رونمایی از سیستم موشکی رعب آور کلاهک بارشی در حمله به اسرائیل+عکس

موشک کلاهک بارشی (بارانی) که در حمله سپاه به اسرائیل استفاده شد، چیست و چگونه عمل می‌کند؟

رونمایی از سیستم موشکی رعب آور کلاهک بارشی در حمله به اسرائیل+عکس

به گزارش زنهارعملکرد این کلاهک‌های بارشی اینگونه خواهد بود که ۸۰ ریز مهمات با مواد فوق انفجاری RDX در محدوده گسترده پس از اینکه کلاهک به ارتفاع مد نظر رسید، پخش می‌شوند و فقط باید به زیر زمین رفت تا از آبشار موشکی در امان بود

سپاه برای نخستین بار درجریان حمله به اسرائیل از موشک‌های دارای کلاهک‌های بارشی استفاده کرد.  به گزارش رسانه‌های داخلی، بر اساس تصاویر منتشر شده از لحظه اصابت موشک‌های ایرانی در سرزمین‌های اشغالی، از کلاهک‌های بارشی استفاده شده است.

موشک کلاهک بارشی

  استفاده از این کلاهک‌ها منجر به سردرگمی بیشتر سامانه‌های پدافندی دشمن می‌شود به طوریکه هماهنگونه که در تصاویر مشخص است موشک‌های بالستیک ایران به راحتی از سپر موشکی رژیم صهیونیستی عبور می‌کنند.

سردار امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران در ۸ خردادماه با حضور در دانشگاه علم و صنعت از یک توانمندی موشکی جدید ایران سخن به میان آورد.

فرمانده نیروی هوافضای سپاه در سخنان خود خبر از رویداد مهمی در عرصه موشکی کشور داد، وی گفت: تنها بخش‌هایی از توانمندی‌های نظامی ایران رسانه‌ای می‌شود و همه چیز گفته نمی‌شود. سردار حاجی‌زاده ادامه داد: در حال حاضر مردم بایستی مراقب فتنه‌ها و نقشه‌های آمریکا در حوزه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و رسانه‌ای باشند. چرا که آمریکا توان جنگ و مقابله در حوزه سخت با ایران را ندارد و به جنگ ترکیبی در دیگر عرص‌ها وارد شده. به عنوان نمونه، موشک خرمشهر که توسط وزیر محترم دفاع رونمایی شد، یک موشک شلیک می‌شود و در منطقه هدف به ۸۰ هدف اصابت می‌کند و اگر ۱۰۰ فروند موشک شلیک شود در سرزمین دشمن به ۸ هزار راکت تبدیل می‌شود و به اهداف اصابت می‌کند.

این توانمندی همان کلاهک بارشی بود. طبق گفته سردار حاجی‌زاده، یک تیر موشک «خرمشهر-۴» توان انهدام ۸۰ هدف را دارد. بدین روی یکی از سرجنگی‌های این موشک، بارشی شدید خواهد داشت و حالا باید به آبشار موشکی سلام کرد!

موشک «خرمشهر-۴» و کلاهک‌های بارشی

با توجه به شاهکار فناوری در موشک خرمشهر-۴، هیچ یک از سامانه‌های پدافندی برون جوی و درون جوی دشمن توان مقابله با آن را نخواهند داشت. در واقع عملکرد این کلاهک‌های بارشی اینگونه خواهد بود که ۸۰ ریز مهمات با مواد فوق انفجاری RDX در محدوده گسترده پس از اینکه کلاهک به ارتفاع مد نظر رسید، پخش می‌شوند و فقط باید به زیر زمین رفت تا از آبشار موشکی در امان بود. هر چه ارتفاع رهاسازی بیشتر باشد، محدوده گسترده‌تری، اما با چگالی کمتری را می‌توانید مورد اصابت قرار بدهید. اگر ارتفاع کمتر بشود، منطقه محدودتر، اما با چگالی انفجاری بیشتری را می‌توان نابود کرد.

بدین ترتیب می‌توان در محدوده گسترده‌ای به توان عملیاتی دشمن آسیب فراوان زد. پس از حمله بارشی، حملات با دیگر کلاهک‌ها را می‌توان آغاز کرد. رسانه‌ای کردن این کلاهک بی‌تردید حاوی پیام جدی برای دشمن بود که به خوبی بدانند چه در انتظار آنهاست. این نشان می‌دهد که نظام جمهوری اسلامی به دقت برنامه آماده سازی احتمالی دشمن مبنی بر حمله به ایران را زیر نظر دارد و با ابزار بازدارندگی خود آن را خنثی می‌کند.

ساختار کلاهک بارشی

به طور کلی کلاهک‎ها و سرجنگی موشک‌های سطح به سطح از سه منظر قابل بررسی و مقایسه هستند که شامل وجود قابلیت هدایت، خصوصیات شکلی و نوع محموله جنگی است. عمده موشک‎های بالستیک برد متوسط و بلند ساخت ایران تا پیش از دهه ۱۳۹۰ با استفاده از سامانه کنترل بردار رانش، کنترل می‎شدند و سرجنگی آنها چه از نوع جداشونده و چه غیرجداشونده فاقد قابلیت هدایت و کنترل تا انتهای مسیر بود بنابراین پس از اتمام سوخت و خاموش شدن پیشران، قابل هدایت و کنترل نبودند.

موشک+کلاهک+بارشی

موشک کلاهک بارشی

از اینرو این سرجنگی‌ها به صورت ذاتاً پایدار طراحی می‎شدند تا پس از ورود مجدد به جو و ایجاد نیرو‌های آیرودینامیکی بر اثر حرکت هوا روی بدنه سرجنگی به سمت زمین جهت گرفته و به مختصات انتهایی مسیر حرکت خود با یک درصد خطای احتمالی برسند. با رونمایی از موشک عماد در سال ۱۳۹۴ که وجه شاخص آن، ساخت سرجنگی جداشونده با قابلیت هدایت و کنترل تا انتهای مسیر بود، موشک‌های برد بلند ایرانی «نقطه زن» شدند. این سرجنگی به صورت یک ماژول جداگانه قابلیت تطبیق با موشک‌های قدر و سجیل را نیز داشت.

    دیدگاه شما
    پربازدیدترین اخبار