واگذاری مسکن رایگان دولتی به این افراد

مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن با تاکید بر لزوم پیشبرد مسکن محرومان و مسکن کارگری در دولت چهاردهم، گفت: باید مسکن کارگری در قالب صنعت‌شهرها و با همراهی صاحبان صنایع تسریع شود.

واگذاری مسکن رایگان دولتی به این افراد

به گزارش زنهار، مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن با تاکید بر لزوم پیشبرد مسکن محرومان و مسکن کارگری در دولت چهاردهم، گفت: باید مسکن کارگری در قالب صنعت‌شهرها و با همراهی صاحبان صنایع تسریع شود.

ارسلان مالکی مدیرعامل سازمان با اشاره به آخرین وضعیت پروژه‌های نهضت ملی مسکن گفت: پروژه‌های جدیدی که در ادارات کل راه و شهرسازی تعریف می‌شوند باید توجیه فنی و مهندسی کافی و پیوست مالی داشته باشد.

وی ضمن بیان ضرورت تأمین مالی پروژه‌های آماده‌سازی و سایر پروژه‌های این سازمان، افزود: بدون توجیه کارشناسی و مطالعات فنی نباید هیچ پروژه‌ای در استان‌ها آغاز شود و مدیریت و پیگیری این مطالعات کارشناسی برعهده مدیران سازمان ملی زمین و مسکن است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر لزوم پیشبرد مسکن محرومان و مسکن کارگری در دولت چهاردهم، گفت: باید مسکن کارگری در قالب صنعت‌شهرها و با همراهی صاحبان صنایع تسریع شود.

مالکی اعلام کرد: تاکنون حدود ۲۵ تفاهم‌نامه در ۱۱ استان برای ساخت صنعت‌شهرها منعقد شده است و در صدد هستیم تا با استفاده از ظرفیت سایر واحدهای صنعتی بزرگ در سایر استان‌ها هم این طرح را اجرا کنیم. تلاش ما تأمین مسکن حمایتی درخور شأن با طراحی ایرانی-اسلامی و با کیفیتی بالا و فاخر است.

مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن برای انعقاد تفاهم‌نامه و همکاری با واحدها و کارخانجات صنعتی که توان تأمین مالی و مدیریتی پروژه‌های مسکن برای کارکنان و کارگرانشان را دارند، اعلام آمادگی کرد.

صادق بر اهمیت محاسبات دقیق و همکاری میان بخش‌های مختلف تأکید کرد و گفت: «دادن وعده‌های دور از واقعیت می‌تواند نظام تصمیم‌گیری ما را تحت تأثیر قرار دهد. برای حرکت در مسیر صحیح و ایفای تعهدات دولت، باید وضعیت کنونی را مستند کنیم، ظرفیت‌ها را شناسایی کنیم و با نهادهای مرتبط تعامل داشته باشیم. همچنین، اولویت‌های مکانی باید در دستور کار ما قرار گیرد.»

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: «انتظار دارم مکان‌های در اولویت برای ساخت پروژه‌های مسکن محرومین بر اساس شاخص‌های محرومیت به دقت تعیین شوند. تصمیم‌گیری و اقدام مشترک بین بخش‌های مختلف باید با روش همکاری هم‌افزا برنامه‌ریزی شود. همچنین پیگیری و پایش اجرای برنامه‌ها و ارائه گزارش‌های منظم و دقیق در دستور کار این گروه تخصصی قرار گیرد.»

این دیدگاه‌ها نشان‌دهنده عزم جدی وزارت راه و شهرسازی برای بهبود وضعیت مسکن در کشور و توجه به نیازهای محرومان است.

مسکن رایگان

تابستان سال گذشته بود که برای اولین‌ بار مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن از اهدای زمین در ابوموسی خبر داد. در این راستا قرار بود شرط فرم «ج» در طرح ملی مسکن برای متقاضیان در این جزیره حذف شود.

نفرم «ج» به معنای آن است که در صورت استعلام دولت، فرد متقاضی تسهیلات مسکن دولتی و افراد تحت تکفل او پنج سال گذشته، زمین یا ملکی به نام نداشته باشند.

همچنین این افراد باید وام خرید یا ساخت مسکن نگرفته و از اواخر سال ۱۳۵۷ از هیچ یک از امکانات نهادهای عمومی غیر دولتی استفاده نکرده باشند. این اقدام در جهت تشویق برای مهاجرت به این جزیره بود.

حالا پس از گذشت حدود یک سال خبرهای جدیدی از واگذاری زمین در ابوموسی به گوش می‌رسد.

ارسلان مالکی، مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن، در این باره اعلام کرده است: برای بومیان و کسانی که مشمول قانون هستند، در جزیره ابوموسی زمین و مسکن آماده می‌کنیم. این واگذاری‌ها در سایر شهرهای کشور نیز وجود دارد و در ابوموسی نیز انجام می شود.

به گفته او، سازمان ملی زمین و مسکن ۱۱۰ واحد مسکونی در جزیره بوموسی می‌سازد که در مرحله انتخاب پیمانکار قرار دارد.

او همچنین اعلام کرد در این جزیره واگذاری زمین برای واجدان شرایط نهضت ملی مسکن انجام می‌گیرد. اما حالا سوال اینجاست که دریافت زمین در جزیره ابوموسی برای متقاضیان چه شروطی دارد؟

همان‌طور که اشاره شد، شرط فرم «ج» در طرح ملی مسکن برای ثبت‌نام زمین در ابوموسی حذف شده است و از این رو تمام شهروندان ایرانی سرپرست خانوار می‌توانند برای ثبت‌نام زمین در ابوموسی اقدام کنند.

دیگر شروط، مطابق مواردی است که متقاضیان برای طرح نهضت ملی مسکن باید دارا باشند. برای مثال متقاضی باید متاهل یا سرپرست خانوار باشد.

تنها نخبگان علمی با معرفی بنیاد ملی نخبگان کشور و معلولان جسمی و حرکتی که دارای حداقل ۲۰ سال سن و معرفی‌نامه از سازمان بهزیستی کشور هستند از شرط تاهل مستثنی هستند. همچنین زنان خودسرپرست متقاضی، حداقل باید ۳۵ سال داشته باشند.

جزیره ابوموسی جنوبی‌ترین جزیره ایران و یکی از جزایر سه‌گانه خلیج‌فارس است که از توابع شهرستان ابوموسی در استان هرمزگان محسوب می‌شود. مساحت ابوموسی حدود ۱۲ کیلومتر مربع است و فاصله میان این جزیره و جزایر تنب به دلیل عمق مناسب آب، تنها مسیر قابل کشتیرانی برای نفتکش‌های بزرگ است.

این جزیره کوچک همچنین از فرودگاه و اسکله نیز بهره‌‎مند است و پروازهای مسافری منظمی از بندرعباس به فرودگاه ابوموسی انجام می‌گیرد.

    دیدگاه شما
    پربازدیدترین اخبار