۲۰.۰۰۰.۰۰۰ میلیون تومان برای این گروه از بازنشستگان واریز شد

معاون توسعه مدیریت و منابع صندوق بازنشستگی فولاد از واریز ۲۶۰۰ فقره وام قرض الحسنه به حساب بازنشستگان این صندوق خبر داد.

۲۰.۰۰۰.۰۰۰ میلیون تومان برای این گروه از بازنشستگان واریز شد

به گزارش زنهار، راشدی گفت: وام دو مرحله بانک ملی به مبلغ ۲۰ میلیون تومان برای حدود ۲۶۰۰ بازنشسته صندوق فولاد که حساب حقوقی آنها نزد بانک ملی است واریز شد.

وی افزود: برنامه ریزی برای پرداخت مرحله سوم و چهارم وام ضروری به تعداد ۳۰۰۰ نفر دیگر به بازنشستگان صندوق آغاز شده و در آینده نزدیک پرداخت خواهد شد.

شایان ذکر است بازنشستگانی که حساب حقوقی آنان نزد بانک ملی است باید بعد از دریافت پیامک تخصیص تسهیلات، به نرم افزار بام شخصی مراجعه و نسبت به تکمیل فرآیند اخذ تسهیلات خود اقدام کنند.

در نامه بازنشستگان به رئیس مجلس آمده است: قانون متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری در جزء ۱ بند (ر) ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم پیشرفت به تصویب مجلس محترم شورای اسلامی رسید و جهت اجرا به دولت محترم ابلاغ شد.

با عنایت به اینکه طبق مصوبه مجلس محترم آیین‌نامه اجرایی این قانون باید توسط دولت محترم تصویب می‌شد. دولت سیزدهم در اواخر دوران خدمت نسبت به تهیه و تنظیم و ابلاغ آیین نامه موصوف به دستگاه‌های اجرایی ذیربط اقدام کرد که مفاد جزء ۶ ماده ۱ این آیین نامه در خصوص تعریف مابه‌التفاوت و ذکر عبارت میانگین خالص در این بند موجب اعتراضات گسترده‌ای توسط بازنشستگان شد که بنا به پیشنهاد معاونت محترم حقوقی رئیس جمهور و تصویب هیئت وزیران عبارت خالص حذف لیکن عبارت زیر به انتهای این جزء افزوده شد: «پس از کسر حق بیمه سهم فرد و مالیات بر درآمد با رعایت بند (ث) تبصره ۱۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور».

این کارگروه خطاب به محمدباقر قالیباف آورده است: در واقع در اصلاحیه آیین نامه اجرایی با حذف عبارت خالص و الحاق عبارت فوق الاشعار که همان مفهوم را شفاف سازی و تبیین می‌کند جامعه بزرگ و میلیونی بازنشستگان کشوری و لشکری تصور می‌کنند فلسفه و مُرِّقانون متناسب سازی برای تحقق ۹۰ درصد متناسب‌سازی با شاغلان مشابه و هم‌طراز محقق نخواهد شد و میزان متناسب سازی با موضوع افزودن عبارت مالیات بر درآمد و با توجه به طبقات مختلف ساختار مالیاتی به حدود ۸۰ درصد و کمتر تبدیل خواهد شد.

بنابراین از جنابعالی درخواست می‌شود طبق اصل ۱۳۸ قانون اساسی به عنوان میثاق دو سویه ملت – دولت مقرر فرمایید  هیئت محترم تطبیق و بررسی مصوبات دولت با قوانین در اسرع وقت آیین‌نامه اجرایی قانون متناسب‌سازی به ویژه تعریف جزء ۶ ماده ۱ این آیین‌نامه را بررسی و اعلام نظر نمایند تا چنابعالی نیز تشخیص و نظر نهایی را به دولت ابلاغ فرمایید.

مدت‌هاست که شاهد مطرح شدن موضوع متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی و همسان‌سازی مستمری بازنشستگان کشوری و لشکری بوده‌ایم، اما در این میان، متناسب‌سازی و همسان‌سازی مستمری به طور کامل اجرایی نشده است و بازنشستگانی از جمله بازنشستگان تأمین اجتماعی از اجرای این قانون بی‌بهره هستند.

