پروانه تاکسی رانندگانی که واکسن نزنند، تمدید نمیشود
مدیر عامل اتحادیه تاکسیرانی کشور از کاهش چشمگیر آمار ابتلا به کرونا در بین تاکسیرانها پس از واکسیناسیون خبر داد.
به گزارش زنهار؛ مرتضی ضامنی مدیر عامل اتحادیه تاکسیرانی کشور درباره ثبت نام سرویس مدارس همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید اظهار کرد: در حوزه سرویس مدرسه، تکلیفی بر حوزه شهرداریها و مدیریت شهری است که شرکتهای مجاز را شناسایی و تایید کنند. در بحث رانندگان نیز همین فرایند طی میشود و زیر مجموعه شرکتها قرار میگیرند.
او ادامه داد: این کار در حوزه شهرداریها در بستر سامانه سپند رخ داد و این آمادگی را داریم که هر زمانی که مدارس بازگشایی شد، در صورت اعلام نیاز به سرویس مدارس، نیاز والدین را تامین کنیم.
ضامنی افزود: ثبت نام سرویس مدارس در حال انجام است و این آمادگی را داریم که حتی برای اول مهر ماه نیز اگر لازم شد، به محض اعلام مراجع ذی ربط مراحل و اقدامات مربوط به استفاده از سرویس مدارس را انجام دهیم.
او در پاسخ به این سوال که چرا واکسیناسیون رانندگان سرویس مدارس منوط به بازگشایی مدارس اعلام شد؟ اظهار کرد: با توجه به اعلام آموزش و پرورش مبنی بر اینکه آغاز سال تحصیلی به صورت غیرحضوری است، این اولویت شاید کمی با تاخیر رخ دهد. در صورت جلسهای که با وزارت بهداشت درخصوص ناوگان حمل و نقل عمومی داشتیم، تمام ناوگان حمل و نقل عمومی اعم از تاکسی، اتوبوس، راهوران مترو، کارکنان میدانی، سرویسهای مدارس، آژانسهای تاکسی تلفنی و حتی تاکسیهای اینترنتی در اولویت واکسیناسیون قرار دارند.
واکنش به تاخیر در واکسیناسیون رانندگان سرویس مدارس
مدیر عامل اتحادیه تاکسیرانی کشور ادامه داد: اما با توجه به اعلام آموزش و پرورش و اینکه قرار است مدارس با تاخیر بازگشایی شوند؛ متناسب با آن اولویتهای تعریف شده و میزان واکسنی که در اختیار میگذارند، فرایند واکسیناسیون انجام میشود. حتما در صورتی که قرار باشد مدارس فعالیت خود را شروع کنند، از رانندگانی استفاده خواهد شد که واکسینه شده باشند.
او در واکنش به اینکه تاخیر در بازگشایی مدارس باعث تاخیر در تزریق واکسن به معلمها نشد، چرا این تاخیر برای رانندگان سرویس مدارس رخ داده است؟ گفت: در سایر بخشهای حمل و نقل فهرستها مشخص است اما در بحث سرویس مدرسه، ابتدا باید ثبت نام انجام و جامعه هدف مشخص شود که چه افرادی تمایل دارند در این حوزه فعالیت کنند و رسیدن به این جامعه آماری نیز زمانبر است.
ضامنی افزود: باید به لیست رانندگانی برسیم که قطعا میخواهند در حوزه سرویس مدرسه ارائه خدمت دهند و بدانیم فرایند تاییدیه فردی و خودرویی برای آنها اتفاق افتاده و قرار است خدمت ارائه دهند و سپس آنها را واکسینه خواهیم کرد.
راه اندازی سامانهای برای رصد واکسیناسیون رانندگان توسط مسافران
مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانی کشور درباره آمار واکسیناسیون رانندگان تاکسی گفت: واکسیناسیون در حوزه حمل و نقل شهری در همه شهرها اجرا شده است و هیچ شهری را نداریم که فرایند واکسیناسیون در آن انجام نشده باشد. برآورد میدانی ما از سازمانها نشان میدهد ۸۰ درصد از رانندگان ناوگان در فرایند واکسیناسیون رانندگان شرکت کردند و ۲۰ درصد باقیمانده است که برداشت ما این است این تعداد خارج از اولویت رانندگان واکسینه شدند اما عدد دقیق را وزارت بهداشت باید ارائه دهد.
او از راه اندازی سامانه ای برای رصد واکسیناسیون رانندگان توسط مسافران خبر داد و گفت: وزارت بهداشت با همکاری وزارت کشور به زودی سامانهای را راه اندازی خواهد کرد که براساس آن سامانههای مبدا ما به صورت وب سرویس با سامانه وزارت بهداشت ارتباط برقرار خواهد کرد و مسافران میتوانند استعلام بگیرند که آیا راننده واکسینه شده است یا نه. این کار برای کل ناوگان حمل ونقل از جمله آژانس ها، خودروهای سرویسی و تاکسیها انجام خواهد شد.
واکسن کرونا برای رانندگان تاکسی اجباری است
ضامنی در واکنش به اینکه واکسیناسیون برای رانندگان اجباری خواهد بود یا نه گفت: از آنجایی که رانندگان قرار است در حوزه عمومی کار کنند لذا موضوع اجباری شدن تزریق واکسن باید رخ میداد. این موضوع توسط سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور به سراسر شهرداریهای کشور ابلاغ شده است تا رانندگانی که بدون دلیل پزشکی واکسن نمیزنند، حتما محدودیتهایی را برای آنها در نظر بگیرند و پروانه فعالیت آنها را تمدید نکنند. مکاتبات انجام شده و در شهرها در حال اجرا است.
مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانی کشور درباره آمار ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا در بین رانندگان تاکسی گفت: درشهرهای بزرگ ۷۳۰ راننده در اثر کرونا فورت کردهاند که این رقم آمار ۶۰ درصد شهرهای کشور را شامل میشود. همچنین حدود ده هزار راننده تاکسی نیز به کرونا مبتلا شده اند. بعد از اجرای واکسیناسیون آمار ابتلا به کرونا کاهش چشمگیری داشته است.