سود سهام عدالت واریز شد؟
بیش از نیمی از ایرانیان دارنده سهام عدالت هستند، اما تکلیف سایر افراد چیست؟
به گزارش زنهار، تقریبا بیش از ۴۹ میلیون نفر دارندگان سهام عدالت هستند که در سامانه سهام عدالت ثبت شدهاند.
مشمولان سهام عدالت بهواسطه هدفگذاری این طرح بیشتر افراد کم درآمد جامعه هستند؛ روستاییان و عشایر، زنان سرپرست خانوار، کارگران فصلی ساختمانها، کارمندان و دیگر اقشاری که در مراحل مختلف مشمول این طرح شدند.
در هفتههای اخیر بحث در خصوص ثبت نام جدید سهام عدالت داغ شده که به تازگی سامانه سهام عدالت در اطلاعیهای نوشته برنامهای برای ثبت نام جدید وجود ندارد.
سامانه سهام عدالت در این خصوص توضیح داده است: در حال حاضر تمام سهام قابل تخصیص به گروههای هدف واگذار و نهایی گردیده است و سهمی برای واگذاری به افراد جدید از سبد سهام عدالت امکانپذیر نمیباشد.
سود سهام عدالت
در حالی که زمزمههایی مبنی بر واریز مرحله سوم سود سهام عدالت سال ۱۴۰۱ تا پایان آذر ۱۴۰۳ شنیده میشود، سامانه سهام عدالت دوباره در دسترس دارندگان سهام عدالت قرار گرفته است.
دارندگان سهام عدالت میتوانند با ورود به سامانه سهام عدالت به نشانی sahamedalat.ir، ارزش سهام عدالت و گزارش سود پرداختی خود را مشاهده کنند و همچنین اگر اطلاعات بانکی آنها دارای مشکل است آن را اصلاح کنند تا در مرحله آتی واریز سود سهام عدالت مشکلی از بابت دریافت سود نداشته باشند.
در بخش مربوط به سود پرداختی میتوان مشاهده کرد که یک دارنده سهام عدالت در هر دوره چقدر سود دریافت کرده است.در جدول زیر سود پرداختی به یک دارنده سبد سهام ۵۳۲ هزار تومانی را میبینید که طی سالهای اخیر بیش از ۳ میلیون تومان سود دریافت کرده است. این مبلغ برای دارندگان سبد سهام عدالت ۱ میلیون تومانی حدود دو برابر است.
سود سهام عدالت متوفیان
محمد باغستانی، مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی، با اشاره به الکترونیکی شدن انتقال سهام متوفیان اظهار داشت: بالغ بر ٣ میلیون و ٧٠٠ هزار متوفی دارای سهام عدالت هستند که برای تعیین تکلیف انتقال این سهام به وراث آبان ماه سال گذشته سامانه میراث را راه اندازی کردیم که این سامانه مختص انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث بوده و عموم این سامانه عموم وراث متوفیان دارای سهام را پوشش نمیداد. اما در حال حاضر این سامانه کلیه سهامداران بازار سرمایه تعمیم داده شد که متوفیانی دارند که به دنبال تقسیم سهم الارث هستند.
وی تاکید کرد: البته انتقال سهام عدالت همچنان همان فرایند گذشته را با مراجعه احدی از وراث به دفاتر کارگزاریها و شعب منتخب بانکها صورت میگیرد.
مدیر عامل شرکت سمات گفت: این روش الکترونیکی شدن سهام عدالت مشغول آن دسته از متوفیان سهامدار میشود که دارایی غیر از سهام عدالت دارند. ورثهای که میخواهند سهام عدالت متوفی را تقسیم کنند همچنان باید برای تشکیل پرونده به دفاتر کارگزاریها و شعب منتخب بانکها مراجعه حضوری داشته باشند.
