عامل اصلی ابتلا به کبدچرب

کبد وظایف بسیاری از جمله مسمومیت‌زدایی از متابولیت‌ها، ساخت پروتئین و تولید آنزیم‌های مورد نیاز برای هضم غذا، مقاومت در برابر عفونت‌ها؛ همچنین ذخیره‌ آهن در بدن را دارد.

عامل اصلی ابتلا به کبدچرب

به گزارش زنهار، دکتر علی بهشتی نامدار با اشاره به اینکه کبد دومین عضو بزرگ در بدن انسان است که با وزنی حدود ۱ تا ۱.۵ کیلوگرم بیش از یک لیتر خون را در هر دقیقه تصفیه می‌کند، خاطر نشان کرد: در واقع کبد فاکتورهای مضر مواد غذایی را می‌گیرد و آن‌ها را به صورت بدون ضرر وارد سیستم‌های دیگر بدن می‌کند،

وی تصریح کرد: کبد به طور طبیعی خود را با سلول‌هایی ترمیم و پاکسازی می‌کند؛ اما اگر فاکتورهای منفی وارد آن شده باشند، در این کار اختلال رخ می‌دهد و یکی از این فاکتورهای منفی رسوب بیش از حد چربی در کبد است. وجود چربی در کبد طبیعی است و اگر این میزان از چربی بیش از ۵ تا ۱۰ درصد وزن کل کبد شود، فرد به بیماری کبد چرب دچار شده است؛ یعنی حالتی که کبد در شکستن چربی‌ها دچار مشکل شده است؛ در نتیجه چربی در کبد رسوب می‌کند.

دکتر بهشتی نامدار با بیان اینکه کبد چرب باعث هیچ علامتی نشود و بثورات پوستی ارتباطی با کبد چرب ندارد، عنوان کرد: کنترل دقیق دیابت و جلوگیری از اضافه وزن راهکار پیشگیری کننده از ابتلا به دیابت است.

وی با اشاره به اینکه بی‌اشتهایی می‌تواند یکی از نشانه‌های بروز مشکل در کبد باشد بخصوص زمانی که اشتهای شما به طور ناگهانی تغییر می‌کند، ممکن است دلایلی مانند افسردگی و بیماری کبد وجود داشته باشد، اظهار کرد: خستگی مزمن ، خواب نامنظم، مشکلات حافظه، نوسانات وزن، خارش پوست، زردی چشم ها، ادرار تیره و... از نشانه های اختلال در عملکرد کبد است.

دکتر بهشتی نامدار با بیان اینکه چاقی از مهم‌ترین دلایل ابتلا به کبد چرب است، عنوان کرد: البته افزایش میزان چربی شکمی که با شاخص اندازه دور کمر اندازه‌گیری می‌شود، نسبت به چاقی کل بدن شاخص مهم‌تری برای بروز بیماری کبد چرب است.

وی با اشاره به اینکه افزایش چربی خون از دیگر اجزای سندروم متابولیک است که با بیماری کبد چرب ارتباط دارد ، گفت: بسیاری از بیماری‌ها مانند افزایش چربی‌های بد یا کلسترول و تری گلیسیرید در خون، سندرم متابولیک، سندرم تخمدان پلی کیستیک، دیابت نوع ۲، کم‌کاری تیروئید (hypothyroidism)، کم‌کاری غده هیپوفیز (hypopituitarism)، خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی را افزایش می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه به طور کلی تبعیت از رژیم‌های غذایی نادرست و مصرف هر روز غذاهای فست فودی (سوسیس، کالباس، سس، پیتزا)، استرس‌های شغلی و خانوادگی بلند مدت، مصرف داروهای بدون مشاوره با پزشکان متخصص، شیوه زندگی بی‌فعالیت و نادرست و تبعات آن از قبیل چاقی و اضافه وزن در ابتلا به کبد چرب در بین سنین مختلف موثر است، بیان کرد: کاهش وزن مناسب و سالم ، انتخاب مواد غذایی مناسب، کاهش چربی شکم به کمک ورزش کردن برای بیماران مبتلا به کبد چرب مفید است. دنبال کردن برنامه ورزشی روزانه وزن بدن را در حد مطلوب نگه می‌دارد و مانع بروز بسیاری از عارضه‌ها می‌شود.

وی بیان کرد: تعدادی از بیماران کبد چرب به سمت نارسایی کبدی میروند و از سوی دیگر شیوع کبد چرب در دنیا افزایشی است از همین رو احتمال خطر نیز افزایش می یابد بنابراین بهترین راهکار مقابله با کبد چرب اصلاح سبک زندگی و انجام فعالیتهای ورزشی است.

وی با بیان اینکه کاهش دریافت کالری و افزایش تحرکات بدنی اساس درمان فرد است، بیان کرد: صد گرم تنقلات حدود ۶۰۰ یا ۷۰۰ گرم کالری دارد بنابراین همینطور که باید در مصرف غذاهای چرب و شیرین رعایت اعتدال را داشت در مصرف خرما ، کشمش و توت نیز به عنوان شیرین کننده همراه چای و... باید مراقبت کرد زیرا قند این مواد غذایی نیز بالاست و خطر ابتلا به کبد چرب را افزایش می دهد.

    دیدگاه شما
    پربازدیدترین اخبار