خبر مهم از متناسب سازی حقوق بازنشستگان

تا این لحظه، جداول مربوط به اجرای قانون که مبنای محاسبه مبلغ همسان سازی حقوق بازنشستگان برای هر بازنشسته و همچنین افراد مشمول است، از سوی سازمان های صندوق بازنشستگی کشوری ابلاغ نشده است.

خبر مهم از متناسب سازی حقوق بازنشستگان

به گزارش زنهار، صندوق بازنشستگی کشوری اعلام کرده است که به زودی احکام جدید حقوقی برای بازنشستگان صادر خواهد شد. در حال حاضر در ماه ششم سال قرار داریم، اما بازنشستگان هنوز در انتظار صدور احکام مربوط به همسان سازی حقوق بازنشستگان و افزایش حقوق خود هستند.

این در حالیست که ظاهراً هنوز محاسبه جداول متناسب‌سازی تکمیل نشده است؛ معاون امور فنی و بیمه ای صندوق بازنشستگی کشوری از صدور احکام اصلاحی متناسب سازی حقوق بازنشستگان این صندوق در صورت ابلاغ جداول مربوطه و محاسبه مبلغ متناسب سازی، در اسرع وقت خبر داد.

تا این لحظه، جداول مربوط به اجرای قانون که مبنای محاسبه مبلغ متناسب سازی برای هر بازنشسته و همچنین افراد مشمول است، از سوی سازمان های مذکور ابلاغ نشده است.

همچنین جزئیات تازه‌ای درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی منتشر شد. بر اساس تصمیمی که میان سازمان تأمین اجتماعی و کانون بازنشستگان اتخاذ شده، به زودی احکام متناسب‌سازی صادر خواهد شد. در این راستا، نشستی مشترک با حضور میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی، رئیس و اعضای هیئت مدیره و بازرسان کانون عالی کشور برگزار گردید

در این جلسه رئیس ،اعضای هیئت مدیره و بازرسین کانون عالی پس از بحث و تبادل نظر با مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی به توافق رسیدند تا احکام متناسب سازی بر اساس مفاد بند۱ برنامه هفتم توسعه هم برای سایرسطوح و هم برای حداقل بگیران بازنشسته تامین اجتماعی صادر شود.

مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی در این جلسه ضمن اعلام آمادگی برای موضوع متناسب‌ سازی گفت: با مشارکت و همفکری نمایندگان کانون عالی کشور و سازمان تامین اجتماعی احکام متناسب سازی برای بازنشستگان سایر سطوح و جامعه حداقل بگیرصادر می‌شود و سازمان بر اساس طرح دو فوریتی دولت به مجلس متناسب سازی برنامه هفتم را برای حداقل بگیران نیز همانندسایر سطوح اعمال خواهد کرد.

در این جلسه توافق شد که با توجه به  اجرای  متناسب سازی برنامه هفتم توسعه در راستای پرداخت ۳ میلیون تومان علی الحساب به سایر سطوح و حداقل بگیران که در تیرماه صورت گرفت و نهایتاً پس از صدور احکام متناسب سازی باقیمانده ۴۰ درصد متناسب سازی درسال اول برنامه هفتم توسعه به بازنشستگان مشمول این طرح پرداخت بشود.

در این جلسه تصمیم بر این شد که به زودی احکام متناسب سازی صادر خواهد شود.

پنج ماه از سال گذشته و هنوز هیچ خبری از متناسب‌سازی حقوق نیست. در این مدت، مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی در استان‌های مختلف بارها تجمعات اعتراضی برگزار کردند و به مقابل سازمان تأمین اجتماعی رفتند، اما وضعیت همچنان بدون تغییر باقی مانده است. مدیران این سازمان حاضر به پاسخگویی به بازنشستگان نیستند و مشخص نمی‌کنند که متناسب‌سازی و افزایش حقوق چه زمانی و به چه شکل انجام خواهد شد.

در این میان، وضعیتِ ازکارافتادگان و مستمری‌بگیران زیر حداقلی که کمتر از ۳۰ سال سابقه بیمه پردازی دارند، به مراتب بدتر است؛ این بخش از مزدبگیران با حقوقی که کمتر از ۱۰ میلیون تومان یا حدود این رقم است و در حالیکه به دلیل بیماری‌های ناشی از کار سخت، توان انجام کار جدید ندارند، با سختی بسیار زندگی می‌کنند و حتی قادر به تامین یک سفره‌ی بسیار حداقلی نیستند.

عباسعلی سلطانی‌کیا در رابطه با متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی و با انتقاد از شیوه تعیین درصد حقوق بازنشستگان به روش پلکانی معکوس گفت: روال معمول باید این باشد که کسی که بیمه‌پردازیِ بیشتری دارد، حقوق بیشتری هم دریافت کند. اما روش پلکانیِ معکوس حقوق بازنشستگان سایر سطوح را سال به سال کمتر کرده است و این روش بسیار ناعادلانه است.

