اولین برف و کولاک پاییزی در این استان/ کاهش ۹ درجه‌ای دما

بارش‌های پاییزی در برخی شهرهای کشور آغاز شده و دما در برخی شهرها کاهش خیلی محسوسی داشته است.

اولین برف و کولاک پاییزی در این استان/ کاهش ۹ درجه‌ای دما

 به گزارش زنهار به نقل از همشهری آنلاین، در این گزارش وضع هوا در استانهای مهم و پیش بینی هوا و بارش و کاهش دما در این استانها بررسی شده است.

خراسان رضوی پایان این هفته میزبان بارشهای پاییزی است

 کارشناس مرکز پیش بینی هواشناسی خراسان رضوی  گفت :   بارش ها در روزهای پنج شنبه و جمعه به اوج خود می‌رسد که علاوه بر کاهش دمای هوا در بیشتر نواحی، موجب بروز روان‌آب در مناطق شمالی و کوهستانی خراسان رضوی نیز خواهد شد.

آذر رضایی پور ادامه داد: بارندگی ها موجب کاهش دمای هشت تا ۱۰ درجه ای هوا در روز شنبه هفته آینده نسبت به امروز و افزایش شدت وزش باد در نواحی جنوبی استان خراسان رضوی خواهد شد.

کارشناس مرکز پیش بینی هواشناسی خراسان رضوی تصریح کرد: طی شبانه روز گذشته، قوچان با کمینه دمای ۹ درجه سلسیوس و تایباد با بیشینه دمای ۳۵ درجه به ترتیب سردترین و گرمترین شهرستان های استان بوده اند و طی همین مدت کلانشهر مشهد نوسانات دمایی ۱۵ تا ۳۲ درجه را به ثبت رسانده است.

رضایی پور اضافه کرد: دمای کنونی مشهد ۲۳ درجه سلسیوس است که بنا بر تحلیل نقشه ها و مدل های هواشناسی، امروز تا ۳۰ درجه افزایش خواهد یافت.

 دمای هوا در کرمانشاه ۹ درجه کاهش یافت

رییس مرکز پیش‌بینی اداره کل هواشناسی استان کرمانشاه گفت: دمای هوای استان در مقایسه با هفته گذشته به طور میانگین حدود ۹ درجه کاهش یافته است.

سعید قاسمی اظهار کرد: با ورود به فصل پاییز دمای هوای استان نیز امسال با کاهش ناگهانی همراه شده و موجب شد تا بیشتر نقاط استان با افت دما مواجه شود.

وی افزود: به طور مثال دمای هوای شهر کرمانشاه روز گذشته ۲۵ درجه بود که این میزان هفته گذشته ۳۵ درجه بود، دمای هوای شهرستان های کنگاور نیز از ۳۳ درجه به ۲۶، سرپل ذهاب از ۳۸ به ۲۹ و روانسر از ۳۴ به ۲۴ درجه کاهش یافته است.

رییس مرکز پیش‌بینی اداره کل هواشناسی استان کرمانشاه یادآور شد: بر اساس بررسی آخرین نقشه های هواشناسی، هوای استان تا اواخر امروز ابری و با بارش باران همراه خواهد بود که با تقویت سامانه مستقر شده پیش بینی می شود شاهد بارش های خوبی در حد ۱۲ تا ۱۷ میلی متر در استان باشیم.

قاسمی با بیان اینکه بارش ها هم اکنون در غرب استان آغاز شده است ادامه داد: به دنبال این وضعیت از روز پنج شنبه تا اواسط هفته آینده، افزایش تدریجی دمای هوا و در بعضی ساعات وزش باد و رشد ابر مهمترین پدیده های جوی قابل انتظار خواهند بود.

وی اضافه کرد: در ۲۴ ساعت گذشته کنگاور با ۱۰درجه و خسروی با ۳۱ درجه بالای صفر به ترتیب خنکترین و گرمترین مناطق استان بودند.

