شیر مادر واقعا ادویه دارد؟

ادویه موجود در شیر مادر نقش طعم دهنده را دارند. دانشمندان مدت‌ها به این موضوع فکر می‌کردند که آیا نوزادان مادران شیرده همان چیزی هستند که مادرشان می‌خورند. سوال آنها این بود که رژیم غذایی یک مادر شیرده در نهایت در ترجیحات غذایی کودک در مراحل بعدی زندگی نقش دارد؟ با ما در ادامه این مطلب همراه باشید.

شیر مادر واقعا ادویه دارد؟

به گزارش زنهار؛ عطر، طعم و ترکیب شیر مادر  روز به روز تغییر می کند که بیشتر بر اساس رژیم غذایی مادر است. اما تحقیقات نشان داده است که غذاهایی که مادر می خورد مستقیماً به همان بو و مزه آن غذا در شیر مادر تبدیل نمی شود. 

برخی از مواد از رژیم غذایی مادر وارد شیر مادر می شود، برخی دیگر وارد شیر مادر نمی شوند، و حتی آنهایی که وارد شیر مادر می شوند ممکن است بو یا طعم متفاوتی نسبت به آنچه مادر تجربه می کند داشته باشند.

اما یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که ماده فعال فلفل سیاه به شیر مادر راه پیدا می‌کند و ممکن است به کودک کمک کند تا بعداً نسبت به فلفل تحمل کند. 

نویسندگان مطالعه فکر کردند که شاید برخی از ترجیحات غذایی می تواند ناشی از برنامه ریزی حسی باشد که از طریق شیر مادر در چند ماه اول زندگی رخ می دهد. اگرچه مطالعات گذشته به بررسی این موضوع پرداخته است که کدام مواد تولید کننده بو به شیر مادر منتقل می شوند، اما بسیاری از آنها مواد خاصی را که به غذا طعم متمایز آن را می دهد، یا حتی طعم شیر مادر را بررسی نکرده اند. بنابراین آنها تصمیم گرفتند بررسی کنند که وقتی مادر یک وعده غذایی حاوی سه ترکیب خاص را مصرف می کند، چه اتفاقی می افتد: ترکیباتی که به فلفل، فلفل قرمز و زنجبیل طعم مخصوصاً تند خود را می دهند.

محققان 18 مادر شیرده سالم، غیرسیگاری و شیرده را که بیش از اندازه کافی برای نیازهای نوزادشان شیر تولید می کردند، انتخاب کردند. کودکان مادران شیرده  از 8 هفته تا 1 سال سن داشتند. همه زنان بعد از 2 روز از مصرف پیاز، سیر و ادویه های موجود در یک غذای پر کاری خوردند. سپس نمونه های  شیر مادر را در 1، 2 و 3 ساعت پس از خوردن کاری ارائه کردند.

در مدت یک ساعت پس از خوردن کاری توسط زنان، دانشمندان توانستند پیپرین، ترکیبی که لقمه فلفل سیاه را ایجاد می کند، در شیر مادران تشخیص دهند. آنها ترکیبات زنجبیل، فلفل قرمز یا کورکومین - ماده اصلی فعال زردچوبه - را در شیر مادر پیدا نکردند. پیپرین چندین ساعت در آنجا ماند، اما نمی توان به طور مطمئن گفت که آیا نوزادان می توانند آگاهانه طعم را تشخیص دهند یا خیر، اما محققان فکر نمی کنند که این امر محتمل باشد.

اما دانشمندان پیشنهاد می کنند که ممکن است پیپرین موجود در شیر مادر بتواند به طور منظم پروتئینی را فعال کند که مواد تند یا بالقوه مضر را تشخیص دهد. این همان پروتئینی است که هنگام خوردن یک غذای تند احساس گرما ایجاد می کند. اگر پیپرین به طور مکرر این پروتئین را در یک نوزاد شیرده در سطوحی بسیار پایین فعال کند که نوزاد متوجه نشود، ممکن است تحمل کودک را نسبت به مواد تند مشابه در مراحل بعدی زندگی افزایش دهد.

در نهایت، یافته‌ها نشان می‌دهد که برخی از ترکیبات در رژیم غذایی مادر این پتانسیل را دارد که بر ترجیحات چشایی کودک تأثیر بگذارد./ بهداشت نیوز

    دیدگاه شما
    پربازدیدترین اخبار