با توجه به شرایط فعلی وضعیت زندگی و معیشت بازنشستگان به ویژه بازنشستگان تأمین اجتماعی، موضوع متناسب‌سازی و همسان‌سازی حقوق آنها از جمله مهم‌ترین اقداماتی است که می‌تواند به بهبود شرایط آنها منجر شود.

اجرایی شدن این قانون حدود دو سال است که به تعویق می‌افتد و بنا بر اعلام میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی، میزان باقی‌مانده متناسب‌سازی، تنها ۵ تا ۶ درصد به حقوق به بیش از یک میلیون نفر بازنشسته سایر سطوح‌بگیر تأمین اجتماعی می‌افزاید و با اینکه این مبلغ چندان قابل توجه نیست، به دلایل مختلفی از جمله کمبود منابع پرداخته نمی‌شود و مابقی مبالغ متناسب‌سازی که برای حداقل بگیران و زیر حداقل بگیران نیز می‌تواند برای سنوات قبل و بعد محاسبه شود، از آنان دریغ می‌شود.

با توجه به تأثیر اجرایی شدن این قانون و لزوم توجه ویژه مسئولان به دغدغه‌های این قشر از جامعه، می‌طلبد که پیگیری‌های ویژه‌ای در این راستا صورت گیرد تا شاهد بهبود وضعیت معیشتی و رفاه بازنشستگان باشیم؛ در همین راستا شاهد اظهارات برخی نمایندگان مجلس در این خصوص بودیم و مهرداد لاهوتی، نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در جلسه علنی امروز مجلس اظهار کرد: همسان سازی حقوق بازنشستگان یک قانون مهم است که باید اجرا شود.

همچنین احمد فاطمی، نماینده بابل در مجلس در جلسه علنی امروز مجلس با تاکید بر لزوم تعیین تکلیف همسان سازی حقوق بازنشستگان اظهار کرد: هنوز یکسان سازی انجام نشده است.

پیش‌تر از این نیز احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه قانون متناسب سازی مستمری بازنشستگان ۱۳۰ هزار میلیارد تومان منبع نیاز دارد، اظهار کرده بود: تا چند هفته دیگر شیوه نامه دقیق قانون متناسب سازی مستمری بازنشستگان نهایی می‌شود.

بیش از ۳ میلیون حداقل‌بگیر حذف شده‌اند

در این میان و بنا بر اظهارات مسئولان مربوطه، در مشروح مذاکرات برنامه هفتم حداقل‌بگیرها استثنا نشده بودند و قرار بود برای همه بازنشستگان با فرمولی متناسب‌سازی صورت گیرد، اما در قانون برنامه ابلاغی، سه میلیون و ۴۰۰ هزار حداقل‌بگیر شامل این طرح نمی‌شوند و حذف شده‌اند؛ در همین راستا، علی بابایی کارنامی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی درباره همسان‌سازی حقوق بازنشستگان اظهار کرده بود: جلسه‌ای با حضور رؤسای سه کمیسیون برگزار شد و رؤسای کمیسیون‌های اجتماعی، آموزش و تحقیقات و برنامه و بودجه و همچنین آقای پورمحمدی رئیس سازمان برنامه و بودجه حضور داشتند؛ دغدغه‌های دولت را شنیدیم و مسائل مختلفی وجود داشته است.

وی افزود: در اجرا هم مشکلی وجود دارد، در مشروح مذاکرات برنامه هفتم حداقل‌بگیرها استثنا نشده بودند و قرار بود برای همه بازنشستگان با فرمولی متناسب‌سازی صورت بگیرد، اما در قانون برنامه ابلاغی، سه میلیون و ۴۰۰ هزار حداقل‌بگیر شامل این طرح نمی‌شوند و حذف شده‌اند.

رئیس کمیسیون اجتماعی با اشاره به مشروح جلسه مذکور عنوان کرد: جمع‌بندی جلسه در نهایت با توجه به خلأهایی که وجود دارد بر این شد که دولت یک لایحه جدید به صورت دوفوریتی برای متناسب‌سازی حقوق همه بازنشستگان به مجلس ارائه دهد.

    دیدگاه شما
    پربازدیدترین اخبار