تخم مرغ های قهوه ای ارزش غذایی بالاتری دارند؟
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، بر خلاف تصور رایج، رنگپوست تخم مرغ به هیچ عنوان نشانهای از ارزش غذایی بالاتر تخم مرغ و به اصطلاح رایج "قوی و با بنیه" بودن آن نیست.
به گزارش زنهار، رنگ پوست تخم مرغ که به علت وجود رنگدانههای اوئورهودئین و اوئورگزانتین است، با توجه به نژاد مرغ تعیینمیشود؛ به طوری که مرغهای نژاد «نیو همشایر» و چند نژاد دیگر دارای تخم قهوهای رنگ ولی مرغ نژاد «وایت روک» و چند نژاد دیگر تخم با رنگ پوسته سفید میگذارند.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، ارزش غذایی تخم مرغ با توجه به محتوای رژیم غذایی و تنوع و کفایت دریافت مواد مغذی توسط مرغ تعیین میشود. کما اینکه امروزه و با توجه به تبلیغات افرایش اقبال عمومی نسبت به تخم مرغ های قهوه ای یا اصطلاحا "رسمی"، در برخی از خطوط تولید تخم مرغ، از نژادهای دارای تخم قهوهای استفاده میشود.
این مورد به خودی خود دارای مشکل نیست، ولی مشکل زمانی ایجاد می شود که عدم مراعات موارد بهداشتی، عدم حفظ زنجیره سرد و... باعث ایجاد و فعالیت عوامل بیماریزا نظیر باکتریهای سالمونلا و... میشود که میتواند مشکلات سلامتی جدی ایجاد کند.
بنابراین صرفا رنگ پوست تخم مرغ به معنای برتری و رجحان آن محصول نسبت به تخم مرغ های روز و سفید نیست و بهتر است در خرید تخم مرغ از محصولات دارای کد بهداشتی و تاریخ مصرف استفاده کرد.