تحریمهای جدید چگونه بر ایران اعمال می شود؟
بیان خطر شکست مذاکرات کار ساده ای نیست ولی تا مردم اطلاع کافی نداشته باشند قادر به ارزیابی اوضاع نخواهند بود.
به گزارش زنهار؛ دولت بایدن از تابستان امسال سناریوی شکست مذاکرات و تلاشهای دیپلماتیک بر سر برنامه هسته ای ایران را مورد بررسی جدی قرار داده است. تلاش دولت بایدن برای سخت تر کردن تحریمها و افزایش فشارهای اقتصادی بر کشور با فرستادن نماینده هایی به کشورهای مورد معاملات تجاری ایران شدت گرفته است. در این میان مذاکرات نمایندگان آمریکا با امارات متحده عربی دومین شریک تجاری بزرگ ایران که کانال تجارت و معاملات ایران با جهان نیز است از تابستان امسال وارد مرحله تازه ای شد.
ملاقات نمایندگان آمریکا با مسئولین موسسات مالی در امارات و همچنین شرکتهای پتروشیمی و سایر شرکتهای خصوصی بزرگ که ارزش تجاری مراوداتشان با ایران به میلیاردها دلار می رسد به منظور گوشزد کردن این نکته که مراودات این شرکتها با ایران توسط وزارت خزانه داری آمریکا تحت نظر است بود. در این ملاقات ها نمایندگان آمریکا به موسسات و شرکتهای اماراتی تذکر دادند که زیر پا گذاشتن تحریمهای بین المللی ایران این شرکتها را با ریسک بزرگی مواجه خواهد کرد و در صورت تکرار، موسسات اماراتی در لیست سیاه تحریمهای وزارت خزانه داری آمریکا قرار خواهند گرفت که می تواندضررهای مالی جبران ناپذیری برای آن موسسات به دنبال داشته باشد.
نمایندگان آمریکا با دیگر شرکای تجاری ایران در ترکیه، مالزی و چین گفتگوهای مشابهی داشتند تا پیام الزام پایبندی این کشورها به تحریمهای بین المللی علیه ایران را از سوی دولت آمریکا ابلاغ کنند. آمریکا همچنین با موسسات مالی کره جنوبی و ژاپن برای ردیابی نقل و انتقالات مالی ایران همکاری نزدیکی دارد و در پی گسترش این همکاری ها برای تنگ کردن عرصه مبادلات مالی ایران در بازارهای بین المللی است. اما فشار آمریکا منتهی به این موارد نیست.
فروش نفت ایران به چین که مهمترین و شاید تنها مصرف کننده نفت ایران است با تحریمهای جدیدی روبرو خواهد شد تا توان دسترسی ایران به سرمایه مورد نیاز کشور بیش از پیش محدود شود. شرکتهای نفتکشی که نفت ایران را حمل می کنند هدف لبه تیز این تحریمها هستند. دلالان نفتی ایران در عمان، لیبریاو رومانی جزء اولین گروه تحریم شدگان هستند. برخی مقامات رسمی آمریکا اذعان دارند که این تحریمها احتمالا تاثیرات ناخواسته نامطلوبی هم بدنبال خواهند داشت.
در حالیکه دولت بایدن اجازه فروش محدود نفت ایران را به چین صادر کرده بود، شکست مذاکرات بازگشتی به عقب برای معوق کردن اجازه صدور نفت به چین خواهد بود.
تحریم های جدید آمریکا ترکیبی از کنترل بیشتر برخی از تحریم های قدیمی و تحریم های نفتی جدید تنها مصرف کننده بزرگ نفت ایران، چین خواهد بود. سخت گیری آمریکا ومتحدانش در اجرای این تحریمها بیانگر فشار اقتصادی بر روی کشور در روزهای آینده در صورت شکست مذاکرات خواهد بود.
به گزارش الجزیره در بهمن ماه سال گذشته ، ظریف وزیر خارجه اسبق کشور خسارات تحریم های آمریکا به اقتصاد کشور را هزار میلیارد دلار اعلام کرده بود.