واقعا در زمان سرماخوردگی نباید لبنیات مصرف کنیم؟

برخی افراد می گویند زمانی که فردی دچار سرماخوردگی می شود باید از خوردن لبنیات مانند شیر، بستنی، پنیر و غیره پرهیز کند اما آیا واقعا نخوردن لبنیات هنگام سرماخوردگی درست است؟

واقعا در زمان سرماخوردگی نباید لبنیات مصرف کنیم؟

به گزارش زنهار؛ سرماخوردگی بیماری شایعی است که سالانه 2 تا 3 بار به آن دچار می شویم.تغذیه درست و پرهیز از مواد خوراکی مانند لبنیات می تواند روند بهبودی این بیماری را سرعت بخشد.

بینی شما گرفته است، اشک چشم هایتان جاری است و سرتان درد می کند پس ممکن است بخواهید غذا بخورید و یا حتی نخواهید اما اگر گرسنه هستید، ایده های زیادی در مورد این که چه چیزی باید بخورید و نباید بخورید، وجود دارد، به ویژه محصولات لبنی که اغلب نادیده گرفته می شوند.

برخی افراد می گویند که خامه، پنیر و بالاتر از همه اینها از شیر اجتناب شود. دلیل این کار خوشایند نیست؛ این است که محصولات لبنی تولید مخاط را افزایش می دهند.

همه ما از کل ایده خلط احساس انزجار می کنیم، اما این نقش مهمی در فیزیولوژی ما ایفا می کند. غشا مخاط از بافت های عصبی و یا آسیب در بسیاری از قسمت های بدن، از جمله نای، ریه ها، مری و معده حفاظت می کند بنابراین ما به آن نیاز داریم، اما البته هیچ کس زیاد بودن آن را نمی خواهد، به خصوص اگر آن ها به عنوان سرماخوردگی خود به خود تولید شوند. این ایده که ارتباطی بین شیر و مخاط بینی وجود دارد قرن ها دوام آورده است:می توان در کتاب های پزشکی سنتی چینی و نوشته های دکتر موسی ابن میمون قرن دوازدهم یافت.

مطالعه ای که در سال 2004 انجام شد، نشان داد که 58% مردم هنوز بر این مورد باور دارند و برخی از آن ها ابتدا از پزشکان خود این موضوع را شنیده اند ؛ به نظر می رسد که شما زیاد مصرف نمی کنید تا بتواند تاثیر زیادی داشته باشید.

تحقیقات سال 1993 نشان داد که تقریباً دو سوم مردم بر این باورند که تنها یک لیوان شیر می تواند منجر به خلط بیشتر در گلو شود ؛ کلمات مورد استفاده برای توصیفش، احساس چسبناکی، ضخیم بودن، مسدودیت، سنگینی و گرفتگی است و این بسیار متفاوت تر از آلرژی جدی به شیر است،و با علائمی جدی مثل استفراغ، خارش پوست و سختی تنفس همراه است و همچنین به عنوان عدم تحمل لاکتوز نیز نمی باشد که در آن افرادی که آنزیم های مناسب را برای هضم لاکتوز در شیر دارند، احساس تورم و یا استفراغ بعد از نوشیدنش را دارند.

برای اینکه بدانید، باید از مردم بخواهید ماده ای را بنوشند که ممکن است حاوی شیر گاو نباشد و سپس از آن ها برای علائم بعدی سوال کنید ؛ محققان در بیمارستانی در استرالیای جنوبی این کار را انجام دادند و به 125 نفر شیر گاو یا شیر سویا دادند.

گرما درمانی با شکلات نعناع فلفلی طعم این نوشیدنی را کامل تغییر داد و قابل تشخیص نبود، و بعد از نوشیدنش این مقدار از شیر گاو از آنها سوال هایی پرسیده شد، پاسخ دادند که قورت دادنش سخت بود، زیرا که بزاق دهان آن ها ضخیم تر و سفت تر شده و یا ممکن است پوششی در گلویشان را احساس کنند.

ممکن است شما فکر کنید که پرونده بسته شده است اما مردم می گفتند که همین حس را با نوشیدن شیر سویا نیز داشتند و افرادی که به پیوند بین شیر و خلط اعتقاد داشتند، کمی بیشتر باورش کردند، زیرا هر نوع نوشیدنی که آن ها مصرف کردند همین حس را میداشت، اگر چه این یافته به لحاظ آماری معنی دار نیست.اما مردم در این مطالعه سرماخوردگی نداشتند.

این بار محققان به عمد به داوطلبان مبتلا به ویروس سرماخوردگی معمولی، شیر برای نوشیدن دادند و سپس از آن ها خواستند که هر گونه نشانه گرفتگی را ثبت کنند، و ترشحات بینی شان را دربیاورند و آنها را وزن کنند.

آن ها دریافتند افرادی که به این پیوند اعتقاد دارند، بیشتر احتمال دارد بگویند که علائمی دارند، اما در واقع همان میزان ترشح را تولید می کنند و شیر نوشیدن هیچ تاثیری بر میزان ترشح آن ها ندارد ؛ بنابراین شواهد خوبی وجود ندارد که محصولات لبنی منجر به تولید خلط بیشتر شوند اما به نظر می رسد که برخی از مردم احساس معذب بودن می کنند که توضیح دهند چرا برخی ادعا می کنند که یک پیوند وجود دارد و دیگران این کار را نمی کنند. یک مکانیزم ممکن برای این کار وجود داشته باشد، که هیچ ارتباطی با مخاط ندارد.

شیر نوعی امولسیون کننده است، پس از اینکه با بزاق مخلوط می شود، قطرات در چیزی که به عنوان لخته سازی شناخته می شود، جمع می شوند. این فرآیند، که می تواند با شیر سویا نیز رخ دهد، چون این یک امولسیون کننده است، می تواند خلط فرد را تغییر دهد، و باعث می شود احساس کنند که این کار به دلیل خلط بینی است، حتی با وجود این که اینطور نیست. چیزی که ما نمی دانیم که چرا این اتفاق ممکن است در برخی از مردم رخ دهد و در دیگران خیر.

شیر در بستنی نباید به تولید خلط بیشتر منجر شود، همانطور که قبلاً مشاهده کردیم، اما کل نکته بستنی این است که اگر سرما خورده باشید، بستنی ممکن است باعث سرمای زیادتر شود؟

بعید است. غذا در دماهای بسیار پایین باعث سردتر شدن معده شما می شود، اما وقتی فرآیندهای گوارشی شروع به شکستن غذا می کنند، گرما تولید می شود و به زودی شما را گرم می کند.

بنابراین اگر سرما خوردید، اگر دوست داشنید بستنی بخورید و اگر شیر را دوست دارید، شیر بخورید اما در نظر داشته باشید که گاهی ممکن است حال و علائم شما را بدتر کند

    دیدگاه شما