در سودان حتی قبر برای دفن مردهها هم پیدا نمیشود!
با توجه به افزایش شمار کشتهها و هدف قرار گرفتن مردم عادی سودان، اخیرا فراخوانهایی در شبکههای اجتماعی مبنی بر یافتن قبرکنها منتشر شده است. آمار کشتهها در سودان بسیار بالا رفته و یافتن قبر برای دفن کشتهها به امری دشوار تبدیل شده است.
به گزارش زنهار؛ گزارش جدید حاکی از آن است که درگیریها در سودان دوباره تشدید شده و در حال سوق دادن وضعیت این کشور به سمت یک فاجعه تمامعیار است. بنابر گزارشی که خبرگزاری الجزیره در این خصوص منتشر کرده، به تازگی جنگنده - بمب افکنهای ارتش سودان اهداف نیروهای پشتیبانی سریع در منطقه «الباقیر» واقع در جنوب خارطوم را بمباران کردند.
منابع خبری همچنین اعلام کردند که ارتش سودان پایگاههای پشتیبانی سریع در مرکز و شرق «ام درمان» را هدف حملات توپخانهای خود قرار داد.
از سوی دیگر گزارشها حاکی از آن است که با توجه به گسترش بمباران و تشدید درگیریها در روزهای اخیر میان ارتش سودان و نیروهای پشتیبانی سریع، اهالی شهر «ام درمان» مجبور به سازگاری با این وضعیت شدهاند.
در این گزارش آمده است، با توجه به افزایش شمار کشتهها و هدف قرار گرفتن مردم عادی سودان، اخیرا فراخوانهایی در شبکههای اجتماعی مبنی بر یافتن قبرکنها منتشر شده است. در بخشی از این گزارش آمده است که آمار کشتهها در سودان بسیار بالا رفته و یافتن قبرهای فردی برای دفن کشتهها به امری دشوار تبدیل شده است، از سوی دیگر راههای منتهی به قبرستانهای اصلی بسته شده و بیشتر کشتهها در گور دستهجمعی دفن میشوند. یک منبع در بیمارستان «ام درمان» هم اعلام کرده که از روز دوشنبه گذشته تاکنون و از زمانی که درگیریهای داخلی سودان وارد مرحله جدیدی شده، ۳۳ شهروند غیرنظامی کشته شدهاند.
در برخی گزارشها آمده است که سودان شاهد خشنترین درگیریهاست و جنگنده -بمبافکنهای ارتش این کشور با بمباران هوایی و حملات توپخانهای تلاش میکند که نیروهای پشتیبانی سریع را از شهر امدرمان بیرون کند.
ارتش سودان به دنبال این است که بر یک پل اصلی که روی رود «نیا» قرار دارد و ام درمان را به شمال خارطوم متصل میکند سیطره یابد، زیرا این پل اکنون تحت سلطه نیروهای پشتیبانی سریع است.
در بخشی از این گزارش آمده است که صدای شلیک گلوله و انفجار در شهر «ام درمان» به یک مساله روتین و روزمره تبدیل شده است؛ مردم ام درمان روزها شاهد بالا رفتن دود از ساختمانها هستند و شبها نیز راکتها آسمان شهر را نورانی میکنند. از سوی دیگر خارج شدن از کشور سودان تقریبا محال شده است، زیرا بیشتر گذرگاههای مرزی اکنون بسته هستند. طرفهای بینالمللی به دنبال برگزاری مذاکرات میان طرفهای درگیری هستند، اما به نظر میرسد که رهبران دو طرف یعنی «عبدالفتاح برهان» و «حمیدتی» آمادگی لازم برای انجام مذاکرات را ندارند. بنابراین با توجه به حملهها و ضدحملهها به نظر میرسد درگیریهای سودان در آینده نزدیک متوقف نخواهد شد.
همزمان با درگیریها میان ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع، درگیریهای قبیلهای نیز در دارفور در جریان است و بحران این کشور را پیچیدهتر کرده است.
پیش از این شبکه الجزیره اعلام کرده بود که خشونت قبیلهای در استان دارفور جنوبی طی ۲ روز گذشته ۱۲۰ کشته بر جای گذاشته است.
درگیریهای مسلحانه در سودان از ۱۵ آوریل (۲۶ فروردین ماه) میان ارتش سودان و نیروهای پشتیبانی سریع بر سر قدرت آغاز شده و میانجیگریهای بینالمللی برای پایان دادن به آن و نشستن طرفهای درگیر بر سر میز گفتگوها ثمری نداشته است.
تاکنون چندین بار در سودان با وساطت بینالمللی و به ویژه تلاش عربستان سعودی و امریکا آتشبس اعلام شده، اما طرفهای درگیر بهطور مداوم آن را نقض کردهاند و به همین دلیل درگیریهای پراکنده در مناطق این کشور همچنان ادامه دارد.