افشاگری بزرگ درباره فساد در فوتبال؛ در نتیجه دربی هم دست بردند
پیشکسوت داوری فوتبال کشورمان میگوید پدیده شوم رشوهخواری در فوتبال ما ریشهدوانده است و تر و خُشک با هم میسوزاند.
به گزارش زنهار به نقل از ایرنا: حیدر سلیمانی در واکنش به حواشی مطرح شده درباره فساد و باز شدن پرونده قضایی در ارتباط با رشوه و تبانی در فوتبال ایران اظهار کرد: اتفاق تازهای نیست که بخواهیم در مورد آن صحبت کنیم. فساد در فوتبال از قدیم بوده و راهحل آن هم برخورد قاطعانه و قضایی با متخلفان است.
وی ادامه داد: این پدیده شومی است که از چند دهه قبل در فوتبال ایران وارد شد و در دوره ما هم شاهد آن بودیم. البته در زمان ما پیشنهادهای وحشتناکی میشد از جمله واگذاری اتومبیل و یا پیشنهادهای دیگری که در آن دوران مرسوم بود. متاسفانه این پیشنهادها به بسیاری از داوران فوتبال شده است اما این به داور بستگی دارد که از چه ظرفیتی برای برخورد و مقابله با فساد برخوردار است تا در کار او مفسدهای به وجود نیاید.
کارشناس داوری فوتبال کشورمان اضافه کرد: متاسفانه در گذشته با فساد در ورزش و فوتبال برخورد جدی نشد و امروز شاهد ریشهدواندن آن هستیم. اگر همان دوره برخورد جدی و قضایی با متخلفان میشد امروز این مسائل را شاهد نبودیم.
سلیمانی گفت: وقتی با متخلفان فوتبال مماشات میشود و افراد از زیر بار برخوردهای قاطعانه به راحتی فرار میکنند، همین میشود که امروز میبینیم. برخی دوستان میگویند که اگر اسم افراد خاطی را ببریم به نوعی سلب اعتماد از جامعه فوتبال میشود اما من میگویم باید این کار را کرد چراکه الان تر و خُشک با هم میسوزند. باید اسم متخلفان و افرادی که در آن دست داشتند و حتی افراد قدیمی و امروزی را رسانهای کرد تا حداقل داوران سالم با سری بالا و خیالی راحت در این جامعه کار و زندگی کنند.
افشاگری بزرگ درباره فساد در فوتبال؛ در نتیجه دربی هم دست بردند
پیشکسوت داوری فوتبال کشورمان اظهار داشت: نباید در برخورد با این افراد تفاوتی قائل شد. داور، ناظر، کمک داور یا هر مقام دیگری که باشد باید پاسخگوی اعمال و رفتار خود باشد. همه باید برابر قانون به یک چشم دیده شوند. اگر غیر از این باشد داوران ما شرایط سختی را تجربه خواهند کرد زیرا با هر سوت و پرچمی که میزنند در مظان اتهام قرار میگیرند و این موضوع فضا را بسیار ملتهب میکند. حتی اگر شده باید اسم متخلفان به صورت اختصاری رسانهای شود تا سایر داوران با خیال راحت قضاوت کرده و مشکلی هم برای کسی به وجود نیاید.
وی در واکنش به این سئوال که آیا در دوران داوری پیشنهادی مشابه داشته است یا خیر، افزود: بله، همانطور که گفتم از ماشین گرفته تا پیشنهادهای دیگر را شاهد بودیم. آن ایام از تلفن عمومی تماس میگرفتند و رقم خود را اعلام میکردند یا به صورت فیزیکی در پارکهایی که تمرین میکردیم، حاضر میشدند و پیشنهادهای خود را مطرح میکردند. در دهه ۸۰ ارقام از ۲۰ میلیون تومان شروع میشد و بالا میرفت اما الان صحبت از دلار و سکه است.سلیمانی ادامه داد: داوران وظیفه داشتند گزارش بدهند که این کار هم انجام میشد اما برخورد قاطعانه با متخلفان را شاهد نبودیم و برای همین ریشه این پدیده شوم هیچ وقت خُشک نشد. برخورد با فساد نیازمند یک عزم جدی است که این در فوتبال ما وجود نداشت. البته مشکل فساد در فوتبال تنها محدود به ایران نیست و در سایر کشورها هم وجود دارد اما برخورد شدید و بدون اغماض با افراد در سایر کشورها به گونهای است که شاهد روند کاهشی آن هستیم و امیدوارم تشدید برخورد قاطع، روند فساد در فوتبال در فوتبال ما را هم نزولی کند.
کارشناس داوری فوتبال کشورمان بدون ذکر نام از داور و کمکداور شهرآورد تهران اظهار داشت: وقتی خود فرد اقرار به تخلف میکند و تنها چندسال محروم میشود، یعنی چه؟ این محرومیت چه دردی را دوا میکند؟ اگر بیشتر توضیح بدهم شاید اسم داور یا کمکداور آن بازی مشخص شود و باید به همین بسنده کرد. با این حال، باید قبول کنیم که فوتبال ما امروز به جایی رسیده است که افراد متخلف از رفتار و اقدامی که میکنند ترسی به دل راه میدهند!
وی گفت: این شائبه برای برخی کارشناسان فوتبالی ایجاد شده که شاید به همین دلیل است که برخی با کارشکنی و یا هر اقدام دیگر، اجازه ورود کمک داور ویدئویی(VAR) را به فوتبال ایران نمیدهند چراکه فضا برای آنها محدود خواهد شد و دیگر نمیتوانند در نتایج دست ببرند! با این شرایط ناامیدی و یاس در فوتبال حاکم میشود و این اتفاق خوبی نیست. الان هم دیر نشده است و متولیان امر میتوانند لیگ امسال را به خوبی رصد و متخلفان را شناسایی کنند تا برخورد لازم با آنها صورت بگیرد