احیای برجام از دستور کار ایران و آمریکا خارج شد؟

فلاحت‌پیشه با اشاره به برخی اخبار مبنی بر اینکه مذاکرات تا بعد از آبان ماه به خاطر انتخابات کنگره آمریکا و پارلمان اسراییل به تعویق افتاده است، گفت: به نظر می‌آید احیای برجام حداقل به طور موقت از دستور کار ایران و آمریکا خارج شده است.

احیای برجام از دستور کار ایران و آمریکا خارج شد؟

به گزارش زنهار؛ حشمت‌الله فلاحت‌پیشه با اشاره به بیانیه روز شنبه تروئیکای اروپا که در آن ایران را متهم کرده که برجام را به خطر انداخته است اظهار کرد: اروپایی‌ها از ابتدا طرف تاثیرگذاری در مذاکرات برجام نبودند و نقش میانجی داشتند. طرف‌های اروپایی اعم از مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و سه کشور اروپایی یا حتی روسیه و چین ایران را به مذاکرات وارد کردند چون با آمریکا مستقیم وارد مذاکرات نمی‌شد. اما این کشورها همواره همسو و همراه با آمریکا بوده‌اند و از سیاست‌های آمریکا در مذاکرات پیروی می‌کردند.

به نقل از ایسنا، وی گفت: از زمان جنگ اوکراین عملا فشار زیادی به کشورهای اروپایی از زاویه بحران انرژی وارد شده است که این فشار بی‌سابقه بوده است. به دلیل همین بحران و فشار ناشی از جنگ اوکراین بود که در مذاکرات هسته‌ای کمی جدی‌تر شدند اما اینها همان کشورهایی هستند که نتوانستند آب باریکه اینستکس را راه‌اندازی کنند.

 

این نماینده پیشین مجلس اظهار کرد: اروپایی‌ها هیچ وقت نمی‌توانند به آمریکا فشار وارد کنند که توافق برجام را بپذیرد از این رو فشار را همیشه بر ایران وارد می‌کنند. آنها مجری سیاست آمریکا بوده و هستند و سعی دارند سیاست فشار عریان آمریکا به ایران را اجرا کنند.

فلاحت‌پیشه با اشاره به برخی اخبار مبنی بر اینکه مذاکرات تا بعد از آبان ماه به خاطر انتخابات کنگره آمریکا و پارلمان اسراییل به تعویق افتاده است، گفت: به نظر می‌آید احیای برجام حداقل به طور موقت از دستور کار ایران و آمریکا خارج شده است. طنز تلخ این است که مخالفان برجام در ایران و آمریکا و اسراییل خواستار این تاخیر هستند،‌ اما تاخیر هر چه بیشتر به معنای دور شدن از توافق است.

وی با بیان این‌که بیانیه سه کشور اروپایی‌ بیشتر دغدغه آمریکا را در برمی‌گیرد، گفت: طرف اروپایی بیشتر منتقل‌کننده سیاست آمریکا در مذاکرات برجام بوده است و اساسا سیاست شان تقابل با آمریکا نیست و مقابله عملی هم نمی‌کنند. طبیعی است آنها ایران را مقصر جلوه دهند چرا که منافعشان با آمریکا گره خورده است و اساسا سیاست آمریکا را هم در این روند پیش می‌برند.

این نماینده پیشین مجلس تاکید کرد: اروپا در عمل هیچ کاری برای حفظ برجام نتوانسته انجام دهد و الان هم در بحران انرژی که با آن رو به روست، به ساز و کارهای انرژی آمریکا نیازمند است. سهم رو به کاهش صادرات انرژی ایران در بازار در اندازه‌ای نیست که بتواند مشکل اروپا را حل کند اما اروپا به ساز و کارهایی که در این چارچوب با لغو تحریم‌ها علیه ایران فراهم می‌شود، نیاز دارد.

    دیدگاه شما
    پربازدیدترین اخبار