوند.
او همچینن میگوید: انتقال سهام عدالت به متوفیان از طریق مسیر بازار سرمایه یعنی شعب منتخب بانکها و کارگزاریهای منتخب در سراسر کشور رایگان است.
زمانی که فردی اقدامات مربوط به انحصار وراثت را انجام میدهد به این صورت نیست که در لحظه سود سهام عدالت برای او و دیگر ورثه واریز شود و روند این گونه است که در اولین فرصتی که سود سهام عدالت به تمام مشمولان پرداخت شود سود برای این فرد و سایر وراث واریز خواهد شد. یعنی اگر کسی بعد از مرحله اول و دوم واریز همگانی سود سهام عدالت اقدامات انتقال سهام عدالت متوفی خود را انجام داده باشد باید منتظر باشد تا سومین مرحله پرداخت سود سهام عدالت انجام شود تا سودها را یکجا دریافت کند.
گفتنی است، بانکهای «ملی، ملت، پارسیان و تجارت» و کارگزاریهای منتخب «معاملات آرتان، توسعه فردا، آتیه، سهام پژوهان، دانایان پارس، آبتین استاک، توسعه اندیشه دانا، آرمان تدبیر نقش جهان، شاخص سهام، سهم آشنا، ساوآفرین، سرمایهگذاری ملی، آراد ایرانیان، فارابی، هامرز، آسمان، نماد شاهدان، آگاه، مبین سرمایه، مفید، نهایت نگر، پویان، هوشمند رابین، شهر، تدبیرگران فردا، کاریزما، اندیشه و بینش پیشرو، بازار سهام، ملل پویا، آرمون بورس، آپادانا، اقتصاد بیدار، خبرگان، کالای خاورمیانه، بانک سامان، رفاه، سپه، پاسارگاد، انصار، تجارت، ملت و پارسیان، ملی و کارآفرین» از جمله بخشهایی هستند که بنابر اعلام مسئولان سازمان بورس اقدامات مربوط به انتقال سهام عدالت به وراث را رایگان انجام خواهند داد.
سود سهام عدالت
وراث سهام عدالت برای دریافت سود، در گام نخست باید سجامی شوند زیرا در مرحله بعدی پرداخت سود سهام عدالت، سودهای سال گذشته متوفیان تنها به وراثی که مراحل ثبت نام در سایت سجام را انجام داده باشند، پرداخت خواهد شد.
چگونه در سجام ثبت نام کنیم؟
برای ثبت نام در سجام ابتدا باید به سایت Sejam.ir مراجعه و مراحل ثبت نام را طی کرد. پس از ثبت نام و با دریافت کد رهگیری، فرد باید نسبت به احراز هویت به صورت غیر حضوری یا حضوری اقدام کند.
برای ثبت درخواست انتقال سهام عدالت متوفیان دو مسیر باید طی شود؛
۱- یکی از وراث سجامی شده باید به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه به آدرس ddn.csdiran.ir وارد شود و در گام بعدی با ورود به بخش -امور سهام عدالت متوفی- و با وارد کردن کد ملی و تاریخ تولد متوفی در بخش -استعلام نوبت تشکیل «پرونده نسبت به زمان فرارسیدن تشکیل پرونده- و نوع دارایی متوفی آگاهی لازم را کسب کند
۲- یکی از وراث سجامی، شده مدارک مورد نیاز جهت تشکیل پرونده را به دفاتر کارگزاری یا شعب بانکهای مورد تأیید شرکت سپرده گذاری مرکزی که لیست آن در سایت csdiran.ir قابل دسترسی است، ارائه دهد.
گفتنی است، فرایند ثبت نام در سامانه میراث به صورت کاملاً رایگان انجام میشود. هم اکنون بیش از ۶۰۰۰ شعبه منتخب بانکهای ملی، ملت پارسیان و تجارت و شرکت های کارگزاری منتخب آماده ثبت نام از وراث متوفیان سهام عدالت در این سامانه هستند.
ولی الله جعفری مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: کماکان سه شرکت سود سهام عدالت را به شکل کامل واریز نکردهاند.
این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: سازمان بورس به شکل مستمر پیگیر واریز سود سهام عدالت از سوی این سه شرکت به حساب سپردهگذاری مرکزی است تا به همراه سایر مبالغ وصولی این سود برای سهامداران واریز شود.
او در خصوص دلایل این شرکتها برای عدم واریز سود هم میگوید: شرکت پالایش نفت بندرعباس اعلام کرده که از شرکتهای زیرمجموعه وزارت نفت بابت مبادلات فیمابین که دارند طلبکار است و همچنان نتوانسته این طلب را به شکل کامل وصول کند ولی به شکل اقساطی در حال واریز سود سهام عدالت است.
شرکت مپنا هم اعلام کرده است که از شرکتهای زیرمجموعه وزارت نیرو بابت فروش برق طلبکار است اخیرا هم شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس اعلام کرده بخشی از سود تقسیمی هلدینگ خلیج فارس از محل سود نقدی شرکت فجر انرژی و مبین انرژی خلیج فارس باید وصول شود تا این پتروشیمی بتواند سود سهام عدالت را واریز کند.