مراحل ثبت نام در سامانه سماح برای اربعین ۱۴۰۳ (چگونه در سماح ثبت نام کنیم؟)
قبل از هر کاری برای عزیمت به راهپیمایی اربعین نیاز به ثبت نام در سامانه سماح داریم اما این کار چگونه انجام میشود و چه مدارکی نیاز دارد را بخوانید.
به گزارش زنهار، مراحل ثبت نام در سامانه سماح برای اربعین ۱۴۰۳ را در اندیشه معاصر بیان کرده ایم و به این سوال پاسخ داده ایم که چگونه در سماح ثبت نام کنیم؟
در آستانه اربعین حسینی سال ۱۴۰۳، بسیاری از هموطنان مان در تلاش هستند مقدمه سفر به عتبات عالیات و حضور در راهپیمایی عظیم اربعینی را فراهم آورند. مقدماتی که از جمله مهمترین هایشان، ثبت نام در سامانه سماح است.
«سماح» نام سامانهای است که در ابتدا برای «ساماندهی مشتاقان ایام حضور در اعتاب مقدسه» ساخته شد و حالا نامش «سامانه مدیریت اربعین حسینی (ع)» شده و که مخفف آن میشود سماح.
آیا ثبت نام در سماح ضروری است؟
به گزارش اندیشه معاصر، آن گونه که ستاد اربعین تاکید دارد، هرگونه خدماتدهی به زائران اربعین از جمله پرداخت ارز زیارتی، خدمات بیمه، تهیه بلیط هواپیما، قطار و اتوبوس و سایر خدمات، منوط به ثبت نام در سامانه سماح است.
بدین ترتیب مشخص میشود که ثبت نام در سماح الزامی است و اگر زائری این کار را انجام ندهد، امکان دریافت بسیاری از خدمات و حتی سفر به عراق را نخواهد یافت.
سامانهای که ارائه خدمات را به ثبت نام در آن گره زدهاند تا بتوانند خدمات بهتری به زوار پرشمار ارائه دهند.
اطلاعات مورد نیاز برای ثبت نام در سماح
سامانه سماح به آدرس اینترنتی samah.haj.ir در دسترس زائران قرار دارد و برای ثبت نام در آن به این اطلاعات نیاز است:
این اطلاعات ضروری هستند و باید در سامانه وارد و ثبت شوند:
شماره تلفن همراه: شماره همراه وارد شده حتما به نام شما باشد تا پیامک دریافت کرده و با آن وارد سامانه شوید.
تاریخ تولد: تاریخ شمسی (خورشیدی) کافی است و نیازی به تاریخ ولادت به میلادی نیست.
آدرس: لازم است آدرس به تفکیک استان و شهر در سماح درج شود و همین مقدار کفایت میکند و به مانند برخی فرایندهای رواج یافته در کشور، تایید آدرس نیاز نیست.
تلفن ثابت: لازم است یک شماره تلفن ثابت به همراه کد شهر در سامانه درج شود و اگرچه از موارد ضروری است، اما فرایند تایید برایش پیش بینی نشده است.
در سامانه سماح این اطلاعات هم از ثبت نام کننده تقاضا میشود اما درج آنها ضروری نیست:
تاریخ انقضا گذرنامه
تعیین مرز خروجی و ورودی
تاریخ اعزام و بازگشت
شماره گذرنامه
تعیین وسیله نقلیه جهت عزیمت به مرز
برای ثبت نام در سماح میتوانید با اندیشه معاصر به صورت گام به گام و با تصاویر مربوطه همراه شوید:
در همان صفحه نخست دو دسته بندی (دو tab) در اختیار مراجعان قرار دارد: ثبت نام ایرانی [منظور صفحه ثبت نام اتباع ایران است!] و ثبت نام اتباع [خارجی]. با انتخاب هرکدام و وارد کردن اطلاعات، پیامکی دریافت میکنید که با وارد کردنش، وارد سامانه سماح میشوید.
در این مرحله فرم کاملی پیش رویتان قرار میگیرد که لازم است آن را پر کنید، با این یادآوری که بخشی از اطلاعات درخواست شده ضروری هستند و حتما باید تکمیل شوند (که آن بخش ها با ستاره قرمز مشخص شدهاند) و بعضی از اطلاعات ضروری نیستند و میتوان از وارد کردنشان صرف نظر نمود.
همانگونه که میبینید، قیمت بسته ۱بیمه اربعین، هشتاد هزار تومان (۸۰۰ هزار ریال)، قیمت بسته ۲ بیمه اربعین، نود هزار تومان (۹۰۰ هزار ریال) و قیمت بسته ۳، صد هزار تومان (یک میلیون ریال) است.
اما تفاوت سه نوع بیمه در نظر گرفته شده برای اربعین ۱۴۰۳ چیست؟
همان گونه که در تصاویر مشخص است، سه بسته بیمه اربعین در سقف تعهدات پرداختی در غرامت فوت به هر علت (فوت عادی)، پرداخت غرامت فوت ناشی از حادثه، پرداخت غرامت نقص عضو یا از کارافتادگی، پرداخت هزینههای درمانی جراحی و بستری در بیمارستان و پرداخت هزینههای درمانی سرپایی و پاراکلینیکی با یکدیگر متفاوت هستند و با توجه به اختلاف جزیی در خرید، احتمالا به صرفهتر است که بسته سوم خریداری شود.
مرحله بعدی، انتخاب زمان اعزام و همچنین مرز خروجی است به این صورت که از میان این گزینهها، میبایست یکی را انتخاب کرد: مهران، شلمچه، چزابه، خسروی، باشماق، تمرچین، مرز هوایی، مرز دریایی
هرکدام از مبادی خروجی را که انتخاب کنید، نموداری به نمایش در میآید که نشان میدهد سال گذشته میزتن تردد از آن مرز در بازه زمانی مشابه چقدر بوده است؟ با کمک این نمودار میشود مرز خروجی و زمان بهتری را برای حضور در راهپیمایی اربعین حسینی انتخاب کرد و از توقف طولانی مدت در مرز و سختیهایش پرهیز نمود.
در این مرحله، کلیه اطلاعات سفر به نمایش در میآید و در پایین صفحه گزینه انتقال به درگاه پرداخت قرار گرفته تا به این وسیله مبلغ بسته بیمه پرداخت شده و فرایند ثبت نام با صدور کد پیگیری، تمام شود./اندیشه معاصر