پایان سکوتِ مجلس مقابل دولت، هرچند دیرهنگام!
«گرانی» و «تورم» زندگی و معیشت مردم را با تنگنا شدید روبرو ساخته و گلایه ها از مسئولان خاصه نمایندگانشان روز به روز بیشتر می شود، شاید همین گلایه هاست که پارلمان نشینان را طی هفته های اخیر وادار به نقد سیاست های اقتصادی دولت و حساب کشی از دولتمردان کرده است.
به گزارش زنهار، حلقه حامیان رئیسی در پارلمان روز به روز کوچکتر می شود، حلقه ای که دو سال و اندی پیش پای بیانیه حمایت از او برای کاندیداتوری را امضا کرده بودند اما در گذر زمان، حمایت ها کمرنگ و کمرنگ تر شد.
پایانِ سکوت
گرچه در فاز اول حامیانِ منتقدِ دولت، وارد فاز سکوت شدند تا کمتر بخاطر این حمایت به چالش کشیده شوند اما عملکرد پر انتقاد دولت در حوزه های اقتصادی، سیاست داخلی و خارجی و حتی اجتماعی و فرهنگی کار را به جایی رسانده که سکوت ها یکی بعد از دیگری شکسته می شود و تریبون ها در پارلمان در نقد رئیسی و دولتمردانش یکی بعد از دیگری روشن می شود.
نقدها تنها مربوط به صندلی های پایین مجلس نیست و هیات رئیسه نیز منتقد رویکردهای دولت، خاصه رویکردهای اقتصادی است. آنچنان که قالیباف در جلسه مشترک با دولتی ها، در اظهارنظری انتقادی که کم سابقه نیز به نظر می رسد، نه تنها دولت را به نقدکشید بلکه ضرب الاجل هم برای دولت تعیین کرده است.
او در دومین نشست بررسی مسائل ارزی که وزیر اقتصاد، رئیس کل بانک مرکزی و معاون پارلمانی دولت از یک سو و محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید، عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددی مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش ها در سوی دیگر آن حضور داشتند، صریح و بدون تعارف به انتقاد از دولتی ها پرداخت و گفت؛« همه اختیارهای موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم اما شرایط کنونی نشان میدهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.»
وی با اشاره به تورم کالاهای اساسی که با ارز ترجیحی وارد میشوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکردهای اقتصادی در این زمینه، گفت؛«به طور روشن و مشخص امروزه در سیاستهای ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد. ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه برای دریافت برنامه دولت منتظر میمانیم اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه میکند.»
قالیباف با تعیین این ضرب الاجل آنهم در حالی که کمتر از یک ماه تا پایان عمر مجلس یازدهم باقیمانده، شمشیر را برای رئیسی و تیم اقتصادی او از رو بست.
فقط قالیباف نیست!
قالیباف اما در نقد دولت تنها نیست و در همین چند جلسه برگزار شده مجلس در سال جاری بارها و بارها تریبون نمایندگان به نقد دولت باز شده است. آشفتگی بازار ارز و سکه محور اصلی انتقادات بوده است که گرانی بیشتری را به زندگی و معیشت مردم وارد کرده است.
قالیباف به جز صراحتی کم سابقه در اظهاراتش، کنایه هایش را نیز روانه دولت کرده است. او در این نشست با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد، گفت؛« در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد و دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند. ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد بنابراین باید در مورد موضوع به جمعبندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارائه کنیم و در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمعبندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم مجلس خود به جمعبندی روشن میرسد.»
اشاره قالیباف به تذکرها و انتقاداتی است که طی روزهای اخیر به هیات رئیسه مجلس می شود و نمایندگان خواستار برگزار کردن جلسه ای با محوریت آشفتگی ها در بازار ارز و اثرات سوء آن بر گرانی کالاهای اساسی شده اند.
قیمت خودرو، بازار داغ فیلترشکن ها، قیمت مسکن، حقوق بازنشستگان و ...از دیگر محورهایی است که زمینه ساز انتقاد از دولت رئیسی شده است. انتقاداتی که به نظر می رسد دیرتر از آنچه باید، کلید خورده است و بعید نیز به نظر می رسد دولت رئیسی تن به اجرایی کردن خواسته های پارلمان نشینان بدهد./خبرآنلاین