تنشزدایی با آژانس به نفع ایران است
یک کارشناس مسائل بینالملل با اشاره به گزارش اخیر آژانس بینالمللی انرژی اتمی در ارتباط با همکاری ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی و پیشرفتهای حاصل شده در این زمینه اظهار کرد: اینگونه همکاریها که در راستای تنشزدایی صورت میگیرد به نفع ایران است و به نظر میرسد که در سطح حکمرانی ملی این تصمیم گرفته شده که سیاست تنش زدایی در ارتباط با همکاری با آژانس در پیش گرفته شود.
به گزارش زنهار ، رضا سیمبر در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه گزارش منتشر شده از سوی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در ارتباط با همکاریهای ایران و آژانس را میتوان از دو زاویه مختلف مورد بررسی قرار داد، گفت: به نظر میرسد که از نظر حکمرانی ملی در حاکمیت این نگاه به وجود آمده است که همکاری مثبتی به منظور رفع اختلافات با آژانس صورت بگیرد. در حالیکه پیش از این برخی از گروهها و جناحها در کشور چنین اجازهای را نمیدادند و این موضوع را منفی میدانستند ولی در حال حاضر به نظر میرسد که حاکمیت ملی در کشور به این نتیجه رسیده است که افق همکاریهای خود را با آژانس در راستای تنشزدایی گسترش دهد و این نشانه خوبی است.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه این نوع همکاریها یک قطعه از یک پازل است، تصریح کرد: به نظر میرسد حاکمیت به این نتیجه رسیده که چالشها در نظام بینالملل علیه ایران را با تنش زدایی مدیریت و برطرف کند، در عین حال که استقلال سیاسی کشور را نیز حفظ میکند و همکاریهای اخیر با آژانس را نیز در همین چارچوب میتوان تحلیل کرد.
این کارشناس مسائل بینالملل با بیان اینکه انزوای ایران در عرصه بینالملل و عدم همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی که باعث بهانه دادن به برخی از قدرتها و رژیمها در راستای پیشبرد ایران هراسی میشود، اظهار کرد: بر اساس اخبار منتشر شده رژیم صهیونیستی از اتفاقات مثبت صورت گرفته بین ایران و آژانس ناراضی است و تلاش دارد که این معادلات را به هم بزند. در واقع این رژیم خواهان وجود تنش میان ایران و نظام بینالملل است؛ چرا که این تنشها به نفع آنهاست و باعث میشود که آنها راحتتر بتوانند در قالب سیاست ایران هراسی، اهداف خود را به پیش ببرند.
وی با بیان اینکه پیش از این شاهد این بودیم که برخی از کشورهای عربی نیز در زمین رژیم صهیونیستی در این ارتباط بازی میکردند، گفت: ولی در حال حاضر یک نگاه مثبتی از سوی کشورهای عربی از جمله عربستان نسبت به ایران ایجاد شده است و ما باید از این فرصت به نحو مناسب استفاده کنیم و با توجه به گزارش آقای گروسی این موضوع میتواند بخشی از نگرانیهای آنها را نیز در ارتباط با فعالیتهای هستهای ایران از بین ببرد.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: امیدواریم ایران بتواند بدون دخالت عوامل مزاحم داخلی و خارجی سیاست تنش زدایی را در راستای رسیدن به احیای برجام و برطرف کردن تحریمها ادامه دهد.
سیمبر با بیان اینکه در مدت اخیر بر اساس آنچه که مشاهده میکنید قدمهای خوبی در عرصه سیاست خارجی کشور برای خروج از انزوا و رفع تحریمها برداشته شده است، گفت: به نظر میرسد حاکمیت به این نتیجه رسیده که در عرصه بینالملل فقط نباید نگاه به شرق داشته باشد و در راستای سیاست خارجی متوازن میبایست با کشورهای مختلف تعامل داشته باشد و سیاست تنش زدایی را دنبال کند.