همه تحریمهای تسلیحاتی ایران مهرماه پایان مییابد
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، از آمادگی این وزارتخانه برای برقراری و توسعه مناسبات دفاعی و راهبردی با همه کشورهای مستقل و همسو به ویژه همسایگان منطقهای و کشورهای مسلمان خبر داد و اعلام کرد: همه تحریمهای ظالمانه تسلیحاتی کشور، مهرماه آینده پایان مییابد.
به گزارش زنهار، امیر سرتیپ «محمدرضا قرایی آشتیانی» در یادداشتی که در روزنامه عربی «الوفاق» منتشر شده، نوشت: روز صنعت دفاعی تجلی امید و تبلور اقتدار دفاعی براساس رهنامه دفاعی مبتنی بر هوشمندی، پویایی، خودباوری و خود اتکایی در" تولید قدرت و امنیت" جمهوری اسلامی ایران است.
صنایع دفاعی جمهوری اسلامی ایران به سطحی از بلوغ و شکوفائی رسیده است که میتواند به محل پیوند و نقطه اتصال مناسبات دفاعی، فنی و فناورانه با کشورهای مستقل و هم سو قرار گیرد.
در مورد اهمیت صنایع دفاعی و جایگاه آن در سیاستهای دفاعی صلح دوستانه جمهوری اسلامی ایران نکاتی قابل طرح است.
یکی از مهمترین وظایف و مأموریتهای وزارت دفاع در جمهوری اسلامی ایران، "تولید قدرت و امنیت" از طریق توسعه ظرفیتها و قابلیتهای صنایع دفاعی، با تمرکز بر طراحی و تولید نیازمندیهای تسلیحاتی کشور است. به عبارتی دیگر، وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران یک سازمان اقتدار آفرین در عرصه ملی است که تلاش میکند از مسیر قابلیتسازی و نوآوریهای نظامی و دفاعی، برای کشور "مزیت راهبردی" خلق کند.
نکته مهم دیگری که درخصوص صنایع دفاعی باید به آن اشاره کرد، پویایی، درون زایی، اتکای داخلی و همچنین استقلال در صنعت دفاعی است. چنین ویژگی این امکان را به صنعت دفاعی میدهد که کمترین آسیب را از تکانهها، تحریمها و فشارهای بیرونی دریافت نماید. همچنین خوداتکایی و عدم وابستگی خارجی در صنعت دفاعی فرصت مناسبی را برای همکاریهای دو و چند جانبه بینالمللی به ویژه انتقال فناوری با کشورهای همکار و دوست فراهم خواهد آورد.
بر این اساس، وزارت دفاع طراحی و ساخت انواع تجهیزات و تسلیحات مورد نیاز نیروهای مسلح در حوزههای هوایی، دریایی، زمینی، انواع موشکهای بالستیک و کروز، انواع پهپادها، شناورهای سطحی و زیرسطحی، تجهیزات سایبری، پدافندی، جنگ الکترونیک و هوشمندسازی مهمات و سلاح و همچنین توجه به هوش مصنوعی و نیز حوزه های شناختی و زیستی را با تکیه بر دانش و فناوریهای بومی بر عهده دارد.
به موازات مزیتها و ویژگیهای مزبور، راهبری و هدایتهای فرماندهی معظم کل قوا حضرت امام خامنهای (مدظله العالی) نقش مهمی در جهت دهی صنعت دفاعی و بکارگیری همزمان آن برای امنیت ملی و همچنین ثبات و امنیت منطقهای و بینالمللی داشته است.
مزیتهای راهبردی ایجاد شده از چنان اهمیتی برخوردارند که در طول چند دهه گذشته ضمن ارتقای قدرت بازدارندگی مؤثر دفاعی، منجر به ایجاد وزنه تعادل، ثبات و امنیت در محیط منطقه ای و بین المللی گردیده است.
امروز تسلیحات و تجهیزات صنعت دفاعی جمهوری اسلامی ایران، اثربخشی و تعیین کنندگی خود را در صحنههای نبرد و به ویژه مبارزه با تروریسم به اثبات رسانده و بسیاری از کشورها با دیدن این واقعیت، بهدنبال توسعه همکاری دفاعی با جمهوری اسلامی ایران هستند.
پیام همیشگی سیاست بنیادین دفاعی جمهوری اسلامی ایران، پیام صلح، دوستی، ثبات و امنیت برای همه کشورهای همسایه، منطقه و جهان است. به همین دلیل، امروز ما به طور جدی در صدد توسعه دیپلماسی دفاعی دو و چندجانبه و مشارکت فعال در ترتیبات امنیتی منطقهای و بینالمللی هستیم.
در این رابطه یادآوری می گردد که در مهرماه آینده نیز همه تحریمهای ظالمانه تسلیحاتی کشور پایان مییابد لذا جهان بار دیگر بر شفافیت، مسئولیتپذیری و عمل به تعهدات جمهوری اسلامی ایران صحه خواهد گذاشت.
در همین راستا، وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران در چهارچوب دیپلماسی دفاعی فعال، آمادگی خود را برای برقراری و توسعه مناسبات دفاعی و راهبردی با همه کشورهای مستقل و هم سو به ویژه همسایگان منطقهای و کشورهای مسلمان مبتنی بر اصل امنیت جمعی، احترام متقابل و تحکیم صلح و ثبات اعلام مینماید.