یارانه نقدی آذر ماه کی واریز می‌شود؟

یارانه نقدی ماه آبان با یک روز تاخیر واریز شد و این موضوع یارانه بگیران را نسبت به دریافت به موقع یارانه خود در ماه آذر دچار تردید کرده است.

 یارانه نقدی آذر ماه کی واریز می‌شود؟

به گزارش زنهار، در ماه آبان یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم به جای روز ۲۵ آبان در روز ۲۶ آبان و یارانه نقدی دهک‌های چهارم تا نهم نیز به جای روز ۳۰ آبان روز ۱ آذر واریز شد.

اقتصادآنلاین نوشت: در حالی که بسیاری از رسانه‌ها دلیل تاخیر در واریز یارانه‌ها را عدم تامین اعتبار لازم در زمان مقرر اعلام کرده بودند، سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها در این خصوص گفت: این موضوع که عدم پرداخت یارانه‌ها نبود منابع عنوان شده، گمانه‌زنی برخی رسانه‌ها است. سازمان هدفمندی چنین چیزی را اعلام نکرده است.

به هر حال این برای نخستین بار بود که دو مرحله واریز یارانه با تاخیر انجام شد و اکنون این نگرانی به وجود آمده که یارانه نقدی ماه آذر نیز با تاخیر واریز شود.

در صورت عدم تاخیر، یارانه نقدی آذر ۱۴۰۳ برای دهک‌های اول تا سوم روز ۲۵ آذر و برای دهک‌های چهارم تا نهم روز ۳۰ آذر واریز خواهد شد.

یکی از تغییرات مهم بودجه سال ۱۴۰۴ نسبت به بودجه سال جاری، حذف ۳ میلیارد دلار از ارز ترجیحی به کالاهای اساسی بود. بررسی ارقام بودجه سال آتی نشان می دهد ۱۲ میلیارد دلار برای واردات کالاهای اساسی تخصیص داده شده است و این در حالی است که در بودجه سال امسال برای واردات کالاهای اساسی ۱۲ میلیارد دلار تخصیص داده شده بود.

اما محدود کردن واردات کالاهای اساسی تنها به کاهش حجم ارز تخصیصی به آن ها نمی شود و نرخ ارز کالاهای اساسی با ۳۵ درصد رشد از ۲۸۵۰۰ تومان به ۳۸۵۰۰ تومان رسیده است.

کالاهای اساسی ۳۵ درصد گران شد، یارانه ها افزایش پیدا نکرد؟

نکته ای که در اینجا باید به آن اشاره کرد این است که علی رغم افزایش قیمت ۳۵ درصدی کالاهای اساسی در بودجه سال آتی، هیچ کجای بودجه خبری از افزایش ۳۵ درصدی یارانه ها نیست. گفتنی است در شرایطی که فلسفه تخصیص ارز ترجیحی به کالاهای اساسی، به منزله محافظت از معیشت اقشار کم برخوردار است، بنابراین این انتظار می رود که یارانه ها نیز متناسب با افزایش نرخ کالاهای اساسی، افزایش یابد.

واریز یارانه

لازم به ذکر است با آغاز دولت سیزدهم به ریاست شهید جمهور سید ابراهیم رئیسی، مبلغ یارانه‌های نقدی ثابت بود تا اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱ که مبلغ یارانه نقدی و معیشتی به ۳۰۰ هزار تومان برای دهک‌های چهارم تا نهم و مبلغ ۴۰۰ هزار تومان برای دهک‌های اول تا سوم رسید و در واقع این مبلغ با افزایش یارانه در سال ۱۴۰۱، حدود هشت برابر افزایش یافت.

بر اساس آمار رسمی منتشرشده از سوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها که مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارش خود به آن اشاره کرده است، از ابتدای پرداخت یارانه نقدی تا اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ که یارانه ۳۰۰ هزار تومانی و ۴۰۰ هزار تومانی برای دهک‌های مختلف در نظر گرفته شد، در هر سال دولت حدود ۴۱ هزار میلیارد تومان از منابع خود را صرف پرداخت یارانه نقدی مردم می‌کرد. همچنین دولت سیزدهم فقط در سال ۱۴۰۱ بابت پرداخت یارانه نقدی به مردم حدود ۷۳۸ هزار میلیارد تومان هزینه کرد.

حذف یارانه نقدی

احمد میدری در مورد حذف یارانه نقدی ثروتمندان، گفت: بر اساس قانون برنامه هفتم پیشرفت،  دولت آئین‌نامه‌ای نوشت و بررسی و تصویب کرد و هفته قبل ابلاغ کرد که بر اساس آن، بر اساس شرایط اجتماعی و خیلی تدریجی این کار انجام خواهد شد.

فارس نوشت: وی افزود: اگر قرار باشد حذف پردرآمدها از یارانه شروع شود، ‌به اطلاع مردم می‌رسانیم، فعلا آئین نامه اجرایی آن ابلاغ شده است.

وزیر تعاون، ‌کار و رفاه اجتملعی در مورد این که چه تعداد از افراد از یارانه حذف می‌شوند، ‌ بیان داشت: تعداد زیادی نخواهد بود.

میدری در پاسخ به این پرسش که آیا با حذف پردرآمدها، ‌یارانه سایر افراد نیازمند بیشتر خواهد شد، ‌ خاطرنشان کرد: برنامه‌ای برای اضافه شدن یارانه افراد تصویب نشده است.

وزیر کار در پاسخ به این پرسش که آیا آزمون وسع سنجی دوره‌ای انجام می‌شود،  گفت: اگر قرار باشد وسع سنجی برای حذف افراد از یارانه انجام شود، ‌ قبل از اجرا به مردم اطلاع‌رسانی خواهد شد، فعلا فقط آئین‌نامه ابلاغ شده است.

در ماده ۳۱ قانون برنامه هفتم پیشرفت بند ث آمده است، دولت مکلف است در طول اجرای برنامه علاوه بر پرداخت یارانه فعلی، هر سال حداقل مستمری خانوارهای مددجویان تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور را متناسب با سطح محرومیت بر مبنای متوسط بیست درصد (۲۰%) حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار، در چهارچوب بودجه سنواتی و از محل درآمد قانون هدفمند کردن یارانه ها با حذف خانوارهای پردرآمد و در قالب ردیف مستقل از طریق دستگاه‌های مذکور تأمین و پرداخت نماید.

    دیدگاه شما
    پربازدیدترین اخبار