فوایدی بینظیر از خرمالو که به گوشتان نخورده است
خرمالو منبع خوبی از پتاسیم، فسفر و ویتامین C محسوب می شود. این میوه را می توان به صورت تازه، خشک شده یا حتی پخته مصرف کرد و به طور معمول در سراسر دنیا در تهیه برخی ژله ها، نوشیدنی ها، پای ها و پودینگ ها استفاده می شود.
به گزارش زنهار؛ خرمالو نه تنها خوشمزه است بلکه مواد مغذی زیادی دارد که برای سلامتی گزینه مفیدی محسوب می شود.
خرمالو سرشار از مواد مغذی و معدنی است. میزان این مواد مغذی بین انواع خرمالو متفاوت است، اما بیشتر انواع آن دارای غلظت های ویژه ای از منبع مغذی کریپتوزانتین و ماده معدنی پتاسیم هستند، همچنین خرمالو منبع خوبی از فیبر، فسفر، کلسیم، ویتامین C و A محسوب می شود.
خرمالو برای بینایی مفید است
خرمالوی ژاپنی حاوی میزان بالایی از منبع و یتامین مورد نیاز برای حفظ سلامت چشم است. خرمالو مقدار زیادی ویتامین A و آنتی اکسیدان های مهم برای سلامت چشم فراهم می کند. در حقیقت یک عدد خرمالو 55 درصد از مقدار توصیه شده ویتامین A را برای بدن تامین می کند.
مصرف ویتامین A با حمایت از عملکردهایی برای حفظ سلامت چشم گزینه مفیدی محسوب می شود، همچنین این ویتامین به افراد برای دیدن بهتر در تاریکی کمک می کند و برای تقویت سیستم ایمنی بدن گزینه مفیدی محسوب می شود.
ویتامین A از عملکرد غشای ملتحمه و قرنیه پشتیبانی می کند. علاوه بر این، لوتئین و زآگزانتین آنتی اکسیدان کاروتنوئید موجود در خرملو باعث تقویت بینایی می شوند. رژیم غذایی سرشار از لوتئین و زآگزانتین ممکن است خطر ابتلا به برخی بیماری های چشمی را کاهش دهد از جمله دژنراسیون ماکولای وابسته به سن، بیماری که بر شبکیه چشم تاثیر می گذارد و می تواند باعث کاهش بینایی شود.
خرمالو به پیشگیری از دیابت و کاهش خطر عوارض آن کمک می کند
تحقیقات نشان می دهند فلاونوئیدهای موجود در پوست خرمالو خواص ضددیابت و حاوی آنتی اکسیدان هستند. آنها از تشکیل محصولات نهایی پیشرفته گلیکاسیون ها (AGEs) محافظت می کنند، ترکیبات مضری که هنگام ترکیب پروتئین یا چربی با قند در خون ایجاد می شوند. گلیکاسیون ها هم با شروع دیابت و هم با عوارض طولانی مدت سلامتی ناشی از این بیماری مرتبط هستند.
خرمالو سرشار از آنتی اکسیدان است
انواع قابض خرمالو فعالیت آنتی اکسیدانی بسیار بالایی از خود نشان می دهند که قابل مقایسه با توت فرنگی و زغال اخته است. این نکته باعث افزودن آن به رژیم غذایی همه افراد می شود.
آنتی اکسیدان ها با استرس اکسیداتیو ناشی از رادیکال های آزاد مبارزه می کنند. استرس اکسیداتیو می تواند نقش مهمی در ایجاد مشکلات مربوط به سلامتی مانند سرطان، بیماری های قلبی عروقی، دیابت و بیماری های عصبی مانند بیماری آلزایمر داشته باشد.
در حالی که بدن برخی از آنتی اکسیدان ها را خود تولید می کند، مقدار زیاد آنتی اکسیدان ها از مواد غذایی تامین می شود. مصرف مواد غذایی حاوی غلظت بالای آنتی اکسیدان می تواند به مقابله با تاثیر منفی رادیکال های آزاد کمک کند.
خرمالو خواص ضدالتهابی دارد
خرمالو ویژگی ضدالتهابی دارد. نتایج یک مطالعه روی موش ها نشان می دهد خواص آنتی اکسیدانی خرمالو به احتمال زیاد التهاب و آسیب بافت را کاهش می دهد. محتوای ویتامین C موجود در خرمالو به اثر ضدالتهابی آن نیز کمک می کند. ویتامین C با کاهش تاثیر بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری های قلبی، منبع دیابت و سرطان پروستات مرتبط است.
ویتامین C با اهدای الکترون به این مولکول های ناپایدار، آسیب رادیکال های آزاد را کاهش می دهد، بنابراین آنها را خنثی و از آسیب بیشتر جلوگیری می کند. پروتئین واکنش پذیر C و اینترلوکین 6 موادی هستند که در واکنش به التهاب توسط بدن تولید می شوند.
به علاوه، مطالعات گسترده مصرف بیشتر ویتامین C در رژیم غذایی را با کاهش خطر ابتلا به بیماری های التهابی مانند بیماری های قلبی، سرطان پروستات و دیابت نشان می دهند، همچنین خرمالو حاوی کاروتنوئیدها، فلاونوئیدها و ویتامین E است که همگی آنتی اکسیدان های قوی هستند که با التهاب در بدن مقابله می کنند.
بیماری هایی مانند بیماری های قلبی، آرتروز، دیابت، سرطان و چاقی همه با التهاب مزمن در ارتباط هستند. خوشبختانه انتخاب مواد غذایی سرشار از ترکیبات ضدالتهاب می تواند به کاهش التهاب و کاهش خطر بیماری کمک کند.
خرمالو سلامت قلب را تضمین می کند
بیماری قلبی یکی از علل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان محسوب می شود و روی زندگی میلیون ها نفر تاثیر منفی می گذارد. خوشبختانه با کاهش عوامل خطر مانند رژیم غذایی ناسالم می توان از بسیاری از بیماری های قلبی پیشگیری کرد.
ترکیب قدرتمند مواد مغذی موجود در خرمالو آن را به گزینه ای عالی برای تقویت سلامت قلب تبدیل می کند. این میوه حاوی آنتی اکسیدان های فلاونوئیدی از جمله کوئرستین و کامفرول است. چندین مطالعه ارتباط بین مصرف رژیم غذایی حاوی فلاونوئیدها با کاهش خطر بیماری های قلبی را نشان داده است.
رژیم های غذایی حاوی مواد غذایی سرشار از فلاونوئید می توانند با کاهش فشار خون، کاهش کلسترول LDL “بد” و کاهش التهاب از سلامت قلب حمایت کنند. بسیاری از مطالعات در فاز حیوانی نشان می دهند اسید تانیک و اسید گالیک که هر دو در خرمالو یافت می شود در کاهش فشار خون بالا، یک عامل اصلی خطر ابتلا به بیماری های قلبی موثر است.
خرمالو سرشار از فیبر است
فیبر موجود در خرمالو به ویژه در میوه خشک شده می تواند به کاهش سطح “کلسترول بد” در بدن کمک کند. فیبر محلول مانند فیبر موجود در خرمالو می تواند با کلسترول در دستگاه گوارش متصل شده و آن را از بدن خارج کند.