چگونه به حذف یارانه نقدی اعتراض کنیم؟

سرپرست سازمان هدفمندی یارانه‌ها به تازگی اعلام کرده که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قصد دارد یارانه نقدی را از دهک‌های هشتم تا دهم حذف کند. همچنین، سخنگوی این سازمان گزارش داده که برخی افراد به دلیل تغییرات در دهک‌بندی‌ها، یارانه دریافت نکرده‌اند.

چگونه به حذف یارانه نقدی اعتراض کنیم؟

به گزارش زنهار، سوال اینجاست که چگونه می‌توان از وضعیت دهک‌بندی درآمدی خانوار خود مطلع شد و در صورت لزوم اعتراض کرد؟

روش‌های استعلام دهک‌بندی یارانه

۱. استعلام از طریق سامانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی

متقاضیان می‌توانند برای مشاهده آخرین وضعیت دهک‌بندی خود به سامانه حمایت به آدرس https://hemayat.mcls.gov.ir مراجعه کنند. این سامانه علاوه بر امکان بررسی دهک‌بندی، پیگیری وضعیت واریز یارانه معیشتی را نیز فراهم می‌کند.

۲. استعلام از طریق تماس با شماره تلفن گویا

برای استفاده از این روش، متقاضیان باید با شماره ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ تماس بگیرند. پس از وارد کردن کد ملی سرپرست خانوار و شماره تلفن خود، می‌توانند اطلاعات مربوط به دهک‌بندی خانوار را دریافت کنند.

۳. استعلام از طریق کد دستوری

در این روش، متقاضیان می‌توانند با شماره‌گیری کد دستوری #کد ملی۴۳۸۵۷۴* از وضعیت دهک‌بندی خود آگاه شوند.

نحوه اعتراض به دهک‌بندی یارانه

افرادی که یارانه معیشتی آن‌ها به تازگی قطع یا حذف شده است یا از تغییرات دهک‌بندی ناراضی هستند، می‌توانند از طریق سایت my.gov.ir اعتراض خود را ثبت کنند. همچنین، برای استعلام یارانه معیشتی با کد ملی نیز باید به این سایت مراجعه کنند.

اما اگر پس از بررسی وضعیت دهک‌بندی خود متوجه شدید که در یکی از دهک‌های هشتم تا دهم قرار دارید و به این موضوع اعتراض دارید، باید به سایت hemaya.tmcls.gov.ir مراجعه کنید. در این سایت، با وارد کردن کد ملی و شماره تلفن سرپرست خانوار و سپس انتخاب گزینه «درخواست بررسی»، اعتراض خود را ثبت کنید.

این مراحل به شما کمک می‌کند تا وضعیت دهک‌بندی خود را بررسی کرده و در صورت لزوم نسبت به آن اعتراض کنید.

حذف یارانه نقدی

نوروزی درباره طرح کالابرگ الکترونیکی گفت: وزارت تعاون به موجب آیین‌نامه‌ای که آبان امسال مصوب شد، ۶ شاخص تعریف کرد که بر مبنای آن می‌توان دهک‌بندی جدیدی را ارائه داد و از محل دهک‌هایی که حذف می‌شوند (دهک ۸ تا ۱۰) منابعی را برای دهک‌های اول جامعه ایجاد کرد.

وی گفت: وزارت تعاون در حال کار کردن روی این داده‌ها است و تکلیف حذف دهک‌های ۸ تا ۱۰ را برعهده دارد؛ این وزارتخانه باید بر اساس نتایج آزمون وسع این حذفیات را انجام داده و منابع را آزاد کند.

نوروزی تصریح کرد: چنانچه سرپرست خانوار که مشمول یارانه نقدی است، بخواهد شیوه دریافت یارانه خود را از نقدی به کالابرگ تبدیل کند، می‌تواند داوطلبانه انجام دهد.

سرپرست سازمان هدفمندسازی یارانه ها با بیان اینکه سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها در بودجه ۱۴۰۴ مکلف شده، ساز و کار اجرایی لازم برای توزیع کالابرگ الکترونیکی را مهیا کند، افزود: طرح کالابرگ الکترونیکی زمانی از سوی جامعه مورد استقبال قرار گرفت که بسته تشویقی داشت، در غیر آن صورت مشمولان یارانه ترجیح‌ می دادند که یارانه نقدی دریافت کنند.

وی افزود: البته اکنون به صراحت در لایحه بودجه ۱۴۰۴ اشاره شده که درخواست سرپرستان خانوار مشمول یارانه نقدی برای تبدیل به یارانه کالابرگ الکترونیکی بدون مبلغ تشویقی، مجاز و قابل انجام است.

سرپرست سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها افزود: بار مالی این بسته تشویقی باید مشخص شود اگر در آزمون‌های وسع‌سنجی که وزارت تعاون انجام می‌دهد،‌ حذفیات از یک حدی بالاتر برود شاید بتوان منابعی را آزاد کرد و بعد روی این مسئله که آیا ایجاد یک بسته تشویقی قابل انجام است، بررسی‌هایی را انجام داد.

نوروزی با بیان اینکه طرح کالابرگ الکترونیکی در سال‌های اخیر برای دهک های اول تا هفتم اجرایی شد، افزود: برای سال آینده نیز پیش‌بینی این است که دهک اول تا هفتم مشمول این طرح شوند.

این مقام مسئول  با بیان اینکه هدف اول طرح کالابرگ الکترونیکی امنیت غذایی اقشار جامعه است، اظهار داشت: در سبد کالای طرح کالابرگ الکترونیکی اقلامی مانند گوشت قرمز، تخم مرغ، لبنیات، مرغ، ماکارونی، حبوبات و برنج وجود دارد که متعهد به تامین آن هستیم و امنیت غذایی خانوار را تضمین می‌کند.

سرپرست سازمان هدفمندسازی یارانه ها درباره اینکه برخی اعتقاد دارند این سازمان با طرح کالابرگ همراهی نمی کند، اظهار داشت: هر تصمیمی که بخواهیم در قالب قوانین برنامه و بودجه اجرا کنیم باید بار مالی آن دیده شود. اینکه پرداخت نقدی داشته باشیم یا کالابرگ هر دو باید از همان منبع ۳۱۵ هزار میلیارد تومان تامین شود.

    دیدگاه شما
    پربازدیدترین اخبار