برای این افراد سود سهام عدالت واریز نمی‌شود

سود سهام عدالت سال مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۲ و باقیمانده سود سال ۱۴۰۱ در ماه‌های پیش رو برای دارندگان سهام عدالت واریز خواهد شد. با این حال ممکن است برخی افراد بدون آنکه بدانند در لیست پرونده ناقصی‌ها قرار داشته باشند و سودی به حساب‌شان واریز نشود.

برای این افراد سود سهام عدالت واریز نمی‌شود

به گزارش زنهار، در سال‌های اخیر شاهد بوده‌ایم که پس از هر مرحله واریز سود سهام عدالت، برخی از دارندگان سهام عدالت خبر داده‌اند که هیچ سودی به حساب آنها واریز نشده است. دلیل اصلی این اتفاق معمولاً به وارد نشدن اطلاعات صحیح شبای بانکی یا وجود برخی مشکلات بانکی برای فرد دارنده سهام برمی‌گردد.

با توجه به اینکه واریز باقیمانده سود سهام عدالت سال مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۱ قریب‌الوقوع است و احتمالاً سود سال ۱۴۰۲ نیز طبق رویه هر سال طی دو مرحله در آذر و اسفند واریز خواهد شد، لازم است دارندگان سهام عدالت از حالا نسبت به عدم وجود هیچ گونه مشکلی برای دریافت مبلغ سود سهام عدالت خود اطمینان حاصل کنند.

علت واریز نشدن سود سهام عدالت برای برخی افراد

از جمله دلایل دریافت نکردن سود عدالت می‌توان به شش مورد «درج شماره شبای نادرست، حساب بانکی مشترک، راکد بودن حساب، حساب بلندمدت، حساب بانکی مسدود و داشتن حساب ارزی» اشاره کرد.

سال گذشته محمد باغستانی، مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اعلام کرد که بیش از یک میلیون دارنده سهام عدالت با مشکل شماره شبای معتبر روبرو هستند و این افراد می‌توانند با ثبت‌نام در سامانه جامع اطلاعات مشتریان (sejam.ir) در فرایند دریافت سود در دوره‌های بعدی قرار گیرند.

سود سهام عدالت در چه صورت سوخت می‌شود؟

در صورتی که دارندگان سهام عدالت در زمان واریز سود، مشکلات بانکی خود را رفع نکرده یا ثبت‌نام آنها در سامانه سجام ناقص باشد و سود به حساب‌شان واریز نشود، مبلغ مذکور در مرحله بعدی واریز سود سهام عدالت به حساب آنان واریز خواهد شد. بنابراین جنبه منفی داشتن مشکلات بانکی تنها این است که سود سهام عدالت در زمان مقرر به حساب دارنده سهام واریز نمی‌شود و به عبارتی دیگر، سود به طور کلی سوخت نخواهد شد.

ماجرای واریز سود سهام عدالت عملکرد مالی ۱۴۰۱ شرکت‌ها در حالی همچنان ادامه دارد که بر اساس سنوات گذشته شرکت‌ها برای واریز عملکرد مالی ۱۴۰۲ باید کم کم آماده شوند.

سود سهام عدالت عملکرد مالی ۱۴۰۱ که مرحله نخست آن آذرماه و مرحله دوم آن اسفندماه به حساب بیش از ۴۳ میلیون سهامدار واریز شد و بر اساس وعده‌های داده شده بنا بود مرحله سوم و تسویه این سود خرداد ۱۴۰۳ باشد، اما بدعهدی برخی شرکت‌ها سبب شد تا این وعده محقق نشود.

واریز سود سهام عدالت مطالبه بسیاری از سهامداران آن است و در همین رابطه برخی از مخاطبان نوشتند: چرا دیوان عدالت اداری در این خصوص ورود نمی‌کند. پس چرا مسئولان در احقاق حق مردم کوتاهی می‌کنند. چه کسی بایستی پاسخگو باشد؟

در ادامه مخاطب دیگری هم نوشت: آنقدر با تاخیر در نهایت سود سهام عدالت را پرداخت می‌کنند که سود حداقل ۵۰% از ارزش خودش را از دست بدهد.

بنابر اعلام مسئولان سازمان بورس اکنون بیش از ۲۴ هزار میلیارد تومان از سود سهام عدالت وصول شده است؛ در همین راستا ولی‌الله جعفری مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود: در مجموع تاکنون برای واریز مرحله سوم و تسویه سود سهام عدالت ۲۴.۵ هزار میلیارد تومان پول واریز شده است که اگر مبلغ باقی مانده هم به آن اضافه شود حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان سود مرحله سوم و تسویه سهام عدالت خواهد بود.

سودی که اکنون تنها ۵۰۰ میلیارد تومان آن وصول نشده است و شرکت مپنا تنها بدهکار سود سهام عدالت عملکرد مالی ۱۴۰۱ است و این شرکت در این راستا اعلام کرده است: طی مکاتبات متعدد با مبادی ذی‌ربط آمادگی خود را برای تسویه بدهی ۵۰۰ میلیارد تومانی سود سهام عدالت از محل مطالبات، سهام و یا دارایی‌های غیرنقدی اعلام نموده است، با این حال تاکنون پاسخ مثبتی دریافت نشده است و چهارشنبه چهارم مهر ماه نیز مذاکره با دبیر کارگروه عدالت پیشنهادی بر اساس مصوبه هیأت مدیره مپنا اعلام و مقرر شد در صورت تایید، مپنا طی اقساط منطقی بر اساس وصول مطالبات از کارفرمایان دولتی، مبلغ بدهی ۵۰۰ میلیارد تومانی خود را تسویه نماید.

خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان هم برای آخرین جزئیات از واریز سود سهام عدالت توسط شرکت مپنا به سراغ ولی‌الله جعفری مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس رفت و او بیان کرد: تغییری در سود‌های وصولی سهام عدالت نداشتیم. تاکنون ۲۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از سود سهام عدالت وصول شده است؛ شرکت مپنا نامه‌ای را مبنی بر واریز اقساطی سود برای ما ارسال کرد، اما همچنان خبری از واریز حتی اقساطی سود نیست.

او در نهایت بیان کرد: سازمان بورس به جد پیگیر برخورد با متخلفان واریز سود سهام عدالت است و پیش از این هم گزارش تخلفات برای شرکت‌های متخلف تهیه کرده بودیم که برای تعدادی از این شرکت‌ها رای هم صادر شده و به آنها ابلاغ شده است.

در ادامه هم برخی از مخاطبان باشگاه خبرنگاران جوان نوشتند: همان مقدار پولی که وصول شده است اگر سود آن را طی این چند ماه تاخیر حساب کنند قطعا بیشتر از پولی می‌شود که وصول نشده و راحت می‌توانند حق سهامداران را بدهند. اگر طبق روال سال قبل همه چیز پیش رود دو ماه آینده باید مرحله اول سود سال ۱۴۰۲ واریز شود، اما همچنان خبری از واریز سود ۱۴۰۱ نیست!

همچنین یکی از مخاطبان باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: ابتدا آن مبلغی که شرکت‌ها به حساب واریز کردند را برای مردم واریز کنند و بعدا مابقی سود سهامی که در اختیار شرکت متخلف است پس از وصول در مرحله‌های بعدی سود سهام عدالت واریز کنند.

بر اساس آمارهای اعلامی در حال حاضر بالغ بر ۵۰ میلیون نفر، سهامدار سهام عدالت هستند که حدود ۲۰ میلیون نفر به صورت مستقیم و ۳۰ میلیون نفر به صورت غیرمستقیم از طریق شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی، سهام عدالت خود را مدیریت می‌کنند.

حالا باید منتظر ماند و دید سرانجام واریز مرحله سوم سود سهام عدالت محقق می‌شود؟ واریز سودی که می‌طلبد شورای عالی بورس در خصوص آن هر چه سریع‌تر تصمیمات لازم را اتخاذ کند.

    دیدگاه شما
    پربازدیدترین اخبار