باغستانی درباره روند انتقال سهام الکترونیکی از متوفی به وراث گفت: تعداد متوفیان سهامدار بسیار زیاد و پروسه انتقال سهام به وراث بسیار پیچیده است، در درگاه یکپارچه ذینفعان به نحوی فرایند را به صورت الکترونیکی انجام دادیم که تمامی مدارک با ورود احدی از وراث که سجامی شده باشند به صورت الکترونیکی بارگذاری میشود و در این فرایند پروسه ٣٠ روزه به کمتر از دو روز کاهش پیدا میکند.
وی تاکید کرد: نیازی به اقدام تمام وراث نیست و احدی از وراث باید سجامی باشد و فقط مدارک شناسی و انحصار وراثت و مدارک مالیاتی باید بارگذاری شود و نیازی به وکالتنامه نیست و جزییات مدارک در درگاه یکپارچه ذینفعان و سامانه سامت ثبت شدهاست، اما نیازی به هیچ مراجعه حضوری نیست و از منزل میتوانند انتقال سهام متوفی را انجام دهند. اگر نقصی هم در مدارک دیده شود به دلیل ارتباط مستمر با افراد سریعا نقص مدرک را اطلاع داد.
وی درباره تقسیم سهام متوفی بین وراث ادامه داد: تقسیم سهام هم مبتنی بر انحصار وراثت رسمی کشور است که یا توسط داده یا شورای اختلاف صادر میشود و طبق آن تقسیم سهام صورت میگیرد.
مدیرعامل سمات همچنین درباره پرداخت سود سهام عدالت متوفیان به وراث گفت: سود سهام عدالت متوفیان مورد محاسبه قرار داده و برای وراثی که پرونده تشکیل دادهاند در اولین مرحله پرداخت سود سهام عدالت سود متوفی هم برای آنها واریز میشود که این سود مشمول سود سال ٩٨ تا به امروز میشود.
سهام عدالت نوزادان
در راستای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، دولت سهام صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله در بورس را به نوزادان متولد سال ۱۴۰۲ اختصاص داده است. این طرح با هدف ایجاد پشتوانه مالی و بهبود شرایط زندگی نسل آینده اجرا میشود. بر اساس این قانون، به هر نوزاد متولد این سال، معادل ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان سهام اعطا میشود که تا سن ۲۴ سالگی حفظ و مدیریت خواهد شد.
این اقدام بخشی از سیاستهای کلان دولت در جهت تشویق فرزندآوری و حمایت از خانوادهها است. والدین میتوانند با ثبتنام در سامانه ملی خدمات دولت هوشمند، از مزایای این طرح بهرهمند شوند.
نحوه ثبتنام برای دریافت سهام دولتی نوزادان ۱۴۰۲
برای ثبتنام و دریافت سهام دولتی، والدین باید مراحل زیر را طی کنند:
۱. مراجعه به سامانه ملی خدمات دولت هوشمند
به آدرس my.gov.ir مراجعه کنید و وارد بخش «پنجره تشویق جوانی جمعیت» شوید.
۲. وارد کردن اطلاعات کودک
کد ملی نوزاد متولد سال ۱۴۰۲ را در سامانه وارد کنید. اطلاعات کودک، شامل نام، نام خانوادگی و تاریخ تولد، بهصورت خودکار در سامانه نمایش داده میشود. این اطلاعات باید توسط والدین تأیید شود.
۳. انتخاب بانک عامل و صندوقهای سرمایهگذاری
پس از تأیید اطلاعات، والدین باید یکی از بانکهای عامل و همچنین سه صندوق سرمایهگذاری از میان گزینههای موجود را انتخاب کنند. این انتخاب بهمنظور مدیریت سهام تخصیصی انجام میشود.
۴. دریافت کد تأیید و مشاهده اطلاعات سهام
با تکمیل فرآیند ثبتنام، یک کد تأیید صادر میشود که والدین میتوانند با استفاده از آن به بخش داشبورد سامانه مراجعه و اطلاعات مربوط به سهام فرزند خود را مشاهده کنند.
۵. پیگیری وضعیت سهام
اطلاعات مربوط به سهام و سود حاصل از آن در آینده نیز از طریق همین سامانه قابل مشاهده و پیگیری خواهد بود.