کدو تنبل بخورید تا این بیماری را نگیرید
کدو تنبل یا کدو حلوایی از خانوده کدوها است که اغلب مردم فکر می کنند فقط به عنوان بخشی از تزئین سنتی جشن هالووین یا مراسم شکرگزاری می توان از آن استفاده کرد، با این حال گوشت گیاه کدو حلوایی طیف وسیعی از فواید سلامتی را در خارج از این جشن ها برای بدن تامین می کند.
به گزارش زنهار؛ کدو تنبل یک گیاه بسیار مغذی و کم کالری، اما سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است که همه این خواص در دانه ها، برگ ها و آب میوه آن موجود است. روش های زیادی برای ترکیب کدو حلوایی در دسرها، سوپ ها، سالادها، مواد غذایی کنسرو شده و حتی به عنوان جایگزین کره وجود دارد.
به گزارش مدیکال نیوز تودی، در ادامه بسیاری از فواید کدو تنبل و روش های گنجاندن آن در رژیم غذایی سالم توضیح داده می شود. کدو حلوایی دارای یکسری مزایای خارق العاده است از جمله اینکه یکی از شناخته شده ترین منابع بتاکاروتن به شمار می آید.
بتاکاروتن به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی به سبزی ها و میوه های نارنجی رنگ زندگی و گرمی می بخشد، بدن نیز هر نوع بتاکاروتن مصرف شده را به ویتامین A تبدیل می کند. مصرف مواد غذایی با حجم بالای بتاکاروتن فواید زیر را به همراه دارد:
کاهش خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان، محافظت در برابر آسم و بیماری های قلبی و کاهش خطر دژنراسیون ماکولای وابسته به سن.
بسیاری از مطالعات نشان می دهند مصرف مواد غذایی گیاهی بیشتر مانند کدو حلوایی خطر چاقی و مرگ و میر را کاهش می دهد، همچنین می تواند با کمک به پیشگیری از دیابت و بیماری های قلبی به فرد کمک کند. به علاوه باعث حفظ سلامت پوست و مو، افزایش انرژی و شاخص توده بدن سالم می شود.
تحقیقات مزایای زیادی را برای کدو حلوایی نشان می دهد از جمله:
تنظیم فشار خون با کدو حلوایی
مصرف کدو حلوایی برای قلب مفید است، فیبر، پتاسیم و ویتامین C موجود در کدو تنبل از سلامت قلب پشتیبانی می کنند. نتایج یک مطالعه در سال 2017 روی دو هزار و 722 شرکت کننده نشان داد مصرف پتاسیم کافی تقریبا به اندازه کاهش سدیم در درمان فشار خون نقش دارد.
فشار خون بالا یک عامل خطر برای بیماری های قلبی محسوب می شود، به طور معمول کاهش مصرف سدیم شامل مصرف وعده هایی است که حاوی نمک کمی هستند یا اصلا نمک ندارند. براساس گزارش دفتر مکمل های غذایی موسسه ملی بهداشت، مصرف پتاسیم بیشتر خطر ابتلا به سایر انواع بیماری های قلبی عروقی را نیز کاهش می دهد. البته برای تایید تاثیرات مصرف کدو حلوایی بر سکته مغزی و خطر بیماری های قلبی عروقی تحقیقات بیشتری نیاز است.
کاهش خطر ابتلا به سرطان با کدو حلوایی
مطالعه ای در سال 2016 نشان دهنده رابطه مثبت بین رژیم غذایی غنی از بتاکاروتن و سرکوب تومور در سرطان پروستات است، همچنین نتایج یک مطالعه مقطعی در سال 2014 نشان می دهد بتاکاروتن سرعت رشد سرطان روده بزرگ را در جمعیت ژاپن کاهش داده است.
پیشگیری و کنترل دیابت با کدو حلوایی
گنجاندن کدو تنبل در رژیم غذایی به افراد در کنترل دیابت و سطح قند خون کمک می کند. نتایج یک مطالعه در سال 2019 نشان می دهد ترکیبی از دو عصاره گیاهی که یکی از آنها پلی ساکاریدهای کدو تنبل است باعث کاهش سطح قند خون در موش ها شده است.
اگرچه این مطالعه در فاز انسانی انجام نشده، اما تحقیقات نشان می دهد برخی از ترکیبات گیاهی آن می تواند دیابت نوع 2 را محدود کند. با توجه به تاثیر آن بر قند خون دانشمندان می توانند استفاده از آنها را در داروی ضد دیابت مورد ارزیابی قرار دهند اگرچه مطالعات بیشتری در این زمینه نیاز است.
کدو حلوایی در برابر مشکلات چشمی مربوط به سن از شما محافظت می کند
کدو حلوایی حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان، ویتامینC، ویتامین E و بتاکاروتن است که با پشتیبانی از سلامت چشم از آسیب دژنراتیو در بزرگسالان جلوگیری می کند. موسسه ملی چشم یک آزمایش بالینی در سال 2019 با عنوان “مطالعه بیماری های چشم مرتبط با سن” انجام داد. نتایج آن نشان می دهد مصرف دوزهای بالای ویتامین C، ویتامین E و بتاکاروتن با کاهش قابل توجهی در خطر تخریب ماکولا مرتبط با سن ارتباط دارد.