۷ میلیون تومان برای این کارگران واریز شد!
معاون روابط کار بیان کرده است: طبق قاعده حداقل عیدی کارگران برای ۱۲ماه کارکرد ۲ برابر حقوق پایه است بهشرطی که از سه برابر حداقل حقوق بیشتر نشود.
به گزارش زنهار، معاون روابط کار وزیر تعاون گفت: حداقل و حداکثر عیدی کارگران ۱۴.۳ و ۲۱.۵ میلیون تومان است.
آقای علیحسین رعیتی فرد معاون روابط کار بیان کرده است: طبق قاعده حداقل عیدی کارگران برای ۱۲ماه کارکرد ۲ برابر حقوق پایه است بهشرطی که از سه برابر حداقل حقوق بیشتر نشود.
معاون روابط کار وزیر تعاون یادآور شد: امسال حداقل حقوق کارگران ۷میلیون و ۱۶۶هزار تومان است، لذا حداقل عیدی کارگران برای کارکرد ۱۲ ماه، ۱۴میلیون و ۱۶۶هزار تومان و حداکثر عیدی کارگران امسال ۲۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است.
وی در مورد زمان پرداخت عیدی کارگران هم ابراز کرد: معمولاً کارفرمایان از آخر سال پرداخت میکنند و برخی کارفرمایان هم در طول سال بهتدریج در هر ماه پرداخت میکنند، تا آخر سال فشاری متوجه بنگاه نشود.
معاون روابط کار در مورد تعداد کارگران بیمهشده، گفت: کارگران بیمهشده دارای کارفرما (بیمه اجباری) ۱۰میلیون و ۷۷۷هزار نفر هستند، اما برخی کارگران بیمهشده خویشفرما هستند که در مجموع بیش از ۱۵میلیون بیمهشده تأمین اجتماعی در کشور داریم.
رعیتیفرد در مورد کارگروههای مزد ذیل شورایعالی کار نیز گفت: هنوز کارگروهها تشکیل نشده است و زمان برای ورود به بحث حداقل مزد سال آینده زود است.
وی ادامه داد: اعضای حقیقی شورایعالی کار شامل همتی وزیر امور اقتصادی و اتابک وزیر صمت به ترکیب شورایعالی کار اضافه شدند و جلسه بعدی با حضور اعضای جدید خواهد بود.
اعضای حقیقی شورایعالی کار شامل همتی وزیر امور اقتصادی و اتابک وزیر صمت به ترکیب شورایعالی کار اضافه شدند و جلسه بعدی با حضور اعضای جدید خواهد بود.
حقوق کارگران از جمله مباحثی است که در طول سال همواره در خصوص آن صحبت میشود. در نیمه دوم هر سال، کارگران چشم به جلسات شورای عالی کار میدوزند و وقتی میزان حقوق آنها در روزهای پایانی سال مشخص میشود، در نیمه اول سال بعد به خاطر تورم موجود درخواست ترمیم و افزایش خود را ارائه میدهند اما این خواسته به سرانجام نمیرسد و از نیمه دوم سال دوباره این چرخه تکرار میشود.
سهشنبه ۱ آبان ۱۴۰۳، مسعود پزشکیان با حضور در مجلس شورای اسلامی، لایحه بودجه ۱۴۰۴ را به نمایندگان مجلس تقدیم کرد و ساعتی بعد مشخص شد که بر اساس این لایحه، حقوق بازنشستگان و کارمندان دولت در سال آتی ۲۰ درصد افزایش پیدا خواهد کرد. با این وجود در این لایحه توضیحی در خصوص میزان افزایش حقوق کارگران داده نشده است.
در حالیکه دولت بزرگترین کارفرما در کشور است، اما تعیین تکلیف میزان حقوق کارگران که بخش قابل توجهی از آنها برای بخش خصوصی کار میکنند را به جلسات شورای عالی کار محول میکند و به همین خاطر عدد سبد معیشت و حداقل دستمزد جامعه کارگری در بودجه اثر خودش را نمیگذارد.
غلامرضا تاجگردون، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در این ارتباط گفته است: ضمن اینکه این موضوع یک مساله ۳ بعدی بین کارگران، کارفرمایان بخش خصوصی و دولت است. نمیتوان فقط مسئله یک بخش مثلاً کارگران را دید. برخی اعداد ممکن است فشار مضاعف به سایر بخشها وارد کند. در این مسئله اگر عدد بزرگ باشد به سایر بخشها فشار وارد میشود.
آغاز ثبت نام وام قرض الحسنه دولتی به یارانه بگیران | پرداخت ۳ وام 50 تا 300 میلیونی با بازپرداخت 5 ساله و اقساط 1 میلیونی
تاجگردون تأکید کرده است که تأثیر افزایش عدد بخش مشاغل دولتی در لایحه بودجه امسال دیده شده و سایر بخشها هم اگر ضروری باشد حتماً دیده میشود.
مقایسه افزایش حقوق کارگران و کارمندان
با توجه به اینکه معمولاً حقوق کارگران در روزهای پایانی سال مشخص میشود، برای مشخص شدن رقم دقیق افزایش حقوق کارگران باید تا آن زمان منتظر ماند اما شاید با مقایسه میزان افزایش حقوق کارگران و کارمندان در سالهای گذشته بتوان میزان افزایش حقوق کارگران در سال آتی را تا حدودی پیشبینی کرد.
در سال ۱۴۰۳ حقوق کارمندان به نسبت سال قبل ۲۰ درصد افزایش یافت، در حالی که با تصویب شورایعالی کار، حداقل دستمزد کارگران بهمیزان ۳۵.۳ درصد افزایش پیدا کرد.
در سال ۱۴۰۲ نیز حقوق کارمندان ۲۰ درصد و حقوق کارگران ۲۷ درصد افزایش یافت. این رقم در سال ۱۴۰۱ برای کارمندان به صورت پلکانی از ۵ تا ۲۹ درصد و برای کارگران ۵۷.۴ درصد بود.
همانطور که اشاره شد، بر اساس لایحه بودجه ۱۴۰۴ میزان افزایش حقوق کارمندان در سال آتی، ۲۰ درصد اعلام شده و با توجه به رویه سنوات گذشته میتوان انتظار داشت که حقوق کارگران نیز بین ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش یابد. البته ممکن است بار دیگر مانند سال ۱۴۰۱ حقوق کارگران با افزایش قابل ملاحظهای همراه شود اما با توجه به اینکه زمزمه افزایش قابل توجه حقوق کارگران شنیده نمیشود این احتمال چندان قوی نیست.