پرداخت وام ۱۵۰ میلیونی بدون ضامن به این بازنشستگان
بانک رفاه کارگران تسهیلات ویژه ۱۵۰ میلیون تومانی را برای کارمندان، بازنشستگان و مستمری بگیران در قالب کارت اعتباری در نظر گرفته است.
به گزارش زنهار، متقاضیان دریافت این تسهیلات، تنها امکان خرید کالا و محصولات مورد نیاز خود از فروشگاههای طرف حساب بانک رفاه کارگران را دارند، برای اطلاع از لیست فروشگاههای طرف حساب این بانک کافیست به سایت بانک رفاه مراجعه کرد.
ارائه فیش حقوقی که حداقل ۶۰ درصد میزان اقساط این وام را پوشش بدهد برای ضمانت این تسهیلات کافی است.
برحسب حقوقتان سقف میزان دریافت وام برای شما مشخص میشود.
حداکثر زمان بازپرداخت این وام ۳۶ ماهه بوده و اقساط بهطور خودکار از حساب وام گیرنده برداشت میشود.
برای دریافت این تسهیلات نیازی به ارائه میانگین حساب یا سپرده مسدودی نزد بانک نیست و وام گیرنده میتواند به راحتی تسهیلات مورد نیاز خود را دریافت کند.
این تسهیلات با نرخ سود ۱۸ درصد به متقاضیان پرداخت خواهد شد.
با درنظر گرفتن سود ۱۸ درصدی و بازپرداخت ۳۶ ماهه، اقساط ماهانه این تسهیلات مبلغ ۵ میلیون و ۴۲۲ هزار و ۸۵۹ تومان خواهد شد.
بازپرداخت در سررسید این تسهیلات جمعا ۱۹۵ میلیون و ۲۲۲ هزار و ۹۳۶ تومان خواهد بود.
براساس وعدههای تامین اجتماعی قرار است تا پایان سال ۵ دوره ثبت نام وام بازنشستگان انجام شود و به حدود ۵۰۰ هزار بازنشسته وام بپردازند؛ اما با شرایط فعلی، این وعده محقق میشود؟
بازنشستگان در تماسهای مکرر خواستار باز شدن سامانه ثبت نام وام و برخورداری از تسهیلات بانکی شدند. آنها میگویند: برای یک وام ناچیز ۳۰ میلیون تومانی باید یک سال منتظر بمانیم و این عادلانه نیست.
همسان سازی حقوق بازنشستگان یک موضوع مهم و حساس در سیاستها و برنامههای اقتصادی و اجتماعی کشورها است. همسانسازی حقوق بازنشستگان نیازمند بررسی دقیق و طرح راهکارهای مستحکم برای تحقق آن است. این اقدام باید با توجه به شرایط اقتصادی کشور، پایبند به اصول عدالت و پایداری باشد تا بهبود وضعیت بازنشستگان و حفظ تعادل در سیستم بازنشستگی را به همراه داشته باشد.
با تدوین و تصویب قانون برنامه هفتم، قوانین جدیدی برای اجرای متناسبسازی حقوق بازنشستگان در نظر گرفته شد که به موجب جزء ۲ بند “ر” ماده ۲۸ آن درخصوص اجرای متناسبسازی، صراحتا در راستای اجرای ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی با اصلاحات و الحاقات بعدی، سازمان تأمین اجتماعی مکلف شد در طول سه سال اول برنامه نسبت به متناسبسازی مستمری بازنشستگان «غیرحداقل بگیر» اقدام کند، بهنحوی که در پایان سال سوم برنامه «نسبت مستمری بازنشسته به حداقل دستمزد همان سال، با ۹۰ درصد نسبت اولین مستمری بازنشستگی به حداقل دستمزد سال برقراری مستمری، متناسب شود».
این قانون اما در حالی تصویب شد که برای حداقلیبگیران سازمان تامین اجتماعی که حدود ۷۰ تا ۷۵ درصد بازنشستگان این سازمان را تشکیل میدهند، مزایایی درنظر نگرفتند و تنها غیرحداقلیبگیران را مشمول متناسبسازی دانستند.
در این میان اما، اواخر تیرماه علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت از ارائه لایحه متناسبسازی حداقلبگیران به مجلس خبر داد و اعلام کرد که باتوجه به اینکه دولت متناسبسازی حقوق بازنشستگان را پس از ابلاغ قانون بودجه شروع کرد و مبلغی به عنوان علیالحساب پرداخت شد و آئیننامه لازم به منظور نحوه محاسبه نهایی و مقطوع حقوق بازنشستگان به صورت متناسبسازیشده در چارچوب قانون برنامه به تصویب هیات وزیران رسید، اما در فرایند بررسی آئیننامه مشکلی وجود داشت و آن هم این بود که حداقلیبگیران از این متناسبسازی محروم شده بودند.
بر این اساس، ۲۰ مردادماه بود که لایحه اصلاح متناسبسازی حقوق بازنشستگان در قانون برنامه هفتم پیشرفت از سوی محمد مخبر سرپرست وقت ریاستجمهوری به مجلس شورای اسلامی ارائه شد.
از همین رو، برای اجرای اصول ۷۴ و ۱۳۱ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران «لایحه اصلاح جزء (۲) بند (ر) ماده (۲۸) و تبصره (۴) ماده (۲۹) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران» که به پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور، هیئت وزیران با قید دو فوریت بهتصویب رسیده، برای انجام تشریفات قانونی با ارائه پیوستی تقدیم شد. طبق ماده یک این لایحه، در جزء ۲ بند (ر) ماده (۲۸) قانون، عبارت «غیرحداقلبگیر» حذف و تبصره «حداقل مبلغ متناسبسازی متعلقه، معادل ۱۰ درصد حداقل دستمزد قانون کار هر سال بوده و در خصوص افرادی که مستمری آنها به نسبت سنوات بیمهپردازی پرداخت میشود، این مبلغ متناسب با سابقه پرداخت حق بیمه آنان خواهد بود» الحاق شد.