سلطانی‌کیا توضیح داد: مطابق ماده ۷۷ قانون تأمین اجتماعی، حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در زمان بازنشستگی معدل‌گیری می‌شود. یعنی حقوق ۲۴ ماه بیمه‌پردازی آخر خدمت تقسیم بر ۲۴ می‌شود که به این، حقوق معدل‌گیری شده می‌گویند. تا این مرحله با صندوق کشوری اشتراک داریم. طبق مصوبه متناسب‌سازی، مستمریِ بیمه‌پردازان این صندوق به ۹۰ درصد حقوق شاغل همترازش ارتقا پیدا می‌کند.

وی بیان کرد: تصویب فرمول ۹۰ درصدی بازنشستگان صندوق کشوری برای بازنشستگان مشمول قانون تأمین اجتماعی اشتباه است؛ چراکه حقوق بازنشستگان صندوق کشوری فقط در یک مرحله به میزان ۹۰درصد شاغل همتراز تعیین می‌شود، که معادل ۹۰ درصد همان حقوق سال آخر اشتغال خود شخص بازنشسته است.

سلطانی کیا بیان کرد: راه‌حل این است که برای بازنشستگان تأمین اجتماعی، عبارتِ «۹۰درصد» از سطرآخر مصوبه حذف و کلمه «برابر» جایگزین آن شود.

دهقان کیان در پاسخ به این سوال که علت عدم واریز مابه التفاوت حقوق تیر و مردادماه چیست، گفت: مبلغ ۳ میلیون تومان علی الحساب متناسب سازی با دستور نهاد ریاست جمهوری واریز شد، اما بعد از آن ما برای پرداخت دستوری نداریم و فقط لایحه دو فوریتی است که بایستی مجلس زودتر به آن رسیدگی کند.

متقاضیان دریافت تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی خرید کالا بانک ملت نیازی به سپرده‌گذاری ندارند و می‌توانند فقط با افتتاح حساب قرض الحسنه و ارائه ضامن رسمی اقدام به دریافت این طرح کنند. نرخ سود تعیین شده برای این طرح ۲۳ درصد است و وام‌گیرنده ۶۰ ماه زمان برای بازپرداخت اقساط آن خواهد داشت. مبلغ هر قسط این وام نیز به دو میلیون و ۸۱۹ هزار تومان می‌رسد.

شایان ذکر است که وام‌گیرنده با دریافت این تسهیلات تنها می‌تواند از فروشگاه‌های اسنوا خرید کند. او همچنین نباید نزد بانک دارای بدهکاری یا چک برگشتی باشد.

طرح کرامت مختص به بازنشستگان و مستمری‌بگیران بانک رفاه کرگران است. شرط اول دریافت وام ۱۰۰ میلیون تومانی بانک رفاه نیز همانند وام خرید کالا بانک ملت، داشتن حساب قرض الحسنه نزد بانک است؛ البته که سپرده‌گذاری و انسداد مبلغ سپرده در بانک از شرایط الزامی دریافت طرح کرامت است.

بانک رفاه نرخ سود این طرح را ۱۸ درصد و حداکثر مهلت بازپرداخت اقساط آن را ۴۸ ماه اعلام کرده است. برای ضمانت‌ بازپرداخت اقساط نیز متقاضی به ضامن رسمی، دو عدد گواهی کسر از حقوق و یک فقره چک نیازمند است؛ علاوه براین حداقل حقوق متقاضی وام باید ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان باشد تا بانک مطمئن شود که فرد وام‌گیرنده از عهده پرداخت اقساط طرح کرامت برمی‌آید. مبلغ هر قسط این وام نیز سه میلیون و ۲۰۵ هزار تومان است.

در این طرح متقاضی می‌تواند با افتتاح حساب جاری، سپرده‌گذاری در آن و انسداد مبلغ سپرده در بانک، از دریافت‌کنندگان تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی خرید کالا بانک آینده باشد. البته چنانچه متقاضی دارای ضامن رسمی باشد دیگر برای دریافت وام نیازی به مسدودی مبلغ سپرده در بانک نخواهد بود. بانک آینده همچنین برای طرح طراوت مدت زمان بازپرداخت حداکثر ۳۶ ماهه و نرخ سود ۲۳ درصدی اعلام کرده است. به این ترتیب، مبلغ هر قسط این وام معادل سه میلیون و ۸۷۰ هزار تومان است.

برای امر ضمانت نیز چنانچه فرد مبلغ سپرده خود را پشتوانه دریافت این وام قرار دهد نیازی به ارائه ضامن رسمی یا گواهی کسر از حقوق ندارد اما اگر متقاضی در حساب خود سپرده‌ای قرار نداده باشد باید با داشتن ضامن رسمی و گواهی کسر از حقوق، اقدامات لازم را برای دریافت تسهیلات پیگیری کند.

دیدگاه شما
پربازدیدترین اخبار