قاسمی ادامه داد: در همین مدت دمای هوای در کرمانشاه نیز بین ۱۳ و ۲۵ درجه بالای صفر در نوسان بود.

آغاز بارش های پاییزی در لرستان از اواخر مهرماه

 مدیرکل هواشناسی لرستان گفت: بارش های پاییزی موثر این استان در بازه زمانی هفته آخر مهرماه جاری تا اوایل آبان آغاز می شود.

 بهروز مرادپور  بیان کرد: براساس پیش بینی های انجام شده بارش های امسال پاییز و زمستان لرستان در وضعیت نرمال و حتی بیش از نرمال پیش بینی شده و نسبت به سال گذشته میزان بارش های بیشتری قابل انتظار است.

وی اظهار داشت: بر این اساس ممکن است در برخی بازه های زمانی میزان بارش ها به سمت رگباری و کوتاه مدت حرکت کند که و بارش های بیش از نرمال استان بصورت نقطه ای و همراه با رگبار قابل انتظار است که در این راستا ایجاد آمادگی های لازم به منظور پیشگیری از خسارت های احتمالی ضرورت دارد.

مرادپور عنوان کرد: در صورت احتمال بارش های قوی هشدارهای هواشناسی بلافاصله جهت رعایت نکات ایمنی و کاهش خسارت های احتمالی به هم استانی ها اعلام خواهد شد.

وی با بیان اینکه میزان بارندگی سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ حدود ۴۸۸ میلیمتر ثبت شده است گفت: میزان بارندگی بلند مدت در این بازه زمانی ۵۰۵/۶۳ میلیمتر و میزان انحراف بارندگی نسبت به سال گذشته ۴۰/۹ میلیمتر ثبت شده است.

مدیرکل هواشناسی لرستان در خصوص پیش بینی وضعیت هوای استان طی روزهای آینده گفت: تا اواخر ساعات امروز (چهارشنبه) در اغلب نقاط استان رگبارهای ضعیف باران قابل انتظار است اما در روزهای پنجشنبه و جمعه وضعیت پایداری بر جو استان حاکم خواهد بود.

بارش‌ها در آذربایجان‌شرقی شدت می‌گیرد

 

رییس گروه پیش‌بینی اداره کل هواشناسی آذربایجان‌شرقی گفت: با ادامه ناپایداری جوی تا عصر پنجشنبه، بارش‌ها در این استان شدت می‌گیرد.

«محمد امیدفر»، افزود: بر اساس نقشه های پیش یابی هواشناسی این وضعیت تمامی نواحی استان را فرا می گیرد و موجب افزایش ابر، بارش باران گاهی به صورت رگبار همراه با غرش آذرخش می شود.

وی با بیان اینکه بارش برف در ارتفاعات دور از انتظار نیست، اظهار کرد: با تقویت سامانه بارشی و تشدید بارش های رگباری، احتمال آبگرفتگی معابر و طغیان رودخانه های فصلی و مسیل ها وجود دارد.

رییس گروه پیش بینی اداره کل هواشناسی آذربایجان‌شرقی با اشاره به کاهش پنج تا هشت درجه ای دما در این بازه زمانی، گفت: در این مدت با توجه به وزش نسبتا شدید باد، احتمال سقوط و یا پرتاب اجسام سبک، سقوط تابلوهای تبلیغاتی و خسارت به سازه های سبک و شکستن سرشاخه های درختان وجود دارد بنابراین محکم کردن سازه های سبک و احتیاط در عبور از کنار ساختمان های نیمه کاره و درختان کهنسال و فرسوده ضروری است.

امیدفر، خواستار عدم اتراق در حاشیه مسیل ها و رودخانه ها و پرهیز از صعود به مناطق مرتفع و کوهستانی و انجام فعالیت های کوهنوردی و انجام اقدامات پیشگیرانه در مورد مهار آبگرفتگی معابر شد.

آذربایجان شرقی منطقه ای سردسیر و کوهستانی است و از لحاظ تقسیم بندی های اقلیمی جزو مناطق نیمه خشک به حساب می آید.

آب و هوای این استان به طور کلی سرد و خشک است ولی به علت تنوع توپوگرافیکی از اقلیم های متفاوتی برخوردار است.

این استان همواره تحت تأثیر بادهای سرد شمالی و سیبری و بادهای مرطوب دریای سیاه و مدیترانه و اقیانوس اطلس همچنین بادهای محلی متاثر از کوهستان های سبلان در شرق، سهند در غرب و جنوب غربی، رشته کوه های قره داغ در شمال، رشته کوه های تخت سلیمان و اربط در جنوب، ارتفاعات بزقوش در جنوب شرق و قوشاداغ در شمال شرق استان است.

سیل به پنج روستای مشگین‌شهر خسارت زد

 مدیرکل مدیریت بحران استانداری اردبیل با بیان اینکه کارشناسان در حال بررسی میزان خسارت‌های شب گذشته در پنج روستای بخش مرادلو در مشگین‌شهر هستند، به شهروندان توصیه کرد با توجه به هشدارهای هواشناسی و حاکمیت سامانه بارشی توصیه‌های ایمنی را رعایت کنند.

  مهدی خدمتی روز چهارشنبه در بازدید از روستای سیل‌زده مرادلوی مشگین‌شهر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: از چند روز پیش به‌طور مکرر با هشدارهای هواشناسی و اعلام وضعیت نارنجی هواشناسی، بر لزوم اتخاذ تدابیر ایمنی برای به حداقل رساندن خسارت‌های سیل در بیشتر مناطق استان به‌ویژه شهرستان مشگین‌شهر اطلاع‌رسانی شده بود.

وی با اشاره به آمادگی بخشداران و فرمانداران مشگین‌شهر در این زمینه گفت: در سایه اطلاع‌رسانی‌ها میزان خسارت‌های وارده ناشی از سیل در پنج روستای مشگین‌شهر اندک و جزیی پیش‌بینی می‌شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اردبیل با اشاره به جان باختن یک زن عشایری در ارتفاعات روستای گلسن گورسن بخش مرادلو و نیز تلف شدن بیش از ۱۵۰ راس از احشام وی در اثر سیل دلیل این موضوع را بی‌احتیاطی متوفی ذکر کرد.

خدمتی در عین حال به شهروندان توصیه کرد با توجه به هشدارهای هواشناسی و بارش‌ها در استان حتما توصیه‌های ایمنی را رعایت کرده و از صعود به ارتفاعات و تردد در مسیل‌ها خودداری کنند

استان اردبیل از جمله ۱۰ استان کشور در زمینه فراوانی وقوع حوادث طبیعی به شمار می‌رود و هر از گاهی بروز حادثه‌هایی مانند زمین لرزه، رانش زمین، سیل، خشکسالی، صاعقه، طوفان، سرمازدگی، برف سنگین، سرما و یخبندان شدید خسارت و تلفاتی برجا می‌گذارد.

خردادماه امسال نیز سیل خسارت‌های سنگینی به بخش‌های مختلف کشاورزی، تاسیسات زیربنایی، ابنیه فنی راه‌ها و واحدهای مسکونی در شهرهای مختلف استان اردبیل به‌ویژه مشگین‌شهر، گرمی، بیله‌سوار، انگوت و کوثر وارد کرد.

 سبلان امشب سفیدپوش می‌شود

 

اداره کل هواشناسی استان اردبیل از تداوم ناپایداری جوی، احتمال سیلابی شدن مسیل‌ها و بارش برف در ارتفاعات سبلان خبر داد

 مرکز پیش‌بینی و مدیریت بحران هواشناسی استان اردبیل طی اطلاعیه ای اعلام کرد: پیرو هشدارهای هواشناسی استان (سطح زرد و نارنجی - شماره ۴۹ و ۵۰)، طی ۲۴ ساعت گذشته در اغلب شهرستان‌های استان شاهد بارندگی بودیم که بیشترین مقدار بارش در ایستگاه باران‌سنجی تقی دیزج شهرستان نمین با ۳۶ میلی متر ثبت شده است.

بررسی نقشه‌های هواشناسی نشان می‌دهد تا اواخر وقت فردا (پنجشنبه ۱۳ مهر) جو استان ناپایدار بوده و آسمان استان ابری و مه آلود همراه با وزش باد تند خواهد بود.

بر اساس این اطلاعیه در اغلب مناطق ضمن کاهش دمای هوا، بارش باران (گاهی بصورت رگبار و رعدوبرق با احتمال تگرگ و سیلابی شدن مسیل ها و آبگرفتگی معابر عمومی و در ارتفاعات بارش بصورت برف) پیش بینی شده است.

از اواخر وقت فردا پنج شنبه (۱۳ مهر) بتدریج از میزان ابرناکی کاسته شده و تا یکشنبه هفته آینده جوی نسبتاً پایدار توام با افزایش چند درجه ای دما و رخداد مه صبحگاهی در غالب مناطق انتظار می‌رود.

بر اساس آخرین تصویر ماهواره هواشناسی (صبح امروز چهارشنبه ۱۲ مهر ۱۴۰۲)، ناپایداری جوی در شمال غرب کشور تشدید شده و شدت بارش باران از عصر امروز تا صبح فردا بویژه امشب در شهرستان‌های نمین، گرمی، بیله سوار، مشگین شهر پیش بینی شده است.

اداره کل هواشناسی اردبیل، با توجه به کاهش محسوس دمای هوا پیش بینی کرده است امشب در ارتفاعات سبلان بارش‌ها بصورت برف باشد.

شب گذشته بارش باران و وقوع سیل منجر به جان باختن یک زن در بخش مرادلوی مشگین شهر و تلف شدن صدا راس دام شد.

بارش باران و رگبار برای قزوین پیش بینی شد

 کارشناس اداره کل هواشناسی قزوین از بارش باران و رگبار در ساعات بعدازظهر و شب در این استان خبر داد.

مهدی آخوندی روز چهارشنبه  اظهار کرد: با توجه به گذر امواج تراز میانی جو، برای آسمان استان در ساعات بعدازظهر و شب با افزایش ابر، در پاره ای از نقاط رگبار، گاهی رعد و برق و وزش بادهای لحظه ای شدید پیش بینی می شود.

وی ادامه داد: برای فردا /پنجشنبه/ نیز با توجه به نفوذ زبانه های پرفشار، ضمن شمالی شدن جریانات هوا، کاهش نسبی دما را تا پنج درجه سانتیگراد پیش بینی می کنیم و در ارتفاعات شمالی استان نیز پدیده مه دور از انتظار نخواهد بود.

به گفته این کارشناس هواشناسی، برای روز جمعه کاهش دما در سطح استان محسوس تر خواهد بود.

آخوندی خاطرنشان کرد: در شبانه روز گذشته آوج با هشت و رازمیان در بخش رودبار الموت غربی با ۳۱ درجه سانتیگراد بالای صفر به ترتیب خنک ترین و گرمترین مناطق استان بودند و دمای هوای قزوین نیز طی این مدت ۱۱ تا ۲۸ درجه سانتیگراد بالای صفر در نوسان بود.

هوای چهار شهر خوزستان برای گروه‌های حساس ناسالم شد

 

بر پایه آخرین داده‌های سامانه پایش کیفی هوای کشور، هوای چهار شهر خوزستان روز چهارشنبه برای گروه‌های حساس در وضعیت ناسالم قرار گرفت.

  براساس اعلام سامانه مذکور در ۲۴ ساعت گذشته منتهی به ساعت ۱۱ روز چهارشنبه، شاخص کیفیت هوا براساس اندازه‌گیری ذرات معلق با اندازه ۲.۵ میکرون در ماهشهر با شاخص۱۳۱، شوش با شاخص۱۰۳، رامهرمز با شاخص ۱۳۸ و بهبهان با شاخص ۱۰۲ میکروگرم بر مترمکعب در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس قرار دارند.

بر اساس این گزارش، هوای شهرهای اهواز، امیدیه، اندیمشک، دزفول، رامشیر، سوسنگرد و شادگان به علت نبود آلودگی قابل قبول اعلام شده اما هیچ شهری در استان خوزستان در این مدت هوای پاک نداشته است.

وجود صنایع آلاینده در خوزستان از جمله نفت، گاز، پتروشیمی، فولاد، نیشکر و... موجب شده تا میزان آلایندگی در نقاط شهری و روستایی خوزستان بالا باشد که موجب بروز مشکلات بهداشتی و زیست محیطی برای ساکنان شده است.

افراد مبتلا به بیماری قلبی یا ریوی، سالمندان و کودکان در شرایطی که هوا " ناسالم" است، باید از فعالیت‌های طولانی یا سنگین خارج از منزل خودداری کنند و سایر افراد نیز باید فعالیت‌های طولانی یا سنگین خارج از منزل را کاهش دهند.

براساس طبقه‌بندی پنجگانه صورت گرفته در شاخص کیفیت هوا (AQI) از عدد صفر تا ۵۰ هوا پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوا قابل قبول، ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا ناسالم برای گروه‌های حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا ناسالم برای همه گروه‌ها، ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا خطرناک است.

یزد: سرما در راه است، پسته‌های خود را سریع برداشت کنید

کارشناس پیش بینی اداره کل هواشناسی یزد از کاهش پنج تا هشت درجه‌ای دمای هوا و وزش باد شدید طی دو روز آینده در این استان خبر داد و از کشاورزان خواست باقی مانده محصول پسته خود را هر چه سریع‌تر برداشت کنند.

"سید عباس میرحسینی "  گفت: بر اساس توصیه های هواشناسی کشاورزی استان با توجه به هشدار زرد وزش باد شدید پنجشنبه و کاهش قابل ملاحظه دما بین پنجش تا هشت درجه سانتیگراد در روز جمعه در سطح استان یزد، کشاورزان در این زمینه اقدام کنند.

وی اظهار داشـت: محلول پاشی درختان میوه برداشت نشده با محلول نیترات پتاسیم یا نیترات کلسیم یا سولفات پتاسیم بین ۷۲ تا ۲۴ ساعت قبل از وقوع سرما نیز توصیه می شود.

وی همچنین از کشاورزان خواست کود آبیاری با کودهای حاوی پتاسیم، یک هفته تا ۳ روز قبل از سرما را در دسترو کار قرار دهند، محلول پاشی اسیدهای آمینه و نیترات آمونیوم در روز وقوع سرما را فراموش نکنند، محافظت از استحکام سازه گلخانه ها و مسدود کردن پنجره گلخانه‌ها در زمان وزش باد شدید را به خاطر بسپارند و سرویس و اماده سازی سیستم گرمایشی گلخانه ها را حتما در دستور کار خود قرار دهند.

دمای هوای اصفهان کاهش می‌یابد

کارشناس پیش بینی اداره کل هواشناسی اصفهان گفت: کاهش محسوس دما از روز جمعه(۱۴مهر) در اصفهان پیش بینی می‌شود و دمای هوا در بیشتر نقاط استان بین سه تا پنج درجه سانتیگراد کاهش خواهد یافت.

محمد رضا رفیعی  افزود: بررسی نقشه‌های هواشناسی بیانگر جو به نسبت ناپایدار تا ۲ روز آینده بر روی استان است و وضعیت هوا در بیشتر مناطق بصورت صاف تا قسمتی ابری، گاهی افزایش ابر و وزش باد به نسبت شدید تا شدید پیش بینی می‌شود.

وی ادامه داد: احتمال وقوع طوفان لحظه‌ای بویژه در مناطق غربی استان وجود دارد و در برخی مناطق گاهی همراه با گرد و خاک محلی پیش‌بینی می‌شود و در مناطق مُستعد نیمه شمالی بارش پراکنده موقت نیز دور از انتظار نیست.

کارشناس پیش بینی اداره کل هواشناسی اصفهان اظهار داشت: جو به نسبت پایداری از روز جمعه در استان استقرار پیدا می‌کند و آسمان صاف تا کمی ابری، گاهی وزش باد به نسبت شدید پیش بینی می‌شود.

وی اضافه کرد: دمای هوای بیشتر مناطق استان در ۲۴ ساعت آینده تغییر محسوسی نخواهد داشت.

رفیعی گفت: دمای صبح امروز شهر اصفهان هم ۱۸ درجه سانتی‌گراد رسید که نسبت به‌ روز گذشته ۲ درجه گرمتر شد.

کارشناس پیش بینی اداره کل هواشناسی اصفهان برای کلانشهر اصفهان در روز پنجشنبه(فردا)، هوای صاف تا قسمتی ابری ابری، گاهی وزش باد به نسبت شدید، در نیمه غربی باد شدید و برای روز جمعه، هوای صاف تا کمی ابری، گاهی وزش باد به نسبت شدید پیش بینی کرد.

اولین برف و کولاک پاییز برای نواحی شمالی استان سمنان در راه است

اداره کل هواشناسی استان سمنان با صدور هشدار نارنجی، از کاهش محسوس دما و احتمال بارش برف و کولاک پاییزی در نواحی شمالی شهرستان‌های مرکزی و شرقی در پایان هفته جاری خبر داد.

 مدیرکل هواشناسی استان سمنان روز چهارشنبه   بیان کرد: طی هشدار هواشناسی سطح نارنجی شماره ۱۴ استان، سامانه تقویت فعالیت سامانه بارشی- افزایش گرادیان فشار و وزش بادهای شدید و بسیار شدید و گرد و خاک با نفوذ توده هوای سرد و کاهش دمای هوا در راه است.

ایرج مصطفوی زمان آغاز هشدار نارنجی را فردا پنجشنبه عنوان و اضافه کرد: نوع مخاطره در این هشدار نیز رگبار و رعد و برق و احتمال تگرگ در برخی نقاط و با شدت بیشتر در ارتفاعات و نواحی شمالی استان به ویژه ارتفاعات شمالی شهرستانهای مهدیشهر، دامغان، شاهرود و میامی دور از انتظار نیست.

وی خاطرنشان کرد: احتمال بارش پراکنده برف و احتمال کولاک در نواحی کوهستانی و سردسیر و قله های استان وجود دارد.

وی با اشاره به وزش باد شدید تا بسیار شدید و گرد و خاک در غالب نقاط استان سمنان، بیان کرد: کاهش نسبی و محسوس دمای هوا بین پنج تا هشت درجه سانتیگراد محسوس خواهد بود.

مدیرکل هواشناسی استان سمنان افزود: به این ترتیب منطقه اثر فعالیت این سامانه ناپایدار جوی ارتفاعات و مناطق شمالی استان سمنان است و آبگرفتگی معابر عمومی احتمال جاری شدن رواناب و سیلابی شدن مسیل‌ها و رودخانه‌های فصلی، احتمال اختلال در تردد محورها، باد شدید و گرد و خاک، پیش‌بینی می‌شود.

وی با اشاره به احتمال کاهش دید افقی به ویژه در محورهای استان، بر دقت بیشتر رانندگان هنگام تردد در محورهای مواصلاتی به ویژه در نقاط کوهستانی و گردنه‌ها تاکید کرد.

مصطفوی به احتمال کولاک و کاهش دید در نواحی کوهستانی و سردسیر احتمال خسارت ناشی از تگرگ و سرمازدگی اشاره و اضافه کرد: در حوزه کشاورزی نیز کنترل و لایروبی شبکه آبراه‌های استان، لایروبی جوی‌ها، کانالها و آبراهها، پاکسازی دهانه پل‌ها، خودداری از صعود به ارتفاعات و نواحی کوهستانی، پرهیز از اسکان چادرهای مسافرتی در بستر و اطراف مسیل‌ها، احتیاط در گذر از حاشیه رودخانه‌ها، پرهیز از چرای دام‌ها در نواحی مرتفع و تمهیدات لازم جهت پیشگیری از خطرات احتمالی صاعقه، ضروری است.

وی ادامه داد: اطمینان از استحکام سازه‌های موقت و پوشش گلخانه‌ها،خودداری از عبور عابران پیاده از حاشیه ساختمان‌های نیمه‌کاره و درختان کهنسال، خودداری از توقف و پارک خودرو در این نقاط، خودداری از سمپاشی یا محلول‌پاشی باغ‌ها و مزارع به ویژه در بعدازظهر و استفاده از قیم برای نهال ها، پرهیز از روشن کردن آتش در مراتع و مناطق جنگلی مراتع و جنگل ها، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت و چادرهای مسافرتی و پوشش گلخانه ها، تمهیدات پیشگیرانه لازم جهت حفاظت از سرما و تگرگ در حوزه کشاورزی ضرورت دارد.

به گفته وی، احتمال سرمازدگی و خسارت در حوزه کشاورزی، احتمال تگرگ و خسارت در حوزه کشاورزی و احتمال خسارات ناشی از باد شدید، دور از انتظار نیست.

مدیرکل هواشناسی استان سمنان با اشاره به اینکه دمای هوا در مناطق سردسیر تا صفر درجه سانتیگراد کاهش می یابد، مهمترین توصیه ها در هشدار کشاورزی، را برداشت محصولات رسیده باغی و زراعی، سبزی و صیفی، ذرت علوفه ای در مناطق سردسیر، انتقال آنها به انبارهای سرپوشیده، آماده سازی سامانه‌های ضدتگرگ و سایبان در مناطق مستعد خسارت، سرزنی بوته های سیب‌زمینی جهت جلوگیری از خطر سرمازدگی احتمالی، مهار سامانه‌های آبیاری بارانی، خودداری از آبیاری سنگین باغ ها، کنترل استحکام سطوح پوششی سازه، تامین سوخت و تنظیم دمای شبانه گلخانه ها و دریچه سالنها، و خودداری از چرای دامها در ارتفاعات به دلیل خطرات احتمالی صاعقه رگبار باران تگرگ، اعلام کرد.

هشدار سطح نارنجی به معنای اقدام ضروری و احتمال خسارت گسترده است.

سامانه هواگوی ۱۳۴ آماده ارایه اطلاعات هواشناسی و پیش‌بینی‌های جوی سمنان در تمامی اوقات شبانه روز است، اداره کل هواشناسی استان دارای ۹ ایستگاه سینوپتیک، ۱۵ ایستگاه اقلیم شناسی و ۵۰ ایستگاه باران‌سنجی در نقاط مختلف است.

در کنار تلفن گویای ۱۳۴، برای اطلاع از آخرین وضعیت آب و هوایی شهرهای ایران، کاربران باید پیامکی حاوی پیش شماره شهر مورد نظر را به شمار ۲۰۱۳۴ ارسال کنند تا در کمتر از چند ثانیه اطلاعات مورد نیاز را دریافت کنند.

برای استعلام شرایط جوی در ۴۸ یا ۷۲ ساعت آینده باید این اعداد را نیز به همراه پیش شماره برای سامانه ارسال کنید، یعنی برای اطلاع از آب و هوای سمنان طی ۴۸ ساعت و ۷۲ ساعت آینده باید به ترتیب کد های ۲۳۴۸ و ۲۳۷۲ را ارسال کنید، همچنین لازم به ذکر است که می توانید به جای پیش شماره، نام شهر مورد نظر را به انگلیسی برای سامانه پیامکی سازمان هواشناسی ارسال کنید.

    دیدگاه شما
    پربازدیدترین اخبار