روایتی متفاوت از لحظه ترور سردار/اتمام حجت با مجرمان جرایم خشن/لحظه سرنوشت‌ساز مذاکرات

روایتی درباره لحظه ترور سردار سلیمانی/ مذاکرات احیای برجام/ مقابله با زورگیری‌ها و...

روایتی متفاوت از لحظه ترور سردار/اتمام حجت با مجرمان جرایم خشن/لحظه سرنوشت‌ساز مذاکرات

به گزارش زنهار، انتشار جزییاتی درباره لحظات قبل از حمله جنایتکارانه آمریکا به خودروی حامل سردار قاسم سلیمانی به روایت داماد رئیس جمهور پیشین آمریکا در صدر اخبار پرمخاطب امروز قرار گرفت.

جرَد کوشنر داماد و مشاور ارشد دونالد ترامپ در کتاب خود با عنوان "شکستن تاریخ" جزئیاتی را درباره لحظات پیش از حمله هوایی آمریکا به خودروی حامل سردار حاج قاسم سلیمانی و همراهانش در نزدیکی فرودگاه بغداد، پایتخت عراق ارائه داده است.

سرنوشت مذاکرات احیای برجام و متن پیشنهادی اتحادیه اروپا برای حصول توافق نهایی همچنان از موضوعات مهم و خبرساز این روزهاست که در همین ارتباط مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در گفت‌وگو با یک نشریه اتریشی با قدردانی از این کشور برای میزبانی مذاکرات احیای برجام، خاطر نشان کرد: ما در این مذاکرات به لحظه سرنوشت‌ساز و مهمی رسیده‌ایم.

جوزپ بورل در بخشی از گفت‌وگوی خود با روزنامه کرونن سَیتونگ می گوید که من خوش‌بین هستم. این، آخرین میلی‌مترهاست. (احیای برجام) جهان را به جای ایمن‌تری تبدیل می‌کند.

بنا بر اعلام برخی منابع مطلع نیز بررسی دقیق پاسخ های آمریکا به محورهای اصلاحی ایران در خصوص ایده‌های هماهنگ کننده اتحادیه اروپایی همچنان در سطوح کارشناسی در جریان است و این روند حداقل تا پایان هفته جاری ادامه خواهد داشت.

این درحالیست که در پی برخی از موضع‌گیری‌ها در مورد تعلل دولت در مورد احیای برجام و مسائل مرتبط با آن،‌ سید رسول موسوی دستیار وزیر خارجه با انتشار مطلبی در صفحه توییتر خود نوشته است:‌ آنهایی که دانسته یا نادانسته و بدون توجه به تفاوت کیفی توافق احتمالی کنونی با برجامی که ترامپ کنارش گذاشت و بدون علم به دامنه و ماهیت ادعای کنونی آژانس با پیچیدگی خاصش، سطح مساله را به یک دعوای داخلی این دولت و آن دولت تقلیل می‌دهند در پیشگاه خداوند متعال، مردم و تاریخ مسئولند.

همچنین پس از آنکه آمریکا به‌طور رسمی پاسخ خود را به اظهار نظر ایران درباره متن پیش‌نویس توافق احیای برجام در اختیار هماهنگ‌کننده مذاکرات وین قرار داد، ۱۵ سازمان آمریکایی در نامه‌ای خطاب به جو بایدن رئیس جمهور آمریکا از تلاش‌های دولت او برای بازگرداندن توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ به مسیر خود تشکر کردند و از کاخ سفید خواستند تا از این فرصت تاریخی برای احیای این توافق در اسرع وقت استفاده کند.

درباره رد و بدل شدن پاسخ‌ها میان ایران و آمریکا و طولانی شدن این مسیر نیز به اعتقاد مهدی مطهرنیا کارشناس مسایل بین‌الملل، روش فعلی که در آن آمریکا و ایران پاسخ‌شان به پیش‌نویس توافق را رد و بدل می‌کنند تفاوت زیادی با مذاکرات در وین ندارد در هر حال ایران و آمریکا مذاکره مستقیم ندارند و شاید این روش به لحاظ اینکه پاسخ مکتوب و مستند است و هزینه‌ها هم کم می‌شود، بهتر باشد.

محمد بن عبدالعزیز بن صالح الخلیفی معاون وزیر خارجه قطر در امور منطقه‌ای هم در دیدار با علی باقری، معاون وزیر خارجه کشورمان ضمن ابراز امیدواری برای توافق قریب الوقوع بین آمریکا و ایران بر اهمیت پیشروی در روند احیای توافق هسته‌ای تاکید کرده و گفته که این امر در راستای ایجاد امنیت وثبات در منطقه است.

دیگر اخبار مرتبط را می توانید در لینک های زیر دنبال کنید.

دفاع از حضور شجاعانه در مذاکرات هسته‌ای/ دولت در حوزه معیشتی باید تلاش بیشتری بکند

امتیازات بایدن به تل‌آویو در مقابل بازگشت آمریکا به برجام

ادامه تلاش‌های لاپید برای گفت‌وگو با بایدن درباره احیای برجام

تعمیق روابط ایران و روسیه واشنگتن را نگران می‌کند

***

در پی افزایش انتشار فیلم‌ها و تصاویر مربوط به جرایم خشن در فضای مجازی که در جامعه رخ داده است، حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضاییه دستور فوری شناسایی و برخورد با مجرمان حوزه جرایم خشن را صادر کرد.

در پی دستور رئیس قوه قضاییه مبنی بر راه‌اندازی ستادی ویژه برای مقابله با سرقت‌های خشن و زورگیری‌ها با کمک ضابطین، کمیته‌ای در این رابطه تشکیل و اقدامات عملی قضایی در خصوص برقراری و افزایش امنیت در جامعه آغاز شد.

گفت و گوی اختصاصی ایسنا با نماینده رئیس جمهور در امور افغانستان هم از خبرهای پرمخاطب بامداد امروز بود.

حسن کاظمی قمی که در عالی‌ترین سطح پیگیر پرونده‌های مختلف مربوط به روابط تهران-کابل است، می‌گوید، از مرحله این که امروز افغانستان به عنوان یک دغدغه جدی ما را درگیر خود کند، عبور کرده‌ایم؛ او در عین حال تاکید دارد هنوز مسائلی وجود دارد که باید روی آنها کار شود. کاظمی قمی افغانستان را حوزه‌ای با پتانسیل بالا برای فعالیت‌های اقتصادی می‌داند و معتقد است نباید عرصه افغانستان را برای دشمنان خالی گذاشت.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش تصریح می‌کند: نمی‌خواهم بگویم ماهیت طالبان تغییر کرده یا خیر اما واقعیات حکمرانی این درس را داده که اگر می‌خواهند جامعه جهانی آنها را به رسمیت بشناساند، باید از حمایت قاطبه مردم استفاده کنند و خواسته‌های مردم را در نظر بگیرند.

 

    دیدگاه شما
    پربازدیدترین اخبار