آیا حاملگی دوم حین بارداری امکان پذیر است؟

تغییرات هورمونی و فیزیولوژیک پس از لقاح، حاملگی دوباره را غیرممکن می‌کند اما در موارد استثنایی، حاملگی مضاعف، دو تا چهار هفته بعد از لقاح اول، ممکن است.

آیا حاملگی دوم حین بارداری امکان پذیر است؟

به گزارش زنهار؛ هنگامی که نطفه جنین دیگری چند روز یا چند هفته پس از یک بارداری منعقد می شود آن را بارداری مضاعف می گویند این پدیده در حیوانات شایع تر است، اما از آنجا که انسان جز پستانداران بشمار می رود این شرایط نیز در انسان ها امکان پذیر است.

بارداری یک جنین طولانی تر از جنین دیگر است اما نوزادان روز تولد را به اشتراک می گذارند پزشکان مجبور خواهند شد که زایمان را زودتر انجام دهند یا نوزادان را از طریق سزارین به دنیا آورند. در برخی موارد، یکی بزرگتر از دوقلوهای کوچکتر است، زیرا زمان بیشتری برای رشد و پرورش در رحم داشته است.

حاملگی مضاعف اتفاقی بسیار فوق‌العاده است اما همیشه پایان خوشی ندارد. مواردی بوده که جنین حاصل از حاملگی دوم در رحم مرده چرا که رشدش بالاجبار متوقف شده و باید زودتر به دنیا می‌آمده است.

خانم استرالیایی فردی به نام کیت هیل است که دچار سندروم تخمدان پلی کیستیک شده است . همانطور که می‌دانید بدن افراد مبتلا به این بیماری تخمک گذاری نمی‌کند. او تحت مداوای هورمون درمانی قرار گرفته و سرانجام باردار می‌شود. اما وقتی که زایمان انجام می‌گردد پزشکان متوجه می‌شوند فرزندان دوقلوی این خانم از نظر قد، وزن و سن بارداری (Gestational Age) با هم متفاوت هستند

اغلب دوقلوها نتیجه آزاد سازی ۲ تخمک در یک زمان یا تقسیم تخمک بارور شده به دو بخش هستند و ویژگی‌های آنها با هم خیلی تفاوت ندارد. پزشکان به این جمع بندی برسند که نطفه بچه‌ها در زمان‌های مختلفی بسته شده است. نکته شگفت‌آورتر آن است که خانم هیل اظهار می‌کند فقط یک بار در دوران بارداری خود رابطه جنسی بدون جلوگیری انجام داده است.

تمامی شواهد نشان می‌دهد حاملگی مضاعف (Superfetation) اتفاق افتاده یعنی بدن خانم هیل در زمان حاملگی دوباره تخمک گذاری کرده و باردار شده است. این در حالی است که هورمون‌ها بعد از بارداری به بدن اطلاع می‌دهند که تخمک گذاری باید متوقف گردد. تنها ۱۰ مورد در سرتاسر جهان گزارش شده که بدن خانم تخمک دیگری آزاد کرده و بعد از رابطه جنسی بدون جلوگیری بارداری مجدد اتفاق افتاده است.

    دیدگاه شما