دیمیتری مدودف از طرح صلح خود رونمایی کرد
دیمیتری مدودف فرمول صلح خود را در هفت ماده ارائه کرد که یکی از مواد آن تسلیم بدون قید و شرط کییف است.
به گزارش زنهار به نقل از ایرنا، مدودف با رد طرح صلح ۱۰ مادهای زلنسکی، این طرح را غیرقابل اجرا خواند و طرح صلح هفت مادهای خود را در کانال تلگرامی خویش منتشر کرد.
معاون رئیس شورای امنیت ملی روسیه با بیان اینکه درگیری در اوکراین را فقط بر اساس شناخت واقعیتها میتوان متوقف کرد، گفت: تنها راه پایان مسالمتآمیز این جنگ اجرای فرمول روسی خودمان است، فرمولی مسالمتآمیز و کاملاً واقعبینانه که بر اساس اصول انساندوستانه بنا شده است.
به نوشته خبرگزاری تاس، فرمول صلح هفت مادهای مدودف مواردی از جمله تسلیم کامل و بدون قید و شرط اوکراین و به رسمیت شناخته شدن این موضوع از سوی پارلمان اوکراین که تمام قلمرو این کشور جزو قلمرو روسیه است را در بر دارد.
رئیسجمهور سوئیس با گفتن این که کشورش همواره طرفدار قوانین بینالمللی و در سمت جمعیت غیرنظامیان بوده است، به انتقادهای روسیه از برگزاری نشست صلح اوکراین در سوئیس واکنش نشان داد.
بر اساس فرمول صلح مدودف، سازمان ملل متحد باید این موضوع را به رسمیت بشناسد که اوکراین اقتدار حقوقی بینالمللی خود را از دست داده و دیگر نباید به عنوان یک کشور مستقل در این نهاد بینالمللی عضویت داشته باشد.
در فرمول صلح معاون رئیس شورای امنیت ملی روسیه همچنین پیشنهاد شده است که پس از سرنگونی رژیم کییف، نهادهای موقت حکومتی در اوکراین تشکیل شود تا در مورد پرداخت کامل غرامتهای جنگی به روسیه تصمیم گرفته و کل سرزمین اوکراین را ضمیمه فدراسیون روسیه کند.
در نهایت مدودف خواستار به رسمیت شناخته شدن اتحاد مجدد سرزمینهای اوکراین با فدراسیون روسیه از سوی سازمان ملل متحد در آخرین بند فرمول صلح پیشنهادی خود شده است.
نخستوزیر مجارستان گفت: در استانبول مذاکراتی بین روسیه و اوکراین برگزار شد و اساسا توافقنامهای شکل گرفت اما اوکراینیها به درخواست آمریکاییها آن توافقنامه را امضا نکردند.
زلنسکی در نوامبر گذشته در سخنرانی ویدئویی خود برای نشست گروه ۲۰ از طرح صلح خود رونمایی کرد.
پس از آن، کییف به طور فعال شروع به ترویج این طرح صلح کرد و از بحث در مورد طرحهای صلح پیشنهاد شده توسط طرفهای ثالث خودداری و پیشنهادهای میانجیگرانه را رد کرد.
در همین ارتباط جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز پیشتر گفته بود که اتحادیه اروپا به جز طرح صلح زلنسکی هیچ پیشنهاد دیگری را برای حل مناقشه در اوکراین بررسی نخواهد کرد.
این در حالی است به گفته ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه، مسکو همیشه از راهحلهای دیپلماتیک برای حل و فصل درگیری اوکراین استقبال کرده اما رژیم کییف با تصویب یک قانون، تمامی مذاکرات با روسیه را قطع و ممنوع اعلام کرده است.
رئیس جمهور اوکراین در طرح پیشنهادی خود برای برقراری صلح با اشاره به اینکه این طرح صلح شامل ۱۰ موضوع است، گفت: امنیت هستهای اوکراین، بازگشت دوباره حاکمیت ارضی این کشور، تبادل اسرای جنگی و نیز امنیت انرژی از سوی روسیه از جمله این موضوعات است.