روسیه برای پیشروی در شرق اوکراین تغییر تاکتیک داد

رسانه آمریکایی در گزارشی با بررسی دستاوردهای اخیر روسیه در شرق اوکراین نوشت نیروی هوایی روسیه نقش کلیدی در این پیروزی‌ها داشته است.

روسیه برای پیشروی در شرق اوکراین تغییر تاکتیک داد

به گزارش زنهار، رسانه آمریکایی با اشاره به اینکه «جنگ اوکراین در ۲ سال گذشته عمدتاً به صورت زمینی انجام شده و سربازان اغلب در نبردهای رفت و برگشت با توپخانه سنگین و پشتیبانی پهپادها محدود شده‌اند»، نوشت نیروی هوایی هر ۲ کشور در درجه دوم اهمیت بوده‌اند.

طبق گزارش نیویورک‌تایمز، با ادامه حملات ارتش روسیه در جبهه شرق، نیروی هوایی روسیه این کشور بیشتری را بر عهده گرفته است. تحلیلگران نظامی می‌گویند روسیه به طور فزاینده‌ای در حال استفاده از هواپیماهای جنگی در نزدیکی خطوط مقدم برای پرتاب بمب‌های هدایت شونده قدرتمند بر روی مواضع اوکراین و هموار کردن مسیری به جلو برای پیاده نظام است. به گفته کارشناسان، این تاکتیک به‌ویژه در «آودیوکا» شهر استراتژیک شرقی مورد استفاده قرار گرفت که ماه گذشته تحت کنترل نیروهای روسیه درآمد و نتایج خوبی به همراه داشته است.

اما به نوشته نیویورک تایمز خطراتی نیز به همراه داشته است.

«سرگی هرابسکی» سرهنگ بازنشسته ارتش اوکراین در این باره گفت: «این یک ابزار پر هزینه اما کاملاً مؤثر است که روسیه اکنون در جنگ از آن استفاده می‌کند. برای آن‌ها خطرناک است که جت‌های جنگنده خود را به خط مقدم بفرستند، اما می‌تواند به‌طور مؤثر بر مواضع اوکراین تأثیر بگذارد».

ارتش اوکراین مدعی است که هفته گذشته و تنها چند روز پس از سرنگونی یک هواپیمای شناسایی راداری دوربرد A-۵۰، هفت فروند جنگنده سوخو-۳۴ را که تقریباً همگی در شرق این کشور فعالیت می‌کردند، سرنگون کرده است. بنابر ادعای مقامات اوکراینی، این بخشی از یک سری حملات موفق علیه نیروی هوایی روسیه بود که در آن ۱۵ هواپیمای روسی را در همین چند روز ساقط کرده است.

نیویورک‌تایمز می‌گوید اکثر این گزارش‌ها به‌طور مستقل قابل تأیید نیستند.

«اوریکس»، وبگاه تجزیه و تحلیل نظامی که تلفات جنگ را بر اساس شواهد بصری شمارش می‌کند و همچنین وبلاگ نویسان نظامی روسیه، از دست دادن ۲ جت جنگنده «سوخو-۳۵» را تأیید کردند. همچنین سرویس‌های اطلاعاتی ارتش انگلیس انهدام هواپیمای A-۵۰ را تایید کردند.

رسانه آمریکایی مدعی است اوکراین پس از آغاز عملیات نظامی روسیه در فوریه ۲۰۲۲ توانست از طریق نبرد هوایی و استفاده ماهرانه از موشک‌های ضدهوایی، روسیه را از کنترل آسمان باز دارد. موسسه «روسی» مستقر در لندن مدعی شد روسیه پس از تنها یک ماه و تلفات سنگین در میان هواپیماهای جنگی، پرواز هواپیماهای خود را در خارج از خطوط مقدم متوقف کرد و در عوض به پرتاب رگبار موشک‌های کروز و بالستیک از راه دور روی آورد.

اما این امر باعث شد که روسیه نتواند به‌طور موثر از نیروی هوایی بالقوه سنگین و کارآمد بمب افکن‌های خود برای حمله به مواضع خط مقدم اوکراین استفاده کند.

نیویورک‌تایمز ادامه داد: «این شرایط اوایل سال گذشته، زمانی که روسیه شروع به استفاده از بمب‌های گلاید - مهمات هدایت‌شونده‌ای - کرد که از هواپیما پرتاب می‌شوند و می‌توانند مسافت‌های طولانی را تا خطوط مقدم پرواز کنند، شروع به تغییر کرد و خطر موشک‌های ضدهوایی برای هواپیماها محدود شد. بمب‌های گلاید با حمل صدها کیلوگرم مواد منفجره می‌توانند به سنگرهای زیرزمینی که از سربازان در جبهه محافظت می‌کنند، برخورد کنند».

مقامات اوکراینی و تحلیلگران نظامی می‌گویند که نیروی هوایی روسیه نقش مهمی در تصرف آودیوکا ایفا کرده است، نبردی که جت‌های روسی را ملزم می‌کرد «نزدیک‌تر» به خط مقدم پرواز کنند تا تأثیر بمب‌های گلاید را به حداکثر برسانند و این، آن‌ها را در معرض خطر سرنگونی توسط پدافند هوایی اوکراین نیز قرار می‌داد.

هنوز مشخص نیست که اوکراین کدام سیستم‌های دفاع هوایی را مستقر کرده است اما برخی از مقامات ارتش و تحلیلگران به استفاده از سیستم‌های پاتریوت ساخت ایالات متحده، پیشرفته‌ترین پدافند هوایی آمریکا اشاره کرده‌اند.

«مؤسسه مطالعات جنگ» یک اندیشکده مستقر در واشنگتن معتقد است: «به نظر می‌رسد نیروهای روس در هفته‌های اخیر میزان تلفات هوایی رو به افزایش را پذیرفته‌اند تا در حمایت از عملیات‌های تهاجمی روسیه در شرق اوکراین، حملات با بمب‌های گلاید را انجام دهند».

نیویورک تایمز در این گزارش، یکی از بزرگ‌ترین موفقیت‌های اوکراین در نبرد هوایی را انهدام هفته گذشته یکی از هواپیماهای رادار A-۵۰ روسیه دانست که در هماهنگی بمباران هوایی مواضع اوکراین در جبهه بسیار مهم است.

سرویس اطلاعات نظامی انگلیس می‌گوید روسیه هفت فروند A-۵۰ دیگر نیز دارد، اما مدعی است «به احتمال زیاد ناوگان را از پرواز متوقف کرده است» تا از تلفات بیشتر جلوگیری کند.

در این میان، خبرگزاری تاس، رسانه دولتی روسیه روز پنج‌شنبه اعلام کرد که شرکت دفاعی دولتی «روس‌تِک» تولید A-۵۰ را از سر خواهد گرفت، زیرا نیروهای مسلح روسیه به آن نیاز دارند.

هرابسکی، سرهنگ بازنشسته اوکراینی، استراتژی پرهزینه روسیه در هوا را به تاکتیک‌های آن در زمین تشبیه کرد؛ جایی که به گفته او گروه گروه نیروهای نظامی را در حملاتی برای تصرف شهرها فرستاده است.

نظامی اوکراینی می‌گوید: «روس‌ها اهمیتی نمی‌دهند. اگر آن‌ها دستوری داشته باشند، از تمام قابلیت‌های موجود، همه سیستم‌های تسلیحاتی موجود برای حمله استفاده خواهند کرد».

    دیدگاه شما
    پربازدیدترین